Verkiezingsborden Groen Tremelo spoorloos verdwenen: “Zelfs de palen meenemen, is wel heel radicaal”

Aan de Baalsebaan in Tremelo hebben onbekenden in de nacht van donderdag op vrijdag verkiezingsborden van Groen verwijderd. Ze namen ook 3 palen van 2 meter hoog mee. "Dat steek je toch niet zomaar in je wagen", klinkt het bij de partijafdeling. 

Meer krantenkoppen in België

Poetin beveelt troepenexpansie tot 1,5 miljoen man, zijn leger wordt zo tweede grootste na China. Wat betekent dat voor wereldorde?

Russisch president Poetin heeft gisteren in een decreet bevolen dat de totale omvang van zijn strijdkrachten met 180.000 extra manschappen moet worden opgevoerd tot 1,5 miljoen actieve militairen. Met deze derde troepenuitbreiding sinds het begin van de oorlog in Oekraïne wordt het Russische leger het tweede grootste ter wereld, na dat van China. Waarom doet Poetin dit, hoe kan hij

Lees meer »

Bouwers gezonken luxejacht Bayesian eisen 222 miljoen euro schadevergoeding

De bouwers van het in augustus bij Sicilië gezonken luxejacht de Bayesian willen van de eigenares en van bemanningsleden en exploitanten van het vaartuig een grote schadevergoeding omdat ze de goede naam van de bouwers zouden hebben aangetast. The Italian Sea Group van de ondernemer Giovanni Costantino eist 222 miljoen euro voor geleden reputatieschade, meldt de Giornale di Sicilia.

Lees meer »

“Ik zal alles blijven geven”: Karel Geraerts blijft strijdvaardig na nieuwe opdoffer met Schalke, maar is zijn positie nog houdbaar?

Een nieuw dieptepunt. Karel Geraerts heeft met Schalke 04 een pijnlijke 3-5-nederlaag geleden, nadat Die Königsblauen thuis nochtans 3-0 voor waren gekomen. De nederlaag te veel voor Geraerts? “Ik geef niet op”, klonk het alleszins bij Geraerts zelf na het debacle. Anderlecht houdt z’n situatie hoe dan ook nauwlettend in de gaten.

Lees meer »

Geen tekort aan meesters bij OLVA De Meersen

Het aantal mannelijke leerkrachten in de Vlaamse basisscholen is de laatste decennia drastisch gedaald. Een trend die zich ook de komende jaren lijkt door te zetten, vermits ook dit schooljaar veel minder jongens dan meisjes kiezen voor een lerarenopleiding. “In onze school kennen we dat probleem niet”, lacht Karel Scherpereel, directeur van OLVA De Meersen in Assebroek.
The post

Lees meer »

Andy Melis is de gewaardeerde verse kracht bij Eendracht De Haan (3B): “Maken ons op voor eerste topper”

De hele voorbije competitie volgden we het reilen en zeilen van fusieclub Eendracht De Haan. We interviewden trainers, spelers en bestuursleden: nooit hoorden we een negatief woord. Voorzitter Jackie Claeys sloeg nagels met koppen toen hij stelde: “We schonken het vertrouwen aan Livio Proot en dat heeft hij nooit beschaamd. We konden de degradatie niet meer verhinderen, verloren nog vaak,

Lees meer »

Drukker dan ooit, maar Jeroom zet gezin op eerste plaats: “Om de zoveel tijd kijkt Elodie me aan voor een tweede. Ik sluit niets uit”

In de studio van ‘De Slimste Mens’, in de kantine van zijn zoons kartingclub, tussen de sweaters van zijn nieuwe kledinglijn. Jeroom (47) vind je dit najaar zowat overal. Als tv-maker is de cartoonist en voormalige privé-chauffeur van Kamagurka volwassen geworden, maar ondanks zijn eivolle agenda is hij in de eerste plaats liefst dicht bij Elodie en zoontje Remus. “We

Lees meer »

Briljant voor Willy en Paula

Willy Huyghe (88) en Paula Torrelle (87) uit Lo waren op 1 september precies 65 jaar getrouwd. Het koppel vierde hun briljanten huwelijksverjaardag op zaterdag 7 september. Willy werd op 28 september 1936 geboren in Poperinge en Paula Torrelle op 1 maart 1937 in Pollinkhove. Willy en Paula leerden elkaar kennen op de kermis in
The post Briljant voor

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »