LIVE WESTERLO-ANTWERP. Antwerpse ploegen strijden om top 3-plek, geen Praet die op bank start en geblesseerde Odoi

Na de zege tegen Union wil Antwerp op dat positieve elan voortbouwen. Westerlo daarentegen is na z’n veelbelovende start een beetje ingezakt de laatste weken. Gaat Jonas De Roeck met de drie punten aan de haal tegen zijn ex-team? 

Meer krantenkoppen in België

Woonzorgcentrum Sint-Carolus maakte radio om de actieweek rond dementie in de kijker te zetten

Elk jaar doet woonzorgcentrum Sint-Carolus mee aan de actieweek rond dementie. “We organiseren verschillende acties voor en met bewoners met en zonder dementie, familie en mantelzorgers. Zo maken we radio met Radio Carola in de kapel, een mooie rustige ruimte”, zegt beleidsmedewerker Lieke D’hondt.
The post Woonzorgcentrum Sint-Carolus maakte radio om de actieweek rond dementie in de kijker te

Lees meer »

‘De Scheet’, een zwarte kat en poserend met… een volle pmd-zak: dit zijn de opvallendste affiches voor de verkiezingen

In Moorslede dingt ene Geert Vanthuyne (Visie) met een pmd-zak naar de gunst van de kiezer. In Gent doet Open Vld’er Jurgen Geevels dat met een zwarte kat in zijn handen. Anja Sonck (N-VA) uit Denderleeuw kiest dan weer voor een knuffelleeuw. Heidi Knop (Open Vld) voor een – je raadt het nooit – gigantische ‘knop’. Soms hoef je het

Lees meer »

Kunnen onze dammen en dijken zo’n waterbom als in Centraal-Europa aan? “We moeten onze infrastructuur aanpassen aan het nieuwe klimaatnormaal”

Een waterbom zoals die in Centraal- en Oost-Europa kan ook in België toeslaan. En ook bij ons zou dat onvermijdelijk veel schade veroorzaken. We kunnen die schade wel zoveel mogelijk proberen in te perken, zeggen twee deskundigen. Dat kan door onze dammen aan te passen aan de nieuwe klimaatrealiteit, ruimte te creëren voor water en overstromingsplannen op te stellen.

Lees meer »

LIVE BAYERN-DINAMO ZAGREB (21u). Kompany maakt vanavond zijn CL-debuut als trainer: “Finale in München is extra stimulans”

Met een thuiswedstrijd tegen Dinamo Zagreb opent Bayern München vanavond zijn vernieuwde campagne van de Champions League. Voor Vincent Kompany wordt het zijn debuut als trainer op het kampioenenbal. “In principe is dit voor mij niets nieuw, maar we dromen van de finale”, vertelde hij in een gesprek met VTM NIEUWS-analist Gilles De Bilde.

Lees meer »

Liesa Naertplein in Brugge officieel ingehuldigd: “Ik heb hier nog vakantiejob gedaan”

Naar traditie trapte Cultuurcentrum Brugge het nieuwe seizoen weer af met de tijdelijke benaming van het pleintje bij theaterzaal Biekorf naar een Brugse culturele persoonlijkheid. Dit jaar werd voor actrice Liesa Naert gekozen. “Ik heb hier nog vakantiejob gedaan en verslond destijds boeken uit de bibliotheek hierbij”, zegt Liesa Naert.
The post Liesa Naertplein in Brugge officieel ingehuldigd: “Ik

Lees meer »

“Hoop dat Coenen beseft dat hij met m’n leven speelde”: motorcrosser Liam Everts over akelige crash en “verschrikkelijke uren nadien”

Liam Everts (20) is weer in het land. De motorcrosser kwam zwaar ten val op het circuit in Shanghai na een manoeuvre van een andere landgenoot Lucas Coenen en brak daarbij een nekwervel. Even was hij alle gevoel kwijt, gelukkig viel de schade achteraf – gezien de omstandigheden – mee. “Die eerste uren waren verschrikkelijk.”

Lees meer »

“De wet is de wet”: wordt ex-burgemeester van Moorslede Ward Vergote van de lijst gehaald?

De wegens belangenneming geschorste ex-burgemeester van Moorslede Ward Vergote (VISIE) wordt mogelijk geschrapt van de lijst van zijn partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Zijn veroordeling maakt hem volgens het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet onverkiesbaar. Vergote staat op de lijst als lijstduwer. “De wet moet gevolgd worden”, zegt oppositiepartij N-VA Plus.
The post “De wet is de wet”:

Lees meer »