Brullende leeuw Rori houdt inwoners uit hun slaap: “Alles hangt af van hoe de wind zit”

In de wijde regio van het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen in Limburg is de laatste dagen een gebrul van een leeuw te horen. Reden: Rori, de Oekraïnse leeuw, zit sinds donderdag in een buitenkooi en is de boel aan het verkennen. Op sociale media klagen inwoners dat de leeuw hen uit hun slaap houdt. “Ja, een leeuw brult nu eenmaal. Die geluiden kunnen heel ver gaan. Alles is afhankelijk van hoe de wind zit”, zegt Sil Janssen.

 

Meer krantenkoppen in België

Unizo-voorzitter Nathalie Bauwens pleit voor meer dialoog: “We willen vaker gehoord worden”

Gehoord worden. Dat staat bovenaan het verlanglijstje van Unizo Wingene-Zwevezele. “We vragen van het gemeentebestuur een effectief ondersteunend beleid via open dialoog en samenwerking”, stelt Unizo-voorzitter Nathalie Bauwens (45). Al in juni heeft Unizo een verlanglijstje ingediend, met vier kernpunten: meer dialoog, meer aandacht voor lokale economie, een kernversterkend beleid en samenwerking met zowel Unizo als de West-Vlaamse Intercommunale (WVI).<br

Lees meer »

Ziekenhuisnetwerken maken droom van betere zorg niet waar

Ziekenhuisnetwerken slagen er onvoldoende in efficiëntere zorg te bieden. Dat stelt een grootschalig onderzoek van de UGent en het UZ Gent, gefinancierd door Zorgnet-Icuro, waarover De Tijd donderdag bericht. De samenwerking “staat zowel de doelmatigheid als de duurzaamheid van de zorg in de weg”.

Lees meer »

Sociaal Huis krijgt donatie van ruim 600 schoolartikelen

Het Sociaal Huis van Dentergem heeft ruim zeshonderd schoolartikelen gedoneerd gekregen. “De schenking is mee mogelijk gemaakt door de persoonlijke contacten van gemeenteraadslid Philippe Wyffels”, zegt voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst Bart De Keukeleire (Eendracht). “Het is niet de eerste keer dat hij hierin slaagt. We zijn hem daar dankbaar voor,
The post Sociaal Huis

Lees meer »

Elke dag ongelukken met elektrische deelsteps: “Voer een helmplicht in”

"Tussen 2020 en 2022 verviervoudigde het aantal ongevallen met e-steps ", zegt Sofie Lenaerts, politie-inspecteur en presentatrice van het verkeersveiligheidsprogramma ‘Kijk Uit’ op VRT 1. Ze ergert zich vooral aan het gedrag van de gebruikers van deelsteps. Die rijden doorgaans roekelozer dan mensen die met hun eigen e-step rondrijden, vertelt ze aan Xavier Taveirne in de podcast ‘Mens erger je

Lees meer »

Nationaal drugscommissaris Van Wymersch: “België op één na meest producerende land van designerdrugs in Europa”

België is het op een na meest producerende land van designerdrugs in Europa. Dat zegt nationaal drugscommissaris Ine Van Wymersch in ‘Terzake’ op VRT Canvas. Ze pleit voor het aanpakken van het verdienmodel van de georganiseerde drugsmisdaad, door het criminele geld na verbeurdverklaring te investeren in de strijd tegen de georganiseerde misdaad en in volksgezondheid.

Lees meer »

Brugse humor, muziek en verrassingen in ‘Ip zun Brugs’

Liefhebbers van een avondje pretentieloos amusement, bovendien in de streektaal gebracht, kunnen op vrijdag 25 oktober om 20 uur opnieuw terecht in CC De Dijk, Blankenbergse Steenweg 221, voor ‘Ip zun Brugs’.
The post Brugse humor, muziek en verrassingen in ‘Ip zun Brugs’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Donald Trump: “Ik haat Taylor Swift”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zijn afkeer voor zangeres Taylor Swift duidelijk laten merken. De voormalige Amerikaanse president schreef zondag in een bericht op Truth Social in hoofdletters “Ik haat Taylor Swift”, zonder verdere uitleg of context.

Lees meer »

Juwelen gestolen bij woninginbraak, drie fietsers komen ten val

De politie Kouter moest afgelopen weekend viermaal tussenbeide komen voor incidenten in Torhout. Een keer ging het om een woninginbraak en driemaal ging het om een verkeersongeval waarbij een fietser ten val kwam.
The post Juwelen gestolen bij woninginbraak, drie fietsers komen ten val appeared first on KW.be.

Lees meer »