Volledige werpgroep FLAC breekt persoonlijk record

In de werpgroep van trainer Rinus is elke atleet erin geslaagd om de grenzen te verleggen. Een 10-tal atleten heeft zijn of haar persoonlijk record verbeterd op zowel kogelstoten als discuswerpen.

“Iedereen slaagde erin om zijn of haar persoonlijk record aan te scherpen dit werkjaar. Sommigen met een aanzienlijk verschil. Van de 10 atleten binnen mijn werpgroep zijn de meesten tussen 12 en 14 jaar. Voor hen is het vrij logisch dat ze op die jonge leeftijd hun persoonlijk record verbeteren”, opent trainer Rinus Staessen (32) uit Ardooie. “Maar het is toch opvallend met hoeveel ze die hebben verbeterd. Er zitten dan ook nog enkele oudere atleten in mijn groep voor wie dat minder vanzelfsprekend is om telkens te blijven beter doen.”

Rinus volgde drie jaar lichamelijke opvoeding en volgde een cursus trainer C voor werpnummers. “Het meeste wist ik wel al, maar je pikt toch nog wat details op en bekijkt de praktijk eens op een andere manier. Dat heeft wel geholpen.”

De focus ligt er vooral op veel werpen, maar Rinus heeft ook aandacht voor de basiscomponenten springen, sprinten en kracht. Zijn trainingen zijn telkens een uur basisvaardigheden en een uur werpen.

Grote sprongen

“Bij de jongeren is het eigenlijk niet zo uitzonderlijk dat iedereen zijn PR verbeterd, maar binnen mijn groep slaagde iemand erin om van 6m werpen naar 9,5 m te werpen met hetzelfde gewicht. Dat is toch eerder uitzonderlijk. En zo zijn er nog die grote sprongen hebben gemaakt. Bij de ouderen is dat minder vanzelfsprekend, maar ook zij verbeterden hun record. Nog opvallender is de drie meisjes miniemen boven 9,5 m in het kogelstoten, dat is niet veelvoorkomend.”

Rinus wil graag verder opbouwen en ook wat ouderen trainen. “Hopelijk willen ze verder doen zodat ik hen kan trainen als kadetten en dat er dan nog meer ouderen instromen. Het doel is om telkens beter te worden en zoveel mogelijk atleten op kampioenschappen te krijgen.” (RV)

The post Volledige werpgroep FLAC breekt persoonlijk record is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Damme biedt nu ook muziekatelier aan

In Damme zal vanaf volgend schooljaar ook het muziekatelier georganiseerd worden als onderdeel van het deeltijds kunstonderwijs van het Conservatorium van Brugge. “Door de samenwerking blijven we op lange termijn voorzien in een kwalitatief muziekatelier”, zegt burgemeester Joachim Coens.
The post Damme biedt nu ook muziekatelier aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wordt Basil Dermaux dé seizoensrevelatie bij Knack Volley? “Ik heb nog veel te leren”

Met de verplaatsing naar Waremme opent Knack Volley zondag de reguliere competitie. Dat Knack zondag tegen buur Menen zijn twaalfde Supercup miste, maakt de landskampioen nederig, dixit een na de wedstrijd sterk ontgoochelde kapitein Matthijs Verhanneman.
The post Wordt Basil Dermaux dé seizoensrevelatie bij Knack Volley? “Ik heb nog veel te leren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jacotte Brokken openhartig over haar pestverleden in nieuwe podcast: “Er is nog steeds een stem die zegt: ‘Ze haten je’”

Jacotte Brokken (31) komt met een gloednieuwe podcast. In ‘Niemand vindt je leuk’ vertelt de VRT-weervrouw openhartig over haar jeugd, waarin ze zwaar werd gepest. Dit doet ze ter gelegenheid van de jaarlijkse STIP IT-actie tegen pesten. “In het vierde middelbaar werd ik zo erg gepest dat ik van school moest veranderen”, deelt ze openhartig.

Lees meer »

Zijn drie kinderen konden in de brand gebleven zijn, maar toch wil slachtoffer geen schadevergoeding van brandstichters: “Ze moeten studeren, niet in gevangenis zitten”

“Ik wil geen schadevergoeding omdat ik hoop dat ze lessen trekken uit hetgeen ze hebben gedaan en toch nog de goede richting uit gaan. Op die leeftijd moeten ze studeren in plaats van in de gevangenis te zitten.” Een 56-jarige man uit Kortrijk was op de rechtbank in Kortrijk opvallend mild voor drie jongeren uit Kortrijk en Kuurne die verantwoordelijk

Lees meer »

Kritiek Biden op China per ongeluk openbaar tijdens ontvangst regeringsleiders bij hem thuis in Delaware

De Amerikaanse president Joe Biden had zaterdag niet door dat er een microfoon aanstond toen hij tegenover de regeringsleiders van Australië, India en Japan een kritische opmerking maakte over China. “China blijft zich agressief gedragen en stelt ons in de hele regio op de proef”, zei Biden tijdens zijn waarschijnlijk laatste ontmoeting met buitenlandse leiders in het kader van de

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië legt X zware boete op als het blokkade blijft omzeilen

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, bevolen om de toegang tot zijn platform opnieuw te blokkeren voor Braziliaanse gebruikers, op straffe van 820.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. X was woensdag tijdelijk weer bereikbaar in Brazilië, ondanks een eerdere ban door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïense drone-aanval in Russische regio Tver: evacuaties en scholen gesloten

Een ongeïdentificeerd vliegend object heeft het luchtruim van Letland geschonden. Dat zegt het Letse defensieministerie dinsdag. Het is de tweede keer deze maand dat zo’n incident is gemeld in een NAVO-lidstaat. De Russen zijn ondertussen in de regio Koersk, die sinds begin augustus het strijdtoneel is van een Oekraïens offensief, een tegenoffensief gestart. Maandag claimden de Russen de herovering van

Lees meer »

“Geen economisch levensvatbare alternatieven gevonden voor Audi Brussels”

Er is momenteel geen geschikt voertuigproject, noch een economisch haalbaar alternatief gebruik voor Audi Brussels gevonden. Dat heeft de directie dinsdag te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Er wordt nu de volledige focus gelegd op de zoektocht naar potentiële investeerders. Maar het ziet er dus niet goed uit voor de werknemers van Audi.

Lees meer »