Brits parket besloot twee keer om Al-Fayed niet te vervolgen

Het Britse parket heeft zondag toegegeven dat het, ondanks onderzoek van de politie, twee keer heeft besloten om Mohamed Al-Fayed niet te vervolgen. Tientallen vrouwen beschuldigden de overleden eigenaar van luxewarenhuis Harrods deze week van verkrachting en seksueel geweld.

 

Meer krantenkoppen in België

Platinum voor Lucien en Roza

Een platina huwelijk of 70 jaar huwelijkstrouw is ook in de gemeente Oostrozebeke een zeldzaamheid. Deze stunt viel te beurt aan Lucien Baert (93) en Roza Cuypers (90) uit de Wielsbekestraat. Met een beetje hulp slaagden de jubilarissen erin om dit te vieren op het gemeentehuis, waar ze werden uitgenodigd voor een officiële receptie.
The post Platinum voor Lucien

Lees meer »

Unizo Heuvelland-Mesen organiseert debat met alle kandidaat-burgemeesters

Op maandag 7 oktober organiseert Unizo Heuvelland-Mesen een debat met alle kandidaat-burgemeesters van de gemeente Heuvelland. Dit debat, gemodereerd door journalist Lieven Verstraete, biedt een unieke gelegenheid om rechtstreeks in gesprek te gaan met de kandidaat-burgemeesters over de thema’s die Heuvelland als gemeenschap raken.
The post Unizo Heuvelland-Mesen organiseert debat met alle kandidaat-burgemeesters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tientallen gewonden en drie doden na nieuwe ontploffingen van walkietalkies van Hezbollah

Op verschillende plaatsen in de Libanese hoofdstad Beiroet zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zouden zeker honderd gewonden zijn gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je

Lees meer »

Chantal schreef boek over familie Degezelle

De nakomelingen van het echtpaar August en Silvia Degezelle-Deslé komen op zaterdag 21 september bijeen voor een familiefeest. “Het wordt net als 26 jaar geleden weer een ‘gezellig’ feest”, blikt Chantal Depaemelaere vooruit. De achterkleindochter van de stamouders stelde voor deze gelegenheid een familieboek samen.
The post Chantal schreef boek over familie Degezelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gwen Stefani komt na acht jaar met nieuw album

Goed nieuws voor de fans van Gwen Stefani (54): de zangeres komt na acht jaar met een nieuw album. Haar vijfde studioplaat heet ‘Bouquet’ en komt uit op 15 november. Dat nieuws kondigt ze zelf aan op sociale media. Op vrijdag 20 september verschijnt alvast haar eerste nieuwe single, ‘Somebody Else’s’.

Lees meer »

“Kunstmatig zwanger worden is loodzwaar”: Stefanie wil taboe doorbreken met podcast

In de nieuwe podcast ‘Buikvol verlangen’ belicht Stefanie Spessart alle aspecten van zwanger worden via een fertiliteitstraject. “Steeds meer mensen hebben moeite om op een natuurlijke manier zwanger te worden. Gelukkig zijn daar al heel wat oplossingen voor. Maar hoe zwaar zo’n fertiliteitstraject weegt, fysiek maar zeker ook mentaal, is nog te weinig bekend”, verklaart Stefanie waarom ze de stilte

Lees meer »

Moeten sterren vrezen voor nieuwe documentaire van Victoria Beckham? “Ze zal niemand sparen”

Na de succesrijke documentaire over David Beckham, is het nu de beurt aan Victoria Beckham om in de schijnwerpers te staan. Ook zij krijgt een eigen documentaire op Netflix, die haar fans een exclusieve blik achter de schermen van haar mode-imperium biedt. Maar volgens geruchten zou de voormalige Spice Girl niet schuwen om enkele persoonlijke vetes aan te kaarten. Moeten

Lees meer »

Liesbeth (39), Jaspis (36) en Bjorn (47) zijn hoogbegaafd en dat is niet altijd een pretje: “De angst is dat mensen denken dat we op hen neerkijken”

“Leidinggevenden vinden het doorgaans heel vervelend dat ik slimmer ben dan zij.” Zowel op de werkvloer als in de aula’s gemakkelijker als je hoogbegaafd bent? Niet per se, zo getuigen Liesbeth (39), Jaspis (36), en Bjorn (47) die pas als volwassene het label ‘hoogbegaafd’ opgeplakt kregen. “Ik heb jarenlang aangemodderd en voelde me vreselijk dom.”

Lees meer »

41-jarige veelpleger krijgt 20 maanden cel voor waslijst aan feiten

Een 41-jarige man uit De Panne die jarenlang voor overlast zorgde in de Westkust heeft nu 20 maanden effectieve celstraf gekregen voor een waslijst aan feiten. Zo pleegde hij meerdere diefstallen waarbij hij GSM’s en vleeswaren in winkels stal, haalde ook geld af met die GSM’s en deelde zelfs iemand vier steekwonden uit met een mes.
The post 41-jarige

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Rolstoelgebruikers krijgen boete ondanks parkeerkaart: “Ik durf niet meer spontaan naar een stad te rijden”

Patrick (63) en Carine (62) hebben net zoals een half miljoen Belgen een parkeerkaart voor personen met een handicap. Daarmee mogen ze gratis parkeren, maar toch kregen ze in Oostende onverwacht een parkeerboete, zeggen ze aan HLN-consumentenexperte Safia Yachou. Zij heeft al weet van tientallen boetes en onderzocht hoe dat mogelijk is en wat je eraan kan doen. “Ze maken

Lees meer »