Trump is niet uniek: van Lincoln tot Nixon, allemaal hadden ze “een steekje los”

Abraham Lincoln was depressief, Theodore Roosevelt bipolair en Richard Nixon paranoïde. In zijn boek ‘Help, de president is gek geworden’ kijkt de Nederlandse journalist Hans Klis in de hersenpan van 21 Amerikaanse presidenten. “Al sinds de oprichting van de republiek worstelen politieke leiders met hun mentale gezondheid.”

 

Meer krantenkoppen in België

Boze panda blokkeert deur en valt verzorgster aan

In de zoo van het Chinese Chongquing heeft een panda een vrouwelijke dierenverzorgster aangevallen. Dit nadat het dier eerst de verzorgster belette zijn hok te verlaten. De panda, genaamd Ding Ding, achtervolgde haar en viel haar aan, en nadat ze probeerde het dier af te houden, zorgde hij ervoor dat ze struikelde, waarna hij zich op haar stortte. Gelukkig kon

Lees meer »

Haven Oostende start afbraak van loodsen 3 en 4 om ruimte te maken voor nieuwe activiteiten

Haven Oostende zal op donderdag 19 september beginnen met de afbraak van loodsen 3 en 4, gelegen langs de Stapelhuisstraat aan het Vlotdok. Dit is een noodzakelijke ingreep vanwege de slechte staat van de gebouwen. De loodsen, die lange tijd dienst hebben gedaan, vertoonden aanzienlijke structurele gebreken, wat potentieel leidde tot veiligheidsrisico’s voor medewerkers en gebruikers.
The post Haven

Lees meer »

Racing Brugge One ‘mist’ start door tal van blessures: “Geen paniek, het komt goed”

Net als vorig seizoen verloor Racing Brugge zijn eerste competitiewedstrijden. Toen kon de totaal vernieuwde ploeg als excuus gelden en knokten de mannen van coach Verde Presa zich spectaculair naar een plaats in de subtop. Nu gooien tal van blessures roet in het eten, waardoor de voorbereiding niet naar een vloeiende competitiestart leidde.
The post Racing Brugge One ‘mist’

Lees meer »

Vlaams Belang Wervik met 19 kandidaten naar de kiezer: “Preventief veiligheidsbeleid wordt een hot topic”

Uitgerekend een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober stelde Vlaams Belang Wervik haar lijst voor. Er zijn 19 kandidaten. “We hebben geen volledige lijst (van 25 kandidaten, red) maar doen het met kwalitatieve mensen die zich 200 procent inzetten”, zegt lijsttrekker Sarah T’ Joens uit Geluwe.
The post Vlaams Belang Wervik met 19 kandidaten naar de kiezer:

Lees meer »

Wij staan erbij en kijken ernaar…

De meest gehoorde opmerking tijdens de tv-debatten dit weekend, was dat "verklaringen voor de camera" de regeringsonderhandelingen niet vooruithelpen. Doordat geen enkele politicus de onderhandelingen wil doen mislukken, is het logisch dat er niet uit de biecht wordt geklapt. En bij de Vlaamse onderhandelingen klinkt het bovendien unisono dat een regering mogelijk moet zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees meer »

Beiroet: Apparatuur bevatte al springstof voor aankomst in Libanon – Israëlische luchtmacht treft “100 doelen” op twee uur tijd

De Israëlische luchtmacht heeft op een tweetal uur tijd zowat 100 doelwitten in het zuiden van buurland Libanon aangetroffen. De doelwitten omvatten onder meer lanceerinstallaties en andere militaire infrastructuur, meldt het Israëlische leger. Het was al de tweede reeks Israëlische luchtaanvallen op Libanon donderdag, na een eerdere golf halverwege de namiddag. Het gaat om een van de hevigste aanvallen op

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »