LIVE WERDER BREMEN-BAYERN. Een nieuw Beiers doelpuntenfestijn: Kompany ziet Gnabry 0-5 maken

Bayern München gaat op de vierde speeldag van de Bundesliga op bezoek bij Werder Bremen, het nummer acht dat 5 op 9 telt. Kompany en co zijn nog foutloos na drie duels en maakten dinsdag in de Champions League nog brandhout van Dinamo Zagreb: 9-2. Trekt de Duitse recordkampioen die lijn door tijdens de moeilijke verplaatsing aan de Weser? 

Meer krantenkoppen in België

Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open, personeel op tijdelijke werkloosheid

De Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open. Die boodschap kregen de 295 personeelsleden van de Aalsterse fabriek woensdagmiddag te horen van het moederbedrijf in de Verenigde Staten. Voor het personeel verandert er voorlopig niets tegenover vorige week, toen het systeem van tijdelijke werkloosheid werd ingevoerd. “Er is ons gegarandeerd dat de lonen worden doorbetaald”, zeggen de vakbonden.

Lees meer »

Syrische familie opent barbershop in Beernem: “Twee maanden verbouwd”

Langs de Parkstraat in Beernem opende een gloednieuwe barbershop. De broers Imad (40) en Khuder (34) Khalif wonen in Gent, maar hebben samen met hun familie over heel Vlaanderen verschillende zaken. Na twee maanden verbouwingen is de zaak eindelijk open.
The post Syrische familie opent barbershop in Beernem: “Twee maanden verbouwd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man komt om het leven bij graafwerken aan woning in Asse

In Asse een man om het leven gekomen bij graafwerken aan een woning. 2 mannen waren een metersdiepe sleuf aan het graven, maar op een bepaald moment begaven de wanden van die sleuf. De 2 raakten bedolven, met fatale gevolgen voor een van hen. De andere man raakte maar lichtgewond.

Lees meer »

Wat is Hezbollah? En hoe sterk zijn ze? Dit is waarom Israël er alleen maar van kan dromen hen te verslaan

De Israëlische regering heeft officieel het licht op groen gezet voor een oorlog tegen Hezbollah. Premier Netanyahu zegt dat die groepering verslagen moet worden om de dorpen aan de grens met Libanon weer bewoonbaar te maken. Maar dat wordt nog moeilijker dan de al even uitzichtloze strijd tegen Hamas. Waar komt Hezbollah vandaan? Waarvoor strijdt het eigenlijk? En hoe sterk

Lees meer »

DISCUSSIE. Kom op tegen Kanker vraagt om “gezonde” cadeautjes te geven in plaats van altijd een fles wijn: ga jij je gewoontes aanpassen?

Kom op tegen Kanker vraagt meer aandacht voor de link tussen alcohol en kanker: “55 procent van de Vlamingen weet niet dat alcohol het risico op 7 types kanker verhoogt.” Een nieuwe campagne – die mensen op een gezondere manier van het leven wil leren genieten – moet daar verandering in brengen. Ga jij je gewoontes aanpassen naar aanleiding van

Lees meer »

Stad Roeselare volgt PFAS-dossiers strikt op, bezwaar tegen vergunning Renewi ingediend

De Stad Roeselare neemt de PFAS-problematiek zeer serieus en volgt alle richtlijnen van de Vlaamse overheid nauwgezet op. PFAS, een groep chemische stoffen die moeilijk afbreekbaar zijn, is geen lokaal probleem, maar een kwestie die heel Vlaanderen aangaat. De Vlaamse Regering heeft sinds juni 2021 stappen ondernomen om dit probleem in kaart te brengen en gecoördineerd aan te pakken.

Lees meer »

Minister van Justitie stelt zich ernstige vragen bij oponthoud rond schadevergoedingen aanslagen: “Bizar en pijnlijk”

“Bizar en pijnlijk.” Zo reageert ontslagnemend minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) woensdag op het uitstel voor onbepaalde tijd rond de afwikkeling van de schadevergoedingen voor de honderden nabestaanden van slachtoffers van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek. Dinsdag kwam aan het licht dat het vonnis hierover, in nasleep van het monsterproces dat acht maanden duurde, nog een

Lees meer »

Geen enkele partij nog voor nieuwbouw aan Thermen

De langverwachte oplossing voor het verval van de Koninklijke Gaanderijen en het Thermengebouw bleek geen robuust plan en het Thermendossier werd een verkiezingsthema. Moet er nieuwbouw toegelaten worden naast het Thermae Palace en de Gaanderijen?
The post Geen enkele partij nog voor nieuwbouw aan Thermen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Jens Dendoncker ontsnapte aan de dood in diepvriescel: “De curryworsten hebben mijn leven gered”

Enkele uren voor de start van ‘The Masked Singer’ testen radiopresentatoren Maarten en Dorothee of Jens Dendoncker zelf mysterieus kan blijven met het spel ‘1 waarheid, 1 leugen’. De presentator vertelt twee knotsgekke verhalen, waarvan hij er één echt heeft meegemaakt. Dendoncker zorgde niet voor een terreurdreiging op een kermis in Kortrijk, maar maakte wel een bijna-doodervaring mee in een

Lees meer »