Walter reanimeerde Eric op straat na hartstilstand: “Ik zal nooit kunnen goedmaken wat hij voor me gedaan heeft”

De Week van het Hart focust volgende week op het belang van reanimatie. Iets waar Tongenaar Eric Vergauwen (57) van kan meespreken. “Ik had het niet gehaald als Walter niet toevallig was langsgekomen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Doelman Ginger Ydens nam mee doorstart van KFC Lissewege (4D)

Het verhaal is voldoende gekend. KFC Lissewege vervulde een toonaangevende rol in tweede provinciale tot ettelijke kernspelers opteerden om andere oorden op te zoeken. In eerste instantie wilde Johan Dauwens, al meer dan dertig jaar voorzitter, de vereniging opdoeken, maar uiteindelijk ging hij akkoord met de doorstart in vierde provinciale.
The post Doelman Ginger Ydens nam mee doorstart van

Lees meer »

“Wilde geld verzamelen voor mijn kankerbehandeling”: drie Roemenen veroordeeld voor diefstallen in ZEB-winkels

Ze waren die dag nog maar pas in Charleroi met het vliegtuig geland of twee Roemenen pleegden in de ZEB-kledingwinkel in Wevelgem al een winkeldiefstal. Samen met een derde kompaan stonden ze voor de rechter in Kortrijk terecht. “Ik kwam naar het westen om geld te verzamelen voor mijn kankerbehandeling”, klonk het bij één van hen.
The post “Wilde

Lees meer »

Zita Wauters, Helmut Lotti en vier andere BV’s wagen zich aan ‘Een echte job’: “Maar ik kan niet tegen bloed”

Zita Wauters (19) en Helmut Lotti (54) zetten samen met Ruth Beeckmans (42), Manu Van Acker (25) en Tine Embrechts (49) hun eerste stappen in de zorgsector. Ze volgen momenteel een snelcursus verpleegkunde voor het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’, dat volgend jaar op VTM wordt uitgezonden. “Ik heb enorm veel respect en bewondering voor verpleegkundigen”, aldus Zita Wauters.

Lees meer »

Crisis bij energie-installateur H&S Powersolutions: “Ik vrees dat ik mijn 26.000 euro nooit ga terugzien”

Alweer dreigt een energie-installateur in Vlaanderen failliet te gaan. Deze keer gaat het over H&S Powersolutions, een Limburgs bedrijf dat onder meer zonnepanelen installeert. Tientallen mensen voelen zich gedupeerd door het bedrijf, waaronder ook Ilona (40) uit Houthalen en Ludo De Mol (54) uit Heverlee. Aan HLN-consumentenexperte Safia Yachou vertellen zij hun verhaal: “Ik betaalde 26.000 euro voor een dakrenovatie

Lees meer »

Post Title

Er hangt een 74-jarige man uit Waregem een boete van 8.000 euro boven het hoofd omdat hij een twintigtal beschermde vogels hield in zijn volière. Volgens zijn advocaat ving hij die niet zelf, maar nam hij die over van zijn overleden schoonbroer. “Het is een raadsel waarom mijn cliënt hiervoor gedagvaard werd.”
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Israël plaatste explosieven in Hezbollah-biepers gemaakt in Europees bedrijf”: 9 doden en 2.800 gewonden in Libanon

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag liefst 2.800 mensen gewond raakten en negen doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New York

Lees meer »

Noodgeval

Rustig vraagt de stem die door de intercom van de trein galmt of er een dokter of medisch personeel aanwezig is. En zo ja, of deze hulpverleners zich dan naar de tweede wagon willen begeven. Ik zit in het zesde rijtuig, ver weg van de crisis, maar in de lichte trilling van de omroepstem voel ik vage paniek doorschemeren.

Lees meer »

Julie Vanloo lijdt met Washington dure nederlaag in strijd om play-offs

Julie Vanloo heeft met haar WNBA-team Washington Mystics een slechte zaak gedaan in de jacht op het achtste en laatste ticket voor de play-offs. In eigen huis verloor de ploeg op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie met 71-87 van leider New York Liberty.
The post Julie Vanloo lijdt met Washington dure nederlaag in strijd om play-offs appeared

Lees meer »