Minister schrapt beslissing NMBS om treinaanbod niet uit te breiden

De ruzie tussen minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) en de NMBS escaleert verder. De minister heeft de beslissing van de NMBS geschrapt om het treinaanbod eind dit jaar niet uit te breiden. “Besprekingen met de NMBS zijn lopende”, reageert het kabinet.

 

Meer krantenkoppen in België

Zo kon Israëlische geheime dienst explosieven verstoppen in duizenden biepers en ze allemaal tegelijk laten afgaan

Toen Hezbollah uit veiligheidsoverwegingen 5.000 nieuwe biepers bestelde, had niemand in de smiezen dat in elk geleverd toestelletje 3 tot 5 gram springstof zat verstopt. Verschillende bronnen onthullen nu hoe de Mossad, de Israëlische geheime dienst, daarin is geslaagd. Van een maandenlange voorbereiding en een infiltratie in de bieperfabriek tot een speciaal stukje code in het toestel: zo ging de

Lees meer »

DE GROTE PEILING. Leuven lijkt meer dan ooit ‘Mee met Mo’

Een maand voor de verkiezingen lijken de Leuvenaars meer dan ooit achter burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) te staan. In geen enkele centrumstad is men meer tevreden over het gevoerde beleid dan in Leuven. We lijken dan ook aan de vooravond te staan van een ruime overwinning voor ‘Mo’. Maar in de achterhoede wordt het voor velen bang afwachten.

Lees meer »

Team Avelgem stelt nieuwe lijst voor: “Samenwerken is de boodschap”

Team Avelgem heeft naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen hun nieuwe lijst voorgesteld, met daarin een aantal bekende gezichten, maar ook acht nieuwe kandidaten. “Wij willen graag terug meebesturen”, klinkt het bij de enthousiaste kandidaten.
The post Team Avelgem stelt nieuwe lijst voor: “Samenwerken is de boodschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe details bekend over de arrestatie van Sean ‘Diddy’ Combs: “Enkele uren daarvoor liep hij nog vrolijk door New York”

Er zijn inmiddels al iets meer details naar buiten gekomen over de arrestatie van Sean ‘Diddy’ Combs (54). De rapper werd maandagavond in New York gearresteerd, hoewel volgens bronnen van ‘TMZ’ en ‘DailyMail’ de politie hem oorspronkelijk pas dinsdagochtend in de boeien zou slaan. “De rapper maakte uren vooraf nog selfies met fans en wandelde vrolijk door de straten van

Lees meer »

Ooit zelf Trump-fan en nu in de ban van oorlog in Oekraïne: wat weten we al over verdachte van mogelijke moordpoging op Trump?

Ryan Wesley Routh, zo heet de man die volgens Amerikaanse media gearresteerd is na een nieuwe vermoedelijke moordpoging op Republikeins president Donald Trump. De 58-jarige Routh, ooit een Trump-stemmer, sprak zich op sociale media de laatste jaren sterk uit tegen de voormalige president en hamerde op voor steun aan Oekraïne. Dit weten we al over hem.

Lees meer »

Nu ontploffen ook de walkietalkies van Hezbollah: dag na bieperaanval opnieuw drie doden en meer dan honderd gewonden

Op verschillende plaatsen in de Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zouden zeker honderd gewonden zijn gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een

Lees meer »

Israëli opgepakt voor beramen moord op premier Netanyahu

Een Israëlische burger is opgepakt omdat hij door de Iraanse inlichtingendiensten zou zijn ingelijfd om premier Benjamin Netanyahu en andere hoge figuren binnen de Israëlische regering te vermoorden. Dat melden de politie en de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet.

Lees meer »

Geen enkele partij nog voor nieuwbouw aan Thermen

De langverwachte oplossing voor het verval van de Koninklijke Gaanderijen en het Thermengebouw bleek geen robuust plan en het Thermendossier werd een verkiezingsthema. Moet er nieuwbouw toegelaten worden naast het Thermae Palace en de Gaanderijen?
The post Geen enkele partij nog voor nieuwbouw aan Thermen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerika-expert na tweede moordpoging op Trump: “Hij heeft vijanden die het op zijn leven hebben gemunt, daar kunnen z’n marketeers mee aan de slag”

Negen weken nadat een 20-jarige man tijdens een campagnebijeenkomst een mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump pleegde, werd een 58-jarige gewapende man aangehouden die de golfspelende Trump nabij zijn huis in Florida in het vizier nam. Wat betekent dit voor Trumps kansen om het Witte Huis te heroveren? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (VUB): “Zijn campagneteam zal dit zeker uitspelen.”

Lees meer »