Veel zon en 25 graden vandaag, onweersbui ’s avonds niet uitgesloten

De herfst neemt een bijzonder warme en zonnige start. Zaterdag lopen de temperaturen hoog op.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Een ster’ voor de kerkvorst: Christoff en Scaletta in grootste geheim gekozen voor pauselijk verrassingsconcert

De omerta is compleet. Stilte tot in de hoogste kerkelijke rangen. Toch heeft ons land wel degelijk een muzikale verrassing klaar voor paus Franciscus. De kerkvorst zal volgende week tijdens zijn bezoek aan ons land getrakteerd worden op een optreden van Christoff, samen met het jongerenkoor van Scala. Een lang gekoesterde wens van de zanger die – zo vernamen wij

Lees meer »

“‘Niet schieten’, smeekte hij, met zijn broek op de enkels. Maar een andere vuurde ongenadig”: dorpje Otegem beleeft helse nacht

Bewoners van de Zwevegemstraat in Otegem zijn zaterdagavond opgeschrikt door een botsing én een schietpartij waarbij zo’n vijf mensen betrokken waren. Daarbij viel minstens één gewonde. “Het was hallucinant”, getuigen mensen uit de buurt. Alle betrokkenen sloegen op de vlucht voor de politie er was, maar enkele verdachten werden gearresteerd in Wortegem-Petegem.

Lees meer »

Dovy opent grootste toonzaal in Roeselare

Dovy telt momenteel 40 toonzalen, 39 in België en een in Frankrijk. De gloednieuwe toonzaal in Roeselare langs de Brugsesteenweg 381 opende officieel de deuren op 17 september. Het is meteen de grootste toonzaal van de groep.
The post Dovy opent grootste toonzaal in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

43 bomen van 100 jaar oud gekapt, ondanks vast geketende buren: “Alsof onze oudste en liefste buurvrouwen overleden zijn”

De bewoners van de André Ullenslei in Schoten probeerden gisteren de 43 lindebomen in hun straat te redden van de kaalslag. Oud-schooljuf Judith (73) van huisnummer 34 ketende zich zelfs vast aan één van de honderdjarige reuzen, vergeefs. “Ik ben geen huiler, maar vandaag heb ik als een kind staan jánken, midden op straat. Oude bomen voelen als goeie buren.”

Lees meer »

Jeugdploeg van de Week: IP16 van voetbalclub KM Torhout

Dit is de IP16 van KM Torhout met staande van links naar rechts Nelles Goethals, Lars Goossens, Viktor Desmet, Aimé Berteloot, Audric Bylle, Guillaume Defever, Berre Cappelle, Kasper Schotte, Ciel Symoen en trainer Dieter Verbeke en zittend van links naar rechts afgevaardigde Andy Declercq, Maxim Decorte, Mathis Van Vynckt, Sem Deleu, Iben Lapere en Simon
The post Jeugdploeg van

Lees meer »

Twee nieuwe LED-schermen moeten Kuurnse bewoners inlichten over gemeentelijke nieuwtjes: “Zo verbeteren we onze communicatie aanzienlijk”

Twee nieuwe digitale infoborden die een plaatsje kregen op parking Vlaskouter en langs de Brugsesteenweg zullen voortaan de Kuurnse burger inlichten over gemeentelijke nieuwtjes. Daarnaast zullen de borden ook de mogelijkheid bieden aan de Kuurnse handelaar om te adverteren.
The post Twee nieuwe LED-schermen moeten Kuurnse bewoners inlichten over gemeentelijke nieuwtjes: “Zo verbeteren we onze communicatie aanzienlijk” appeared first

Lees meer »

Rapper Diddy onder zelfmoordtoezicht geplaatst

Sean ‘Diddy’ Combs is in de gevangenis in New York onder zelfmoordtoezicht geplaatst. Ingewijden vertellen aan het Amerikaanse tijdschrift People dat het gaat om een preventieve maatregel omdat de rapper erg is geschrokken na zijn arrestatie eerder deze week.

Lees meer »

Wzc Sint-Godelieve krijgt een nieuw zadeldak

Deze maand wordt hard gewerkt aan het dak van woonzorgcentrum Sint-Godelieve in de Sint-Jans-Gasthuisstraat. “Concreet wordt het bestaande zadeldak zo goed als volledig vernieuwd”, geeft campusdirecteur Ilse Vandenbroucke mee. Zo worden overbodige schouwen weggenomen en worden de goten vernieuwd. Er komt een nieuw onderdak, isolatie en nieuwe dakpannen.
The post Wzc Sint-Godelieve krijgt een nieuw zadeldak appeared first on

Lees meer »