Onze man woonde als 16-jarige bezoek van Johannes-Paulus II bij: “Voor ons was de paus meer een wereldvedette dan een kerkvader”

In mijn leven heb ik twee heilige mannen live gezien en allebei stonden zij op het balkon van het Schoon Verdiep. De eerste heb ik daar regelmatig zien staan, toen onze spruiten nog kort en goedgelovig waren en een man met een mijter en een lange baard tegen beter weten in zei dat alle kindertjes ook het voorbije jaar weer braaf geweest waren. De tweede was nog niet officieel heilig toen ik hem zag, al mochten we hem al wel aanspreken met Heilige Vader.

 

Meer krantenkoppen in België

Opgepakte man Rotterdam verdacht van moord met terroristisch oogmerk

De 22-jarige man uit Amersfoort die donderdagavond door de politie is opgepakt als verdachte van het steekincident nabij de Erasmusbrug in Rotterdam wordt verdacht van moord en poging tot moord met een terroristisch oogmerk, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. De man wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Lees meer »

Nike krijgt nieuwe topman

Het Amerikaanse sportartikelenmerk Nike krijgt volgende maand een nieuwe topman. Elliott Hill keert op 14 oktober terug naar het bedrijf en neemt het stokje dan over van John Donahoe. Voor Hill in 2020 bij Nike vertrok, bekleedde hij dertig jaar lang verschillende topposities binnen het Amerikaanse bedrijf.

Lees meer »

Vakbonden trekken door Brussel uit solidariteit met werknemers in industriesector: “Dit gaat niet alleen om Audi, het is een domino-effect”

Vandaag betogen meer dan 5.000 vakbondsmilitanten in Brussel onder het motto ‘De industrie is van ons’. Ze steunen het personeel van Audi en andere werknemers in de Belgische industrie waarvan de banen bedreigd zijn. De vakbonden eisen een sterk en duidelijk industrieel beleid. Ook enkele werknemers van Audi trokken mee door de straten van Brussel. “Ik werk al 34 jaar

Lees meer »

Justitieminister Paul Van Tigchelt over volle gevangenissen: “Neem geïnterneerden en illegalen weg en er is geen overbevolking meer”

Er zitten momenteel 1.300 mensen te veel in de Belgische gevangenissen. In Antwerpen alleen al slapen zo’n 70 gevangenen op de grond. Om de overbevolking aan te pakken, werden afgelopen week 139 gedetineerden vervroegd vrijgelaten, maar dat is dus lang niet genoeg. De vakbonden wijzen naar de Vivaldi-regering die besliste om mensen met een korte straf effectief naar de cel

Lees meer »

Bewoners Rollegemkapelsestraat genieten van buurtfeest

De voorbije zomer werden er in de gemeente weer tal van buurt-en straatfeesten georganiseerd. Zo ook in de Rollegemkapelsestraat, de verbindingsweg tussen het centrum van Sint-Eloois-Winkel en Rollegem-Kapelle. De bewoners genoten van een gezellig buurtfeest. Een grote groep bewoners kwam samen om er bij een hapje en een drankje bij te praten en te vertellen
The post Bewoners Rollegemkapelsestraat

Lees meer »

At Your Service start afdeling voor professionele schoonmaak

Sinds 2006 runnen Marie-Anne Demuynck en haar dochter Nathalie Verbrugge dienstenchequesbedrijf At Your Service. Sinds 1 september hebben ze de activiteiten uitgebreid met At Your Service Professional, een afdeling voor professionele schoonmaak. Hiermee willen ze hun bedrijf een nieuwe boost geven.
The post At Your Service start afdeling voor professionele schoonmaak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen tekort aan meesters bij OLVA De Meersen

Het aantal mannelijke leerkrachten in de Vlaamse basisscholen is de laatste decennia drastisch gedaald. Een trend die zich ook de komende jaren lijkt door te zetten, vermits ook dit schooljaar veel minder jongens dan meisjes kiezen voor een lerarenopleiding. “In onze school kennen we dat probleem niet”, lacht Karel Scherpereel, directeur van OLVA De Meersen in Assebroek.
The post

Lees meer »

N-VA maakt als laatste kieslijst bekend in Gistel: “Wij trekken met een zeer realistisch, maar ambitieus programma naar de kiezer”

De laatsten zullen de eersten zijn: geldt dat spreekwoord ook voor N-VA? De meerderheidspartij van schepen Wim Aernoudt sluit het rijtje van lijstvoorstellingen af.
The post N-VA maakt als laatste kieslijst bekend in Gistel: “Wij trekken met een zeer realistisch, maar ambitieus programma naar de kiezer” appeared first on KW.be.

Lees meer »