Recent ontdekt werk van tiener Mozart wordt vandaag uitgevoerd: “Onbekend en charmant”

Een tot nu toe onbekende compositie van Wolfgang Amadeus Mozart wordt zaterdagavond uitgevoerd in de opera van Leipzig. In die Duitse stad is het stuk ook gevonden, meldt persbureau ‘dpa’. 

Meer krantenkoppen in België

Heeft Dina Tersago gelijk dat ze in auto wacht tot kinderen slapen? Opvoedingsexpert: “Pas als je goed voor jezelf zorgt, kan je goed voor anderen zorgen”

Tv-presentatrice Dina Tersago bleef gisteren op honderd meter van haar huis in de auto zitten, wachtend tot haar twee kinderen sliepen, en plaatste dat ook eerlijk op Instagram. Gevolg: een golf van commotie in haar inbox. “Hoezo, je wil niet bij je kinderen zijn?” Opvoedingsexpert Steven Gielis legt uit waarom hij vindt dat Tersago eigenlijk groot gelijk heeft. “Zo’n klein

Lees meer »

Dit weekend kermis in Varsenare

Dit weekend viert Varsenare kermis. Verschillende organisaties bieden elk een evenement aan, zodat de optelsom toch wel een leuk weekendevenement wordt voor de deelgemeente.
The post Dit weekend kermis in Varsenare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Doorbraak in bijna 50 jaar oude cold case: man opgepakt in Rome op verdenking van gruwelijke moorden in Australië

Een 65-jarige man is donderdagavond in de Italiaanse hoofdstad Rome in de boeien geslagen op verdenking van de moord op twee vrouwen… 47 jaar geleden. Dat maakt de Australische politie zaterdag bekend. Het gaat om gruwelijke feiten. De toen 27-jarige Suzanne Armstrong en de 28-jarige Susan Bartlett werden in 1977 in Melbourne vermoord met tientallen messteken.

Lees meer »

“Als iemand zijn hand overspeelt, krijg je zoiets als in Gaza, maar tien keer erger”: Waarom Israël en Libanon elkaar opstoken met honderden raketaanvallen

Het hele weekend hebben Israël en Hezbollah in Libanon elkaar bestookt met honderden bombardementen. Het gaat om de zwaarste strijd in een jaar. “Het Midden-Oosten staat op de rand van een ramp”, plaatste de VN op X. Is dat zo? Evolueren we stap voor stap richting een totale oorlog in de regio? En wat is de bedoeling van die raketaanvallen?

Lees meer »

Stad Lommel stelt uitbater vakantiepark Parelstrand in gebreke: “Niet langer juiste vergunning voor aanwezige asielcentrum”

De stad Lommel heeft Groep Oostappen, de uitbater van vakantiepark Parelstrand, in gebreke gesteld. In het vakantiepark is sinds november 2021 een asielcentrum gevestigd, er verblijven zo’n 750 mensen. Omdat het asielcentrum er al zo lang is, heeft de uitbater daar een nieuwe vergunning voor nodig, zegt de stad. Oostappen betwist dat. Lommel wil wel een nieuwe vergunning afleveren, maar

Lees meer »

Sheriff schiet rechter dood in Kentucky

Sheriff Shawn Stines, het hoofd van de lokale politie in het Amerikaanse Letcher County in de staat Kentucky, is donderdag gearresteerd voor de moord op een rechter. De lokale gemeenschap reageert geschokt. “Er is veel te veel geweld in deze wereld.”

Lees meer »

Hezbollah-leider noemt de aanvallen met biepers “een oorlogsverklaring” : “De Israëlische vijand heeft alle rode lijnen overschreden”

Na de massale ontploffing van duizenden Hezbollah-biepers dinsdag, ontploften woensdag ook plots tal van walkietalkies in Libanon, met nieuwe doden en gewonden tot gevolg. Het totaal aantal doden in het land is nu opgelopen tot 37, het aantal gewonden tot liefst 3.539. De leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah zegt dat de “Israëlische vijand alle rode lijnen heeft overschreden” met de

Lees meer »