Waterbom kan ook Vlaamse steden Denderleeuw, Dendermonde, Deinze en Diest onder water zetten: “Geen kwestie van of maar wanneer”

Als Vlaanderen evenveel regen over zich heen zou krijgen als Oost-Europa deze week, zouden hele woonwijken in steden als Denderleeuw, Dendermonde en Deinze onder water komen te staan. Taferelen zoals die uit Polen of Tsjechië zouden zich hier dan ook kunnen voordoen. Bovendien stijgt de kans op zulke waterbommen door de klimaatverandering. Hydroloog Patrick Willems waarschuwt dat die klimaatverandering sneller om zich heen grijpt dan we ons aanpassen aan de risico’s. 

Meer krantenkoppen in België

Oktoberfest van start met aangescherpte veiligheidsmaatregelen

In Duitsland begint zaterdag het jaarlijkse Oktoberfest, een van de grootste volksfeesten ter wereld. Ieder jaar komen miljoenen mensen af op de grote biertenten in München, maar dit keer moeten zij rekening houden met extra veiligheidsmaatregelen. De autoriteiten hebben naar aanleiding van de aanslag in Solingen aangekondigd strenger te controleren bij de ingangen.

Lees meer »

Perfecte start voor scorende Ronaldo onder nieuwe coach, maar wat betekent het opvallende gebaar richting zijn zoon?

Ook onder nieuwe Al Nassr-coach Stefano Pioli doet Cristiano Ronaldo (39) wat hij het beste kan: scoren. De Portugese ster effende vrijdagavond het pad voor een 0-3-zege in de topper tegen Al-Ettifaq. Ronaldo viel ook op met de viering van zijn doelpunt, waarbij hij een gebaar maakte richting zijn oudste zoon in de tribunes. Maar wat betekende het?

Lees meer »

Oudejaarsfuif eindigt met zakmes in achterwerk in Roeselare: “Schoot mijn neergeslagen vriend ter hulp”

Een oudejaarsfeestje in Roeselare eindigde voor een jongeman met een zakmes in zijn achterwerk. Dat bleek het werk van een 21-jarige fuifganger uit Roeselare. Hij mocht het op de correctionele rechtbank in Kortrijk komen uitleggen. “Ook ik ben een slachtoffer”, klonk het.
The post Oudejaarsfuif eindigt met zakmes in achterwerk in Roeselare: “Schoot mijn neergeslagen vriend ter hulp” appeared

Lees meer »

Meer dan honderd raketten vanuit Libanon afgevuurd op Israël – Israël “intensiveert” aanvallen in Libanon als reactie

Israël heeft ook zaterdagavond en zondagochtend grootschalige bombardementen uitgevoerd op Libanon. Sinds zaterdagnamiddag hebben Israëlische straaljagers zo’n vierhonderd doelwitten bestookt van de militante Libanese beweging Hezbollah, aldus het Israëlische leger. Hezbollah meldde daarop een raketaanval te hebben uitgevoerd op een militaire luchtmachtbasis in het noorden van Israël. De nieuwszender Al Jazeera berichtte dat Israëlische militairen het kantoor van de zender

Lees meer »

Daarom zullen Jani Kazaltzis en James Cooke nooit een koppel worden: “Hier zijn we totaal tegenovergesteld in”

Woensdagavond is ‘Jani Kazaltzis (45) en James Cooke (39)-avond’ bij Play4. In hun gloednieuwe programma trekken de besties eropuit om enkele jobs buiten de media uit te testen. Dat verloopt niet altijd zonder slag of stoot en leidt vaak tot hilarische situaties. Wat wel opvalt, is hoe hecht de vriendschap tussen die twee mannen is. Hoeveel stress er ook mag

Lees meer »

Van parochiekerk naar sociocultureel ontmoetingscentrum: historisch gebouw in Koekelare krijgt nieuw leven

Met het oog op de herbestemming van de parochiekerk in De Mokker tot een sociocultureel ontmoetingscentrum werd tijdens de gemeenteraad in CC De Brouwerij de ontwerpakte voor de aankoop van de parochiekerk in De Mokker unaniem goedgekeurd. De gemeente koopt het gebouw voor 250.000 euro met als doel het om te vormen tot een sociocultureel ontmoetingscentrum.
The post Van

Lees meer »

“Ook de spelers dragen verantwoordelijkheid bij Anderlecht. Wat komt er van Amuzu, Verschaeren en Dreyer?”

Zet Club Brugge de opmars verder en koppelt Antwerp beter voetbal nu ook aan resultaat, dan blijft Anderlecht ter plaatste trappelen. Het voetbal blijft armtierig en nu kan paars-wit ook in eigen huis niet meer winnen van Westerlo. Onze analist Marc Degryse heeft begrip voor de morrende fans: “Ik vrees als Anderlecht deze week verliest van Genk of Charleroi, dat

Lees meer »