LIVE. Volg hier het nieuws over de oorlog in de Gazastrook en spanningen in het Midden-Oosten

Het Midden-Oosten staat onder hoogspanning sinds de geëscaleerde oorlog tussen Israël en Hamas. In de Gazastrook wordt gevochten, maar ook in landen als Libanon en Iran worden doelwitten gebombardeerd. Volg alle ontwikkelingen hier live.

 

Meer krantenkoppen in België

Zwembad Sint-Niklaas wordt verwarmd met warmte uit rioolwater

Het nieuwe zwembad De Watermolen in Sint-Niklaas zal verwarmd worden met riothermie. Een techniek waarbij de warmte uit het rioolwater wordt gebruikt om het gebouw te verwarmen. Riothermie vermindert zowel de energiekosten en de CO2-uitstoot. Het is de eerste keer dat riothermie toegepast wordt in een gebouw dat niet van waterzuiveringsmaatschappij Aquafin is.

Lees meer »

Win een interieurcheque van €1.000

Nood aan nieuwe meubels? Of zin om je huis te decoreren met nieuwe items? Doe dan snel onze woonquiz en maak kans op een interieurcheque van Gaverzicht ter waarde van €1.000. Onze redactie stelde een quiz samen aan de hand van de artikels in de KW Vastgoedgidspecial van 19 september. Bekijk de vragen online, zoek …
The post Win

Lees meer »

“Kom uit je auto of durf je niet?”: veertiger ontkent dat hij dreigde met beitel tijdens discussie in het verkeer

Een 40-jarige man uit Deinze riskeert voor de Brugse rechtbank drie maanden cel voor verkeersagressie. Tijdens een discussie over een parkeerplaats zou Tom M. een man bedreigd hebben met een grote beitel, maar dat ontkent hij zelf ten stelligste.
The post “Kom uit je auto of durf je niet?”: veertiger ontkent dat hij dreigde met beitel tijdens discussie in

Lees meer »

“Blaffende pandahonden” in Chinese zoo gaan viraal op sociale media: “Nooit beweerd dat het echte panda’s zijn”

Op sociale media gaan enkele beelden rond van "pandahonden" uit de Chinese dierentuin Shanwei Zoo. De dierentuin voldeed niet aan de criteria om reuzenpanda’s te krijgen en schilderde dan maar enkele chowchow-honden in zwart-witte kleuren. De zoo krijgt veel kritiek, maar volgens de directeur heeft het nooit beweerd dat het echte panda’s zijn. Het is al de tweede keer in

Lees meer »

Oeps, plots twee kandidaten minder door computerfout: vakantie kost Suzan De Wilde en Michelle Van Impe plekje op kieslijst

De roodgroene lijst LEEF! verliest twee kandidaten na een computerfout. Bij het digitaal invoeren van de lijst werd op een verkeerde knop geduwd. Daardoor moesten alle kandidaten opnieuw gaan tekenen op papier. Twee jonge vrouwelijke kandidaten die op dat moment in het buitenland verbleven, konden dat niet. De partij trekt nu met 23 kandidaten naar de verkiezingen.

Lees meer »

Nog veel meer trajectcontroles op komst

Het aantal trajectcontroles in Vlaanderen stijgt al jaren en er zijn er nog veel meer op komst. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag op basis van een rondvraag bij alle lokale lijsttrekkers van de 285 Vlaamse gemeenten voor ‘De Stem van Vlaanderen’.

Lees meer »