Nathalie Huygens schrijft boek over de gevolgen van haar brutale verkrachting: ‘Ik leef nog omdat ik dood mag gaan’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

UGent opent academiejaar met vraag naar Europese hulp om Israëlische samenwerkingen stop te kunnen zetten

Rector Rik Van de Walle roept de Europese Commissie op om een helder kader te maken dat ervoor zorgt dat internationale onderzoeksprojecten met Israëlische partners makkelijker stopgezet kunnen worden. "Een gezamenlijke aanpak is de snelste en duidelijkste weg." Pro-Palestijnse actievoerders vinden dat de UGent zelf te weinig doet en geen belofte houdt. De rector had eind mei nog gezegd alle

Lees meer »

Huiskamerkroeg Perle d’Ozette in Oedelem is voortaan ook een vakantiewoning: “Kregen zelfs al een reservering uit China”

Bij huiskamerkroeg Perle d’Ozette kan je sinds kort ook verblijven. De uitbaters verbouwden de bovenverdiepingen van het pand tot een vakantiewoning voor groepen tot twaalf personen. “We kregen zelfs al een reservering uit China.”
The post Huiskamerkroeg Perle d’Ozette in Oedelem is voortaan ook een vakantiewoning: “Kregen zelfs al een reservering uit China” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laure (14) stapte vier jaar geleden uit het leven, haar ouders eren haar nu met opvallend kunstwerk: “Als we ook maar één ander kind kunnen redden, is dat fantastisch”

De vrolijke gele kleur, in schril contrast met de droevige houding. Nog tot 1 oktober staat het beeld ‘Stille Strijd’ in Hasselt. De ouders van Laure, die op veertienjarige leeftijd uit het leven stapte, haalden het kunstwerk naar ons land om haar te gedenken. “Laure wou impact hebben, wij realiseren dat nu voor haar.”

Lees meer »

“John Terra zal mij geen tweede keer breken”: Kim Kay reageert in emotionele brief op beweringen van haar ontdekker

“Ik zou graag één keer reageren, in mijn eigen woorden.” Kim Kay (46) is enorm geschrokken van de voor haar kwetsende woorden van haar ontdekker, John Terra. “Ik had nooit een probleem met haar, zij had een probleem met zichzelf”, zei Terra onder andere. De met medische problemen geplaagde zangeres wil nu de puntjes op de i zetten met een

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief op HLN: gouden wissel bezorgt Oudenaarde drie punten tegen Zelzate, herbekijk hier de wedstrijd!

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd, in bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Zo kregen we in 2de Afdeling A een veelbelovende affiche voorgeschoteld, met Zelzate dat Oudenaarde mocht ontvangen. En het waren de bezoekers die

Lees meer »

Vlaamse asielen vangen recordaantal dieren op

De 182 erkende Vlaamse dierenasielen hebben vorig jaar een recordaantal van 49.377 dieren opgevangen. Dat meldt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Tegelijk was er ook een recordaantal adopties: 35.627 dieren kregen een nieuwe eigenaar.

Lees meer »

Duitse grenscontroles verliepen “zonder incidenten” in eerste week

De eerste dagen van de Duitse grenscontroles aan de grensovergangen met Frankrijk, Luxemburg en België zijn volgens de federale politie in deelstaten Rijnland-Palts en Saarland zonder grote incidenten verlopen. “We hebben arrestaties verricht die de controles rechtvaardigen”, zei een woordvoerder van de federale politie in Trier, de stad in Rijnland-Palts.

Lees meer »

Wij staan erbij en kijken ernaar…

De meest gehoorde opmerking tijdens de tv-debatten dit weekend, was dat "verklaringen voor de camera" de regeringsonderhandelingen niet vooruithelpen. Doordat geen enkele politicus de onderhandelingen wil doen mislukken, is het logisch dat er niet uit de biecht wordt geklapt. En bij de Vlaamse onderhandelingen klinkt het bovendien unisono dat een regering mogelijk moet zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees meer »