Rusland waarschuwt Oekraïne en het Westen voor “rampzalige gevolgen” als Kiev actie onderneemt tegen Wit-Rusland

Rusland heeft Oekraïne en het Westen vrijdag gewaarschuwd voor “rampzalige gevolgen” indien Kiev actie(s) onderneemt tegen zijn buurland en Russische bondgenoot Wit-Rusland. Moskou heeft duidelijk gemaakt dat het zal ingrijpen om het land te verdedigen waar het tactische kernwapens heeft opgesteld, zo meldt ‘Reuters’. 

Meer krantenkoppen in België

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Simple Minds-drummer Kenny Hyslop (73) overleden

Kenny Hyslop, de voormalige drummer van Simple Minds, is op 73-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd door enkele insiders aan de ‘Daily Mail’ gemeld. De doodsoorzaak is momenteel nog onbekend, maar Hyslop zou de afgelopen jaren met verschillende gezondheidsproblemen hebben geworsteld.

Lees meer »

Von der Leyen 2.0: sterkere industrie, een afgezwakt klimaatbeleid en een signaal naar Poetin

Ursula Von der Leyen heeft deze week haar nieuwe Europese Commissie voorgesteld. Uit de samenstelling blijkt dat er meer aandacht komt voor defensie en onze concurrentiekracht en dat het klimaatbeleid wat afgezwakt wordt. De Belgische EU-commissaris wordt Hadja Lahbib, maar ze krijgt een eerder magere portefeuille. Waarom krijgt België geen belangrijke post? En hoe kan Von der Leyen het Europese

Lees meer »

KIJK. Met haar droomjurk én op haar gepersonaliseerde trouwsneakers: zo zal Britt het jawoord geven in ‘Blind getrouwd’

Britt heeft de eerste ‘Ja’ in haar ‘Blind getrouwd’-avontuur alvast gegeven. Ze heeft haar droom trouwjurk gevonden en kan haar enthousiasme nauwelijks verbergen. “Ik ben er zelfs sprakeloos van geworden”, knikt ze. Maar bovendien komt ze op haar trouwdag ook nog met een extra verrassing: ze draagt namelijk gepersonaliseerde trouwsneakers.

Lees meer »

Team Avelgem stelt nieuwe lijst voor: “Samenwerken is de boodschap”

Team Avelgem heeft naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen hun nieuwe lijst voorgesteld, met daarin een aantal bekende gezichten, maar ook acht nieuwe kandidaten. “Wij willen graag terug meebesturen”, klinkt het bij de enthousiaste kandidaten.
The post Team Avelgem stelt nieuwe lijst voor: “Samenwerken is de boodschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sedert begin dit jaar al tien feiten op stadsdomein Oosthove in Wervik

Sedert begin dit jaar zijn er op het stadsdomein Oosthove in de Speiestraat in Wervik door de politie tien feiten geregistreerd en daarvan waren er drie drugsgerelateerd. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) maakte dat bekend tijdens de gemeenteraad na een vraag van Bert Verhaeghe (Team 2030).
The post Sedert begin dit jaar al tien feiten op stadsdomein Oosthove in Wervik

Lees meer »