“Stiekem hoop ik op een kans bij een continentale ploeg”: Jordy Decottignies opgelucht na eerste zege

Jordy Decottignies (22) is afgestudeerd en boekte zijn eerste overwinning van het seizoen. Als bachelor elektromechanica gaat hij op zoek naar een job. Tenzij de laatstejaarsbelofte straks een kans krijgt op continentaal niveau.

In Lichtervelde mocht de jongste van de twee koersende broers de handen in de lucht gooien. Een opluchting na tweede plaatsen in Rollegem (PK), Roeselare, Zilverberg en Bulskamp. “In Lichtervelde was het koers vanaf de eerste meter, want na de tweede bocht waren al vijf renners weg”, begint Decottignies het wedstrijdverhaal. “Met een Deen sloot ik aan. We raakten uiteindelijk met acht voorop, maar zeven ronden van het einde begonnen de demarrages al.”

Dat was vroeg. Het maakte de koers harder. “Ongeveer één ronde van het einde raakte ik met Cédric Defreyne en een Deen voorop”, gaat de pion van het Uw Immo Plus-Pessemier CT voort. “Anderhalve kilometer van de streep sprong die Deen. Ik keek naar Defreyne, maar hij keek naar mij. Ik ben naar die Deen gereden. De sprint ging ik heel vroeg aan. Zo haalde ik het toch.”

Geloof

Straf dat hij de snelle Defreyne, dit seizoen goed voor vijf zeges, kon kloppen. “Ik verwachtte totaal niet dat ik hem zou kunnen verslaan”, geeft Decottignies toe. “Als je gelooft in jezelf kan het blijkbaar wel. Wellicht was ik die dag de sterkste man in koers. Het was ook een hele zware wedstrijd. Ik moet eerlijk toegeven dat de ontlading groot was. De volgende wedstrijden heb ik gemerkt dat iedereen weet dat ik een koers gewonnen heb. Ik krijg weinig vrijheid.”

Het interclubprogramma van Uw Immo Plus-Pessemier is sinds de Memorial Bjorg Lambrecht eind augustus voorbij. Decottignies hoopt met een West-Vlaamse selectie de Grote Prijs Jules Van Hevel in Ichtegem (zondag 6 oktober) te rijden. Dat zijn ploeg niet geselecteerd werd voor de Beker van België was een ferme streep door de rekening. “Want ik moet het hebben van de zwaardere wedstrijden”, benadrukt hij. “Wat de toekomst brengt weet ik niet. Ik ben op zoek naar een job en heb iets op het oog. Toch hoop ik stiekem op een kans bij een continentale ploeg.” (HF)

The post “Stiekem hoop ik op een kans bij een continentale ploeg”: Jordy Decottignies opgelucht na eerste zege is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen strafvermindering voor zinloos geweld op kerstmarkt in Brugge

Een 19-jarige Beernemnaar is in beroep veroordeeld tot vier maanden celstraf gekregen voor zinloos geweld op de Brugse kerstmarkt. Voor drugsbezit in de gevangenis kreeg hij er nog eens tien maanden cel bovenop.
The post Geen strafvermindering voor zinloos geweld op kerstmarkt in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uniek in Kortrijk. Women-only cupsalon: “Zo zuiver mogelijk op elke leeftijd”

Valerie Van Luchene (46) uit Deerlijk startte in maart haar praktijk met cupping therapie aan de Brugsesteenweg. “Bij Cupsalon bied ik transformationele cupping, vuurcupping en HIFU behandelingen aan. Hoe beter je in je vel zit, hoe beter de energie stroomt, en dus hoe zonniger het leven wordt.”
The post Uniek in Kortrijk. Women-only cupsalon: “Zo zuiver mogelijk op elke

Lees meer »

Schuldbescherming Air Belgium loopt af

14:16 De gerechtelijke reorganisatie van de luchtvaartmaatschappij Air Belgium loopt af, net als de bijbehorende bescherming tegen schuldeisers. Wellicht volgt een verkoop van (delen van) het bedrijf door e…

Lees meer »

“Gaatje” in de ozonlaag is dit jaar kleiner dan normaal

Het gat in de ozonlaag is zich pas begin deze maand beginnen vormen, later dan normaal. Dat meldt de Europese aardobservatiedienst Copernicus. Het gat is daardoor ook kleiner dan de voorgaande jaren. Dat heeft vooral te maken met de temperatuur van de stratosfeer boven Antarctica, die deze zomer bokkensprongen maakte.

Lees meer »

Vrouw (77) is valse bankmedewerksters van 19 en 20 jaar te slim af, parket waarschuwt voor toename aantal meldingen: “Ze mikken op de oudere, meest kwetsbare generatie”

Een 77-jarige vrouw uit Merelbeke werd eind augustus het slachtoffer van zogezegde bankmedewerkers die geld wegsluisden van haar rekening. Het parket waarschuwt dat ze de laatste tijd enorm veel dergelijke dossiers zien waarbij vooral oudere mensen geviseerd worden. Tegelijk brengt het ook goed nieuws. De politie kon in dit geval de twee daders opsporen en arresteren. De twee verblijven momenteel

Lees meer »