Pot van 3 miljard euro per jaar, maar niet iedereen krijgt evenveel: check hier hoeveel jouw gemeente krijgt uit het Gemeentefonds

Het Gemeentefonds verdeelt elk jaar zo’n 3 miljard euro onder de Vlaamse steden en gemeenten. Voor heel wat gemeenten betekent het fonds al gauw een derde van hun inkomsten. Maar over hoe dat geld wordt verdeeld, bestaat discussie. Tijd voor een hervorming? En hoeveel krijgt elke gemeente vandaag al? 

Meer krantenkoppen in België

Influencer Soraya S. vrijgesproken voor babymoord op assisenproces, maar wel schuldig aan onvrijwillige doodslag

De 31-jarige Soraya S. is door de jury van het Brusselse hof van assisen vrijgesproken voor kindermoord. De vrouw werd ervan verdacht haar baby van twee maanden oud te hebben verstikt in een hotel in Sint-Gillis. Volgens de volksjury is de vrouw wel verantwoordelijk voor de dood van het kind en daarom werd ze schuldig verklaard aan onvrijwillige doodslag.

Lees meer »

Kerk Bikschote haalt 100ste verjaardag net voor sloop

De kerkfabriek van Bikschote vierde op zondag 15 september dat de kerk 100 jaar geleden ingewijd werd na de heropbouw. Met de naderende ontmanteling van de kerk kon de viering een wrange nasmaak krijgen, maar voorzitter Dominik Decock van de kerkfabriek is ervan overtuigd dat de kerkgemeenschap overeind blijft in de kleinere gebedsruimte die in de plaats komt.
The

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief op HLN: Hoogstraten en Tienen houden elkaar in evenwicht na intense topper in 1ste Afdeling, herbekijk hier de wedstrijd!

Zaterdagavond vond in de 1ste Afdeling een intenste wedstrijd plaats tussen Hoogstraten en Tienen, respectievelijk de nummer vier en vijf in het klassement. Beide teams hielden elkaar in evenwicht en kwamen niet tot scoren. Herbekijk hieronder de volledige wedstrijd. Zondag kan u exclusief op HLN de voetbalwedstrijd tussen KVV Zelzate en KSV Oudenaarde volgen. Nog geen abonnee? Via deze link

Lees meer »

Park aan Zee geopend: 39 assistentiewoningen aan jachthaven Zeebrugge

Aan de jachthaven van Zeebrugge opende vrijdagnamiddag Park aan Zee officieel de deuren. Ontwikkelaar Triple Living bouwde er een residentie met 39 assisentiewoningen. Het project staat ook open voor nog niet zorgbehoevenden, bijvoorbeeld als tweede verblijf aan zee.
The post Park aan Zee geopend: 39 assistentiewoningen aan jachthaven Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lindsey zag al het geld van haar rekeningen verdwijnen: “Eerst verlies ik mijn man en papa van onze kindjes, en nu dit”

Nog geen jaar nadat Lindsey Steyaert haar man verloor bij ongeval op een vissersschip wordt ze slachtoffer van fraude, die haar tienduizenden euro’s kost. Zondag zag ze alle geld van haar rekeningen verdwijnen. “Ik bood een artikel te koop aan via Marketplace, ik stuurde een QR-code voor de betaling en korte tijd later was mijn geld weg.”

Lees meer »

Het Kortrijks Kunstenoverleg roept alle Kortrijkzanen op om te gaan stemmen

Het Kortrijks Kunstenoverleg (KKO) doet een warme oproep aan alle Kortrijkzanen om op 13 oktober hun stem uit te brengen tijdens de lokale verkiezingen. “Na de recente afschaffing van de opkomstplicht ligt de toekomst van onze mooie stad en haar culturele bloei nu meer dan ooit in de handen van de inwoners”, zegt Kristof Jonckheere.
The post Het Kortrijks

Lees meer »

En toen viel er een oorverdovende stilte: rechtbank confronteert verdachte met expliciete beelden in Franse verkrachtingszaak

Tien foto’s en drie video’s van de verkrachting die plaatsvond op 20 februari 2020. Eén voor één werden ze getoond tijdens het proces waarin Dominique Pélicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang liet verkrachten door tientallen mannen, als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Het hof besloot medeverdachte Jacques C. met zijn daden te confronteren, toen hij een deel van de beschuldigingen

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »