Vlaamse onderhandelaars zetten de eindsprint in, maar nu moeten ze praten over meest delicate kwestie

De partijen die samen een nieuwe Vlaamse regering willen vormen – N-VA, Vooruit en CD&V – onderhandelen momenteel over de budgetten. Zondagmiddag gaan de gesprekken verder.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Tik en Tok bijten al kakelend de spits af: volg hier ‘The Masked Singer’ op de voet

Vanavond barst ‘The Masked Singer’-gekte weer helemaal los, met in totaal 14 nieuwe gemaskerde bekendheden die hun échte identiteit zo lang mogelijk verborgen willen houden. De eerste zes figuren trappen het vierde seizoen met héél veel goesting af: Giraf, Mister Withlove, Medusa, Tik & Tok, Zeeduivel en Boom. Jens Dendoncker (34) mag voor de tweede keer de show hosten. Speur

Lees meer »

“De liefdesbom van het jaar”: Hadise verwikkeld in venijnige liefdesstrijd om Turkse ‘Brad Pitt’

Het liefdesleven van de Belgisch-Turkse zangeres Hadise (38), die recent nog jureerde in ‘Sing Again’ op VTM, gaat in Turkije opnieuw uitgebreid over de tongen. Op het filmfestival van Venetië verscheen ze op de rode loper aan de zijde van topacteur Kerem Bürsin (37), zo weet ‘TV Familie’. Goed voor speculatie én wrevel, zo blijkt, want Hadise is niet de

Lees meer »

Misdaadauteur José Masschelin schrijft boek over passiemoorden: “Die worden niet gepleegd uit liefde, maar uit haat. Er zit niets romantisch achter”

“Passiemoorden worden niet gepleegd uit liefde, maar uit haat. Er zit niets romantisch achter.” Dat zegt misdaadauteur José Masschelin, die een boek schreef over de partnermoorden die hem tijdens zijn carrière zijn bijgebleven. Volgens hem zijn er heel wat parallellen te trekken met de natuur. “Een hert duldt geen concurrenten op zijn liefdespad. De mens ook niet.”

Lees meer »

Kogelvrije vesten met schimmel en munitie uit 1983: Taiwan niet te spreken over “onbruikbare” Amerikaans wapenlevering

Taiwan, het eiland in de Oost-Chinese Zee vlakbij China, heeft een "onbruikbaar" wapenpakket ontvangen uit de Verenigde Staten. Dat meldt het Bureau van de Inspecteur-generaal van de VS in een rapport. Het militaire materieel werd niet goed verpakt, en door waterschade en schimmel zijn wapens en kogelvrije vesten onbruikbaar. Taiwan heeft nu honderdduizenden euro’s vrijgemaakt om de lading te herstellen.

Lees meer »

Op bezoek in de beste schoolkeuken van Vlaanderen, waar zelfs Gault&Millau lyrisch van wordt: “Ouders wéten dat het hier soms gezonder is dan thuis”

In anderhalf uur tijd jagen ze er in schoolrestaurant De Brug in Torhout 2.400 warme maaltijden door. En dat met een versheid en kwaliteit die zelfs Gault&Millau niet is ontgaan, want ze kregen er zopas de prijs voor innovatie en originaliteit voor. De vele leerlingen vinden de maaltijden “wel lekker”. Waar het 24-koppig team die erkenning aan te danken heeft,

Lees meer »

Staf Coppens komt zichzelf tegen tijdens ‘Marathon des Sables’ in Jordanië: “Na de tweede tocht kreeg hij hoge koorts”

Van het koele Zweden naar de snikhete woestijn: Staf Coppens (43) waagt zich vanavond in ‘Camping Coppens’ aan de halve ‘Marathon des Sables’ in Jordanië: één van de meest extreme loopwedstrijden ter wereld. De tv-presentator wordt geconfronteerd met onverwachte wendingen die het hem heel zwaar maken. Stafs sportcoach en goede vriend Thijs Ghekiere, die hem tijdens de tocht begeleidde, legt

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

“Vier kuststeden ontsnapten maar nipt aan catastrofe”: houdt ex-sluismeester onschuld staande in zaak rond sabotage aan sluizen?

Met kennis van zaken werden in de nacht van 19 op 20 juni 2022 op zes locaties in het poldergebied de sluizen opengedraaid. Vier kuststeden ontsnapten maar nipt aan een catastrofe. Volgens het gerecht was de sabotage een wraakactie van ex-sluismeester S.D. (42), maar die hield zijn onschuld altijd staande. Of hij alsnog tot bekentenissen overgaat dan wel blijft beweren

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief op HLN: gouden wissel bezorgt KSV Oudenaarde drie punten na felbevochten wedstrijd in Zelzate

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd, in bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Zo kregen we in 2de Afdeling A een veelbelovende affiche voorgeschoteld, met Zelzate dat Oudenaarde mocht ontvangen. En het waren de bezoekers die

Lees meer »

SV Moorsele B trekt ten strijde tegen titelfavoriet Menen

Terwijl SV Moorsele A het burenduel tegen RC Bissegem naar zijn hand zette (3-2), walste de rood-witte B-ploeg met 0-4 moeiteloos over RC Bissegem B heen. Daarmee nestelt Essevee zich met 6 op 9 bij de zes ploegen die na leider Zillebeke op de tweede plaats prijken. Komende zaterdag is de ploeg van T1 Bjorn Taillieu, deze keer met de

Lees meer »

Gemeenteraadsvoorzitter reageert op heisa rond schepen Marleen De Soete: “Er is nooit een gesprek geweest met Marleen De Soete, mezelf en de vakbonden”

Gemeenteraadsvoorzitter Kris Steen wenst via een schriftelijke mededeling te reageren op het artikel ‘Medewerkers gemeente De Haan beschuldigen schepen Marleen De Soete van favoritisme en politieke inmenging op de werkvloer’ dat deze week verscheen. Hij wordt daarin ook vernoemd door burgemeester Wilfried Vandaele, maar de desbetreffende info is volgens Steen onjuist.
The post Gemeenteraadsvoorzitter reageert op heisa rond schepen

Lees meer »

Lea De Meyere (90) viert viervoudig (!) viergeslacht in Beernem

Zondag 15 september was voor Lea De Meyere (90) uit Sint-Joris Beernem toch wel een bijzondere dag. Ze ontving haar familie in het Urban Café van Bulskampveld. Dit was ook het moment om het viervoudig viergeslacht te vereeuwigen.
The post Lea De Meyere (90) viert viervoudig (!) viergeslacht in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maité zet ‘mature vrouw’ centraal in eerste solo-expo: “Eerbetoon aan sterke vrouw”

De uit Damme afkomstige, maar al enige tijd in Antwerpen wonende Maité Reybrouck presenteert nog tot zondag 29 september haar kleurrijke tekeningen bij VONN Global Art Gallert in Antwerpen. “Onder de noemer Bloomer zet ik de mature, sterke vrouwen in de verf”, zegt Maité.
The post Maité zet ‘mature vrouw’ centraal in eerste solo-expo: “Eerbetoon aan sterke vrouw” appeared

Lees meer »