Van ‘Kim Jong Joske’ tot marktleider op links: waarom een kwart van Antwerpen voor Jos D’Haese valt

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

KFC Meulebeke ontvangt SV Ingelmunster voor de derby der derby’s (2A): “Zal een pittige wedstrijd worden”

Na een zwak seizoen was de degradatie een feit. In tweede provinciale startten de roodbroeken veelbelovend met een 9 op 9. Blijven zij ongeslagen of zal Ingelmunster hen 3 punten afsnoepen zaterdagavond?
The post KFC Meulebeke ontvangt SV Ingelmunster voor de derby der derby’s (2A): “Zal een pittige wedstrijd worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“30 seconden buiten bewustzijn” na botsing, de veelbesproken fase rond Burgess en Tolu viert op aparte wijze: alle highlights van speeldag 8

Riant op kop in de Jupiler Pro League: Racing Genk. Het klopte nu ook promovendus Dender en heeft 18 op 18. Tolu – gedeeld topschutter met Heymans – scoorde én vierde opvallend. Liet ook de netten trillen: Daam Foulon. Alleen werd de speler van KV Mechelen daarbij hard geraakt: hij moest noodgedwongen met een draagberrie worden afgevoerd. Volgens coach Besnik

Lees meer »

Influencer Soraya S. vrijgesproken voor babymoord op assisenproces, maar wel schuldig aan onvrijwillige doodslag

De 31-jarige Soraya S. is door de jury van het Brusselse hof van assisen vrijgesproken voor kindermoord. De vrouw werd eran verdacht haar baby van twee maanden oud te hebben verstikt in een hotel in Sint-Gillis. Volgens de volksjury is de vrouw wel verantwoordelijk voor de dood van het kind en daarom werd ze schuldig verklaard aan onvrijwillige doodslag.

Lees meer »

Huis in Torhout onbewoonbaar na brand: bewoonster naar ziekenhuis

Zaterdagvoormiddag rond 10.30 uur is brand ontstaan in de keuken van een woning in de Moereveldstraat in Torhout. De brand die vermoedelijk door een kortsluiting aan de dampkap ontstond zette de keuken in een dikke rook.
The post Huis in Torhout onbewoonbaar na brand: bewoonster naar ziekenhuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Franky en Jean-Pierre zijn mooiste snordragers

Tijdens de Brugse Mosselfeesten, een organisatie van de West-Vlaamse Snorrenclub, werden naar traditie opnieuw de betere snorren bekroond. De Brugse Mosselsnor is voor Franky Depiere en de West-Vlaamse Snor van het Jaar is Jean-Pierre Vandewiele.
The post Franky en Jean-Pierre zijn mooiste snordragers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jelle Cleymans viert 40ste verjaardag met concert met alle hits van ‘Spring’: “Geen reünie, maar met muzikale helden”

Jelle Cleymans viert volgend jaar zijn veertigste verjaardag en hij wil deze mijlpaal op een speciale manier markeren. Voor de gelegenheid duikt hij terug in zijn eigen repertoire en brengt hij de hits van ‘Spring’ opnieuw tot leven. “Met ‘Cleymans zingt ‘Spring’ sta ik op 14 mei 2025 in de AB in Brussel”, zegt hij enthousiast op MNM.

Lees meer »

Eurostar dreigt ermee Nederland te verlaten

De uitbater van hogesnelheidstreinen Eurostar dreigt ermee in 2025 geen treinen meer te laten rijden op Nederlandse bodem. “Zonder toegang tot noodzakelijke infrastructuur worden de verbindingen met Londen en Parijs opgeschort”, zegt Eurostar-topvrouw Gwendoline Cazenave in een opiniestuk in de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad.

Lees meer »

Staf Coppens krijgt zonneslag tijdens extreme woestijnloop: “Als hij geen grapjes meer maakt, gaat het niet goed met hem”

Van het koele Zweden naar de snikhete woestijn: Staf Coppens (43) waagt zich vanavond in ‘Camping Coppens’ aan de halve ‘Marathon des Sables’ in Jordanië: één van de meest extreme loopwedstrijden ter wereld. De tv-presentator wordt geconfronteerd met onverwachte wendingen die het hem heel zwaar maken. Stafs sportcoach en goede vriend Thijs Ghekiere, die hem tijdens de tocht begeleidde, legt

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dirk (44) is één van de gedetineerden die plots vervroegd vrijgelaten zijn: “Ik durf het huis niet uit, hier was ik écht nog niet klaar voor”

Vervroegd vrijkomen? Voor de meeste gedetineerden klinkt dat als de lotto winnen. Maar niet voor Dirk(44). Samen met 100 andere gedetineerden kwam hij plots vervroegd vrij. Allemaal zijn ze op “verlengd penitentiair verlof” gestuurd om de overbevolking aan te pakken. Aan HLN lucht hij zijn hart over zijn onverwachte, vroege thuiskomst, die hem vooral een hoop angst bezorgt: “Ik kon

Lees meer »

Hogeschool Vives eert olympiër Koen Naert

Op de feestelijke zitting naar aanleiding van de opening van het academiejaar in hogeschool Vives werd langeafstandsloper en auteur Koen Naert op dinsdag 17 september in de bloemetjes gezet. Hij ontving er de Aureus Vives. Elk jaar eert de hogeschool immers een verdienstelijke persoon die aan Vives studeert, heeft gestudeerd of werkt. Dit jaar ging
The post Hogeschool Vives

Lees meer »