Maité zet ‘mature vrouw’ centraal in eerste solo-expo: “Eerbetoon aan sterke vrouw”

De uit Damme afkomstige, maar al enige tijd in Antwerpen wonende Maité Reybrouck presenteert nog tot zondag 29 september haar kleurrijke tekeningen bij VONN Global Art Gallert in Antwerpen. “Onder de noemer Bloomer zet ik de mature, sterke vrouwen in de verf”, zegt Maité.

Maité Reybrouck (30), kleindochter van voormalig wielerkampioen Guido Reybrouck, valt niet in een hokje te steken. De uit Moerkerke bij Damme afkomstige jonge vrouw volgde de hotelschool Ter Groene Poorte, met ook een bijkomende opleiding voor sommelier. Ze werkte een tijd in het buitenland in de horeca, onder meer in het vermaarde Franse restaurant Van Piet Huysentruyt. Vervolgens was ze stewardess, zowel voor luchtvaartmaatschappijen als privéklanten.

Creatief

Maar Maité wilde zich ook creatief uiten, startte een eigen collectie damesschoenen en trok naar Amsterdam waar ze het waagde als styliste voor vooral hiphop- en rapartiesten. Intussen woont ze al een tijdje in Antwerpen, waar ze actief is als allround styliste, onder meer voor tv-producties.

“En nu op mijn dertigste ga ik terug naar wat me als kind al gelukkig maakte: tekenen. Maar niet zomaar tekenen. Met ‘Maison Rubaiyat’ wil ik kunst maken die durft, die speelt en die schreeuwt om gezien te worden”, zegt Maité. Haar missie daarbij: mature vrouwen met een flinke dosis flair in de verf en dus ook in de spotlights zetten. Haar werken zijn bijzonder kleurrijk en doen denken aan de pop-art kunststroom. Om ze aan het land en het liefst ook de wereld bekend te maken, zette ze de expositie Bloomer op in het VONN Global Art Gallery.

Ook ondernemer

“Mijn werk is een eerbetoon aan de kracht van vrouwen die hun eigen weg gaan. Met hun hoofd omhoog, een knipoog in hun ooghoek en de duidelijk boodschap: leeftijd is slechts een getal, en stijl is tijdloos”, zegt Maité, die niet alleen een kunstenaar is, maar ook een ondernemer blijkt te zijn. “Begin deze zomer werd ik gecontacteerd door het management van een wereldster voor een samenwerking die binnenkort haar vruchten afwerpt. En in het najaar trek ik naar Italië om mijn eigen collectie handtassen en lederen jassen te lanceren, helemaal in mijn kenmerkende stijl.”

Info: https://www.facebook.com/maisonrubaiyat

The post Maité zet ‘mature vrouw’ centraal in eerste solo-expo: “Eerbetoon aan sterke vrouw” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Leerlingen scholengroep Sigo Eernegem-Gistel leven zich uit op sportdag in de Klokkenputten

Ondanks het minder mooie weer is de sportdag van scholengroep Sigo Eernegem-Gistel zeer goed verlopen. De leerlingen hebben uiteindelijk al hun sportieve activiteiten met heel veel enthousiasme kunnen uitvoeren. Bij de activiteiten met muziek gingen ze volledig uit de bol en konden ze uit volle borst meezingen. De sportdag vond plaats in de Klokkenputten in
The post Leerlingen scholengroep

Lees meer »

Wijs op Wielen-dag voor zesdejaars

In Park Ter Walle namen de leerlingen uit het zesde leerjaar van verschillende scholen deel aan de ‘Wijs op wielen’-dag. Het project, een samenwerking tussen het stadsbestuur en zowel de politiezone als de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, moet kinderen bewust maken van de gevaren op de weg. Tijdens de dag konden de kinderen, via verschillende experimenten,
The post Wijs op

Lees meer »

Een fiets leasen of kopen?

15:41 Steeds meer werknemers huren een fiets via het werk. Wat komt daar allemaal bij kijken? En hoe maakt u de keuze tussen lease en een aankoop, al dan niet met een lening?

Lees meer »

Opnieuw roept een fietsfabrikant bakfietsen terug om breekbare frames

De Nederlandse fietsfabrikant Vogue roept twee typen bakfietsen terug om veiligheidsrisico’s. Het gaat om de Vogue Troy en de Vogue Journey. De fabrikant roept eigenaren op de fietsen niet meer te gebruiken en ze gratis te laten aanpassen. Vogue moet per direct stoppen met de verkoop van al zijn bakfietsen van toezichthouder de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Lees meer »

TEAM8490 stelt lijst voor

In juni waren ze nog een burgerweging, maar na de zomer bleek al gauw dat Team8490 wil deelnemen aan het politiek schouwtoneel. Dat ze er klaar voor zijn, toonde gemeenteraadslid Ilse Vandenbroucke, die op het debat van de lijsttrekkers georganiseerd door Leefbaar Varsenare het hoogste scoorde bij de aanwezigen. Uit hun bevraging in juni bleek
The post TEAM8490 stelt

Lees meer »

Hoe Rusland via ‘trollenfabrieken’ de Europese verkiezingen heeft beïnvloed

Met miljoenen berichten op sociale media probeert Rusland verkiezingen te beïnvloeden in het Westen. Dat lieten de Amerikaanse inlichtingendiensten eerder deze maand weten. Ook onze staatsveiligheid waarschuwde ervoor in de aanloop naar onze verkiezingen. Maar hoe doet Rusland dat? En waarom? Dankzij een datalek kunnen we nu heel precies weten hoe ASP, één van die Russische trollenfabrieken, werkt.

Lees meer »