Zieke prins Laurent past voor startschot zonnewagenrace op circuit Zolder: “Hij heeft zelf gebeld”

Op het Circuit Zolder verzamelen raceliefhebbers zaterdagmiddag voor het startschot van de iLumen European Solar Challenge, de grootste zonnewagenrace van Europa. Het was prins Laurent die in hoogsteigen persoon het startschot zou komen geven, maar hij moest zich ziek afmelden.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Jens Dendoncker ontsnapte aan de dood in diepvriescel: “De curryworsten hebben mijn leven gered”

Enkele uren voor de start van ‘The Masked Singer’ testen radiopresentatoren Maarten en Dorothee of Jens Dendoncker zelf mysterieus kan blijven met het spel ‘1 waarheid, 1 leugen’. De presentator vertelt twee knotsgekke verhalen, waarvan hij er één echt heeft meegemaakt. Dendoncker zorgde niet voor een terreurdreiging op een kermis in Kortrijk, maar maakte wel een bijna-doodervaring mee in een

Lees meer »

Hoe Rusland via ‘trollenfabrieken’ de Europese verkiezingen heeft beïnvloed

Met miljoenen berichten op sociale media probeert Rusland verkiezingen te beïnvloeden in het Westen. Dat lieten de Amerikaanse inlichtingendiensten eerder deze maand weten. Ook onze staatsveiligheid waarschuwde ervoor in de aanloop naar onze verkiezingen. Maar hoe doet Rusland dat? En waarom? Dankzij een datalek kunnen we nu heel precies weten hoe ASP, één van die Russische trollenfabrieken, werkt.

Lees meer »

Mario De Clercq weet hoe ‘tweede (koers)zoon’ Merlier kan worden getriggerd: “Schop hem tegen de schenen en de Beer van Wortegem gaat brullen”

Gene gewone, Tim Merlier (31). Sterke coureur, mooie mens. Maar af en toe ook een weifelend, twijfelend enigma. Eén man die al bijna twintig jaar de code kent: Mario De Clercq (58). De drievoudige wereldkampioen veldrijden over de kersvers Europees wegkampioen: “Schop hem tegen de schenen en hij wordt nijdig.”

Lees meer »

LIVE ANDERLECHT-GENK. Invallers maken het af voor Genk, eerste verlies Anderlecht dichtbij: “Riemer buiten!”

Anderlecht onder hoogspanning. Na een nieuwe slappe vertoning tegen Westerlo morren de paars-witte fans steeds luider. Anderlecht staat bij de pauze 0-1 in het krijt in de inhaalwedstrijd tegen ploeg-in-vorm Racing Genk, en mag zich gelukkig prijzen dat Colin Coosemans in doel uitblinkt (met onder andere een penaltyredding). In de vooravond stond er ook nog een raad van bestuur gepland,

Lees meer »

“Het openluchtzwembad nog uitstellen is geen optie”: Ieperse lijsttrekkers kruisen de degens over stadsontwikkeling

Het volgende stadsbestuur krijgt heel wat grote stadsontwikkelingsdossiers op zijn bord. Alle lijsttrekkers gaan akkoord om de herbestemming van het openluchtzwembad uit te voeren. Het witte blad dat de strategische spie en de toekomstige scholencampus nog zijn laat echter meer ruimte voor meningsverschillen. En wie wil een cinema?
The post “Het openluchtzwembad nog uitstellen is geen optie”: Ieperse lijsttrekkers

Lees meer »

“Stond het Thermae Palace in Antwerpen, dan was het al lang gerenoveerd”: Bart Tommelein en John Crombez strijden om de sjerp van Oostende

Ooit waren ze bijna vrienden. Vandaag zijn ze bijna vijanden. De strijd om het stadhuis woedt hard in de enige stad aan zee, Oostende. Een strijd die op 13 oktober ook de nationale spotlights zal kapen. Dat smeekt om een stevig debat voor onze zusterkrant De Zondag met de twee tenoren: de liberale burgemeester Bart Tommelein versus de socialistische uitdager

Lees meer »

Wij spraken met echtgenoot Hans D. (78), die vandaag zijn kat stuurt naar reconstructie dood Annie De Poortere: “Mij ga je daar niet zien”

Na bijna dertig jaar hopen de nabestaanden en speurders eindelijk antwoorden te vinden in de moordzaak rond Annie De Poortere, vandaag vindt er een reconstructie plaats over die fatale zaterdag in 1994. Want hoe kwam Annie om het leven en waarom zijn de hulpdiensten niet gebeld? We spraken met dé persoon die de antwoorden weet, Annies echtgenoot Hans D. (78).

Lees meer »

Flakkagebruiker die huis broer in brand stak, weigert schadevergoeding te betalen: “Ik wil steun om mijn eigen huis te behouden”

Kort na zijn veroordeling voor het doodrijden van Herman Tanghe (62) stichtte flakkagebruiker Kenneth K. (32) brand in het huis van zijn broer in Houthulst. Nog hallucinanter dan de feiten waren de verklaringen van K. in de rechtbank donderdag. Hij riskeert 8 jaar cel, maar de procureur vraagt in hoofdorde extra onderzoek naar zijn psychische toestand. “Hij wil zijn ouders

Lees meer »