Spanje vraagt meer persoonlijke informatie van toeristen: hoe zit dat precies?

Wie naar Spanje reist, zal vanaf 1 oktober heel wat extra persoonlijke informatie moeten delen. Hotels, campings en autoverhuurders zullen gegevens als de bankrekening, telefoonnummers en exacte woonplaats van hun klanten moeten doorgeven aan de Spaanse overheid. Welke informatie moet je exact delen als toerist en waarom zijn die nieuwe eisen ingevoerd? Een overzicht voor iedereen die naar Spanje trekt. 

Meer krantenkoppen in België

Rapper Diddy onder zelfmoordtoezicht geplaatst

Sean ‘Diddy’ Combs is in de gevangenis in New York onder zelfmoordtoezicht geplaatst. Ingewijden vertellen aan het Amerikaanse tijdschrift People dat het gaat om een preventieve maatregel omdat de rapper erg is geschrokken na zijn arrestatie eerder deze week.

Lees meer »

KIJK. Jens Dendoncker ontsnapte aan de dood in diepvriescel: “De curryworsten hebben mijn leven gered”

Enkele uren voor de start van ‘The Masked Singer’ testen radiopresentatoren Maarten en Dorothee of Jens Dendoncker zelf mysterieus kan blijven met het spel ‘1 waarheid, 1 leugen’. De presentator vertelt twee knotsgekke verhalen, waarvan hij er één echt heeft meegemaakt. Dendoncker zorgde niet voor een terreurdreiging op een kermis in Kortrijk, maar maakte wel een bijna-doodervaring mee in een

Lees meer »

Vrouw (77) is valse bankmedewerksters van 19 en 20 jaar te slim af, parket waarschuwt voor toename aantal meldingen: “Ze mikken op de oudere, meest kwetsbare generatie”

Een 77-jarige vrouw uit Merelbeke werd eind augustus het slachtoffer van zogezegde bankmedewerkers die geld wegsluisden van haar rekening. Het parket waarschuwt dat ze de laatste tijd enorm veel dergelijke dossiers zien waarbij vooral oudere mensen geviseerd worden. Tegelijk brengt het ook goed nieuws. De politie kon in dit geval de twee daders opsporen en arresteren. De twee verblijven momenteel

Lees meer »

“Als iemand zijn hand overspeelt, krijg je zoiets als in Gaza, maar tien keer erger”: Waarom Israël en Libanon elkaar opstoken met honderden raketaanvallen

Het hele weekend hebben Israël en Hezbollah in Libanon elkaar bestookt met honderden bombardementen. Het gaat om de zwaarste strijd in een jaar. “Het Midden-Oosten staat op de rand van een ramp”, plaatste de VN op X. Is dat zo? Evolueren we stap voor stap richting een totale oorlog in de regio? En wat is de bedoeling van die raketaanvallen?

Lees meer »

Opnieuw temperaturen boven de twintig graden, maar zwemmen in zee is sinds deze week verboden: “Pootjebaden kan gelukkig wél nog”

Het kwik klimt vanaf vandaag (woensdag, red.) opnieuw boven de twintig graden, maar een frisse duik in de zee is er niet meer bij: sinds deze week staan er geen redders meer op het strand en is zwemmen in de zee verboden. In Blankenberge lijken de meeste strandgangers zich daar vooralsnog aan te houden.
The post Opnieuw temperaturen boven

Lees meer »

“Geen economisch levensvatbare alternatieven gevonden voor Audi Brussels”

Er is momenteel geen geschikt voertuigproject, noch een economisch haalbaar alternatief gebruik voor Audi Brussels gevonden. Dat heeft de directie dinsdag te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Er wordt nu de volledige focus gelegd op de zoektocht naar potentiële investeerders. Maar het ziet er dus niet goed uit voor de werknemers van Audi.

Lees meer »

Lesbisch personage trok Joke Devynck over de streep voor ‘#LikeMe’: “Enorm belangrijk voor de beeldvorming van kinderen”

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt in 2025 een doorstart, met een gloednieuwe cast. Nieuw talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. De opnames zijn volop bezig en vinden plaats aan de kust in Middelkerke. Reporter Jarne ging een kijkje nemen en sprak

Lees meer »

44ste editie van International Sanicole Airshow trekt tienduizenden bezoekers voor wervelende vliegshow

De International Sanicole Airshow is een publiekstrekker van formaat en ook het voorbije weekend was dat niet anders. Zaterdagavond was het verzamelen geblazen voor de Sanicole Sunset Airshow waar de toeschouwers genoten van acrobatiek, lichtflairs en rookpluimen van de vliegtuigen bij valavond als aanzet naar de vliegshow op zondag. Dat leverde alvast het nodige spektakel op. De 44ste editie van

Lees meer »

Brian Riemer ondergaat stresstest als toptrainer

Brian Riemer staat intern niet onder druk na een 2–2-gelijkspel en een wankele prestatie tegen Westerlo. Maar de Deen heeft wel voor het eerst af te rekenen met externe druk. De komende drie weken ondergaat hij een stresstest als toptrainer.

Lees meer »