Nooit met één vinger wijzen, gsm is verboden en nooit bubbel doorprikken: de bizarre regels voor Disneyfiguranten

Altijd al in de huid van Spider-Man of Doornroosje willen kruipen? Mogelijk wordt die droom werkelijkheid, want zondag 22 september organiseert Disneyland Paris een casting in Amsterdam. Maar aan welke voorwaarden moet je voldoen om in aanmerking te komen? En welke regeltjes moet je nadien volgen? 

Meer krantenkoppen in België

Wim Feys ziet Koolskamp Koerse vanuit volgwagen VolkerWessels: “We willen ons graag tonen”

Het ziet ernaar uit dat het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp op een koninklijke sprint uitdraait. Tim Merlier, Jonathan Milan, Dylan Groenewegen, Arnaud Démare, Jordi Meeus, Pascal Ackermann en Gerben Thijssen staan op de voorlopige deelnemerslijst van vrijdag 20 september.
The post Wim Feys ziet Koolskamp Koerse vanuit volgwagen VolkerWessels: “We willen ons graag tonen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder lanceert moodboard om patiënten met dementie beter te kunnen verzorgen

Het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder werkt sinds kort met moodboards voor patiënten met dementie. Daarop staat persoonlijke informatie die de verzorgers kunnen gebruiken om de ommegang met de patiënt te verbeteren. "Hoe beter je hen leert kennen, hoe sneller je hen rustig krijgt", vertelt Wendy Droogmans, referentieverpleegkundige dementie van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder.

Lees meer »

Ondanks stokende ex-vrouw en een gekaapte filmrol: de hechte band tussen supersterren Brad Pitt en George Clooney

Hoezo, het is eenzaam aan de top? Niet voor Brad Pitt (60) en George Clooney (63). Beide supersterren brengen daar al meer dan twintig jaar in elkaars fraaie gezelschap door. Al was er naar verluidt een tijd waarin ze minder contact hadden, door toedoen van een jaloerse echtgenote, weet ‘Story’. “Ik heb iets goed te maken bij George”, aldus Brad.

Lees meer »

Koning Auto ruimt vandaag plaats voor Koning Fiets

In Mechelen heeft koning Filip traditiegetrouw de Autoloze Zondag ingefietst, deze keer samen met zijn jongste dochter, prinses Eléonore. In Brussel en meerdere Belgische steden wordt vandaag een Autoloze of -vrije Zondag gevierd, met tal van activiteiten.

Lees meer »

1 op de 4 minderjarigen heeft al gegokt: “We moeten anders kijken naar het ‘onschuldige’ kraslot”

Het risico op een gokverslaving schuilt al in een kraslotje. Dat zegt Hendrik Peuskens, psychiater en diensthoofd Verslavingszorg bij de zorggroep Alexianen in Tienen. 1 op de 4 minderjarigen geeft aan al gegokt te hebben voor geld, zo blijkt uit een bevraging van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD). Experten en organisaties maken zich daar zorgen over.

Lees meer »

Ex-burgemeester Moorslede, Ward Vergote staat niet meer op lijst bij gemeenteraadsverkiezingen: partij zoekt geen vervanger

Ex-burgemeester Ward Vergote wordt niet vervangen op de lijst van zijn partij VISIE, die opkomt bij de gemeenteraadsverkiezingen in Moorslede. Toen Vergote nog burgemeester was, is hij veroordeeld voor belangenvermenging bij de aankoop van een stuk grond. Hij werd geschorst en stond zijn burgemeesterssjerp af. Vergote zou wel opkomen als lijstduwer, maar volgens het Lokaal Kiesdecreet mag een kandidaat voor

Lees meer »

Tiele (26) opent eigen medische pedicure en schoonheidssalon Tie Belle in Langemark: “Kleine droom die mag uitkomen”

Tiele Oosterlinck verhuisde drie jaar geleden van Zonnebeke naar de Madonna en startte daar op 1 september haar eigen medische pedicure en schoonheidssalon. “Dit is een kleine droom die mag uitkomen”, zegt Tiele, die ook nog werkt als thuisverpleegkundige.
The post Tiele (26) opent eigen medische pedicure en schoonheidssalon Tie Belle in Langemark: “Kleine droom die mag uitkomen” appeared

Lees meer »

Syriër die in Mannekensvere opgepakt werd blijft aangehouden voor mensensmokkel met bootjes

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 28-jarige Syriër met een maand verlengd op verdenking van mensensmokkel met bootjes. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte liep tegen de lamp toen hij een controle op de E40 in Mannekensvere probeerde te ontwijken.
The post Syriër die in Mannekensvere opgepakt werd blijft aangehouden voor mensensmokkel met

Lees meer »

Dagelijks 34 miljoen kilometer uitgespaard op Belgische wegen dankzij telewerk

Een derde van de Belgen werkt minstens één keer per week van thuis uit. Brusselaars blijven de meest fervente telewerkers, met een aandeel van bijna 50 procent dat regelmatig van thuis uit werkt. Treinpendelaars zijn ook grote telewerkers. Dat blijkt uit de BeMob-enquête van de FOD Mobiliteit en Vervoer. Bovendien konden dankzij telewerk 34 miljoen kilometers per dag, waarvan 16

Lees meer »