Amerikaanse man die als 6-jarige ontvoerd werd na meer dan 70 jaar herenigd met zijn familie  

6 jaar was de Amerikaanse Luis Armando Albino toen hij in 1951 ontvoerd werd in West Oakland in Californië. Nu, 73 jaar later, heeft hij opnieuw zijn weg gevonden naar zijn familie dankzij een toevallige DNA-test van een familielid. De gewezen brandweerman was vooral blij dat hij zijn broer nog een laatste keer kon omhelzen. 

Meer krantenkoppen in België

Moedig Club Brugge kraakt pas in slotfase tegen Borussia Dortmund

Club Brugge is woensdagavond met een valse noot gestart aan de league phase van de vernieuwde Champions League. Op de eerste speeldag toonde blauw-zwart veel goede intenties tegen Borussia Dortmund, maar de Duitse grootmacht trok in het laatste kwartier dan toch aan het langste eind: 0-3.
The post Moedig Club Brugge kraakt pas in slotfase tegen Borussia Dortmund appeared

Lees meer »

Gerenommeerd restaurant Epsom maakt plaats om groeiend aantal medewerkers van BrightAnalytics te faciliteren

BrightAnalytics, de West-Vlaamse SaaS scale-up gespecialiseerd in geconsolideerde managementrapportering, heeft onlangs het bekende Epsom Restaurant in Roeselare aangekocht. Deze week starten de werken aan de herontwikkeling van de site, die zal bijdragen aan de verdere groei en de ambitieuze toekomstplannen van het bedrijf.
The post Gerenommeerd restaurant Epsom maakt plaats om groeiend aantal medewerkers van BrightAnalytics te faciliteren appeared

Lees meer »

70 doelen getroffen in 20 minuten tijd: “Een van hevigste aanvallen op Libanon sinds start van oorlog”

Het Israëlische leger is een nieuwe aanvalsgolf gestart tegen Hezbollah-doelwitten. In ongeveer 20 minuten tijd werden zeker 70 doelen getroffen. Daarbij werden 30 raketwerpers, een wapenopslagplaats en andere “terroristische infrastructuur” geviseerd. Het gaat om een van de hevigste aanvallen op Libanon sinds de start van de oorlog, stellen veiligheidsbronnen bij persagentschap ‘Reuters’. Eerder zei Hezbollah-leider Hassan Nasrallah in een toespraak

Lees meer »

Spanje vraagt meer persoonlijke informatie van toeristen: hoe zit dat precies?

Wie naar Spanje reist, zal vanaf 1 oktober heel wat extra persoonlijke informatie moeten delen. Hotels, campings en autoverhuurders zullen gegevens als de bankrekening, telefoonnummers en exacte woonplaats van hun klanten moeten doorgeven aan de Spaanse overheid. Welke informatie moet je exact delen als toerist en waarom zijn die nieuwe eisen ingevoerd? Een overzicht voor iedereen die naar Spanje trekt.

Lees meer »

“‘Schandalig’, foeterde hij vol ongeloof” en “Gent mag hem bedanken”: één uitblinker bij Club, ook vier Buffalo’s met 5 op 10

Na Borussia Dortmund woensdag opnieuw met te zware cijfers onderuit en dat net tegen de buren van AA Gent: Club Brugge beleeft een erg zure week. In tegenstelling tot voor die Champions League-match, liggen de punten van blauw-zwart nu wel een pak lager. Zes spelers krijgen 5 op 10 en slechts ééntje met een 7. Bij een erg efficiënt AA

Lees meer »

Ziekenhuisnetwerken maken droom van betere zorg niet waar

Ziekenhuisnetwerken slagen er onvoldoende in efficiëntere zorg te bieden. Dat stelt een grootschalig onderzoek van de UGent en het UZ Gent, gefinancierd door Zorgnet-Icuro, waarover De Tijd donderdag bericht. De samenwerking “staat zowel de doelmatigheid als de duurzaamheid van de zorg in de weg”.

Lees meer »

Stad Roeselare volgt PFAS-dossiers strikt op, bezwaar tegen vergunning Renewi ingediend

De Stad Roeselare neemt de PFAS-problematiek zeer serieus en volgt alle richtlijnen van de Vlaamse overheid nauwgezet op. PFAS, een groep chemische stoffen die moeilijk afbreekbaar zijn, is geen lokaal probleem, maar een kwestie die heel Vlaanderen aangaat. De Vlaamse Regering heeft sinds juni 2021 stappen ondernomen om dit probleem in kaart te brengen en gecoördineerd aan te pakken.

Lees meer »

Dit weekend kermis in Varsenare

Dit weekend viert Varsenare kermis. Verschillende organisaties bieden elk een evenement aan, zodat de optelsom toch wel een leuk weekendevenement wordt voor de deelgemeente.
The post Dit weekend kermis in Varsenare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deze jongeren zoeken als student hun weg in Nederland: “Dat ‘hospiteren’ in een Nederlands studentenhuis is écht niet leuk”

Het academiejaar van de hogescholen is deze week begonnen. In Nederland zijn de studenten al weken bezig. Wij zochten Belgische jongeren op die ervoor kozen in Nederland hun studie te volgen. Ze kunnen haarfijn uitleggen wat ‘hospiteren’ is, kennen nu ook de Nederlandse biermerken of zijn om een heel specifieke reden al bijna van het fietspad gereden.

Lees meer »

Bestuurders lappen massaal verbod om vanop Centrumbrug over de Korenmarkt te rijden aan hun laars (maar er staat een camera…)

Sinds woensdag is de Centrumbrug weer helemaal open voor het verkeer, inclusief de speciaal voor de hulpdiensten gereserveerde rijstrook. Daar mag geen ander verkeer over, maar dat lappen de bestuurders massaal aan hun laars. “Maar er staat een camera en die werkt”, zegt schepen Caroline Maertens. “Er zijn overigens meer dan voldoende verkeersborden die duidelijk maken dat je er niet

Lees meer »

Wzc Sint-Godelieve krijgt een nieuw zadeldak

Deze maand wordt hard gewerkt aan het dak van woonzorgcentrum Sint-Godelieve in de Sint-Jans-Gasthuisstraat. “Concreet wordt het bestaande zadeldak zo goed als volledig vernieuwd”, geeft campusdirecteur Ilse Vandenbroucke mee. Zo worden overbodige schouwen weggenomen en worden de goten vernieuwd. Er komt een nieuw onderdak, isolatie en nieuwe dakpannen.
The post Wzc Sint-Godelieve krijgt een nieuw zadeldak appeared first on

Lees meer »