LIVE F1. Hagedis verstoort laatste training in Singapore, waar Verstappen opnieuw tekort komt

De volgende Grand Prix staat alweer voor de deur in de Formule 1. Deze week gaat de strijd om het wereldkampioenschap verder in Singapore, op een circuit waar Max Verstappen nog nooit succesvol was. Schrijft de wereldkampioen deze race voor het eerst op zijn palmares of is Norris de snelste? Volg alle actie hier live. 

Meer krantenkoppen in België

Oudercomité van basisschool Mandelbloesem schenkt 25.000 euro aan nieuwe turntoestellen

Het oudercomité van basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke heeft bekendgemaakt dat zij maar liefst 25.000 euro hebben geschonken om de aankoop van nieuwe turntoestellen op school mogelijk te maken. Deze schenking kon worden gerealiseerd dankzij de opbrengsten van de vele activiteiten die het oudercomité de afgelopen jaren organiseerde.
The post Oudercomité van basisschool Mandelbloesem schenkt 25.000 euro aan nieuwe turntoestellen

Lees meer »

Oliver (24) koopt eiland voor een prikje, maar moet hard werken om er te kunnen wonen: “Er is niets te zien, alleen bomen, mos en gras”

Oliver Russel (24) droomt van zijn eigen eiland. Maar daar moet twintiger met dubbele nationaliteit – hij is Amerikaans en Fins – hard voor werken. Het eiland heeft hij al: in maart 2024 kocht hij samen met zijn vriendin een eigen stukje paradijs op zo’n twee uur rijden van Helsinki. “Voor minder dan een voorschot voor een huis”, aldus de

Lees meer »

Vlaamse overheid ging in de fout door pas in 2021 te communiceren over PFOS-vervuiling in Zwijndrecht, beslist rechtbank

Het Vlaams Gewest en de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) gingen in de fout door pas in 2021 te communiceren over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht. Dat heeft de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel beslist. Volgens de rechtbank hebben OVAM en het Vlaams Gewest zich niet gedragen zoals van een normaal zorgvuldige overheid mocht worden verwacht. Beide moeten nu een

Lees meer »

Koningskoppel Walter Baele en Liv Van Aelst, olijk duo Maja Van Honsté en Steven Colombeen én feeërieke Line Ellegiers naast ‘Doornroosje’ Lotte De Clerck in sprookjesmusical

Vanaf 12 april 2025 presenteert Deep Bridge een volledig nieuwe versie van de geliefde sprookjesmusical ‘Doornroosje’ in opeenvolgend Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Met Lotte De Clerck werd het gedroomde Doornroosje reeds gevonden en nu krijgt ook de rest van de zinnenprikkelende hoofdcast vorm.
The post Koningskoppel Walter Baele en Liv Van Aelst, olijk duo Maja Van Honsté

Lees meer »

Liesbeth (39), Jaspis (36) en Bjorn (47) ontdekten pas als volwassenen dat ze hoogbegaafd zijn: “Mijn ouders vonden me een betweter”

“Leidinggevenden vinden het doorgaans heel vervelend dat ik slimmer ben dan zij.” Zowel op de werkvloer als in de aula’s gemakkelijker als je hoogbegaafd bent? Niet per se, zo getuigen Liesbeth (39), Jaspis (36), en Bjorn (47) die pas als volwassene het label ‘hoogbegaafd’ opgeplakt kregen. “Ik heb jarenlang aangemodderd en voelde me vreselijk dom.”

Lees meer »

Hoe werden honderden biepers van Hezbollah gelijktijdig tot ontploffing gebracht? “Nooit geziene operatie”

In Libanon en Syrië zijn negen doden en duizenden gewonden gevallen, nadat de biepers van leden van de sjiitische groepering Hezbollah tegelijkertijd ontploften. Hoe werden de toestellen tot ontploffing gebracht en wie zit achter die operatie? “Er werden eerder al mensen vanop afstand uitgeschakeld, weliswaar met ontploffende telefoons in plaats van semafoons. Maar nog nooit eerder op dergelijke schaal”, zegt

Lees meer »

Dit is de eerste foto van het wrak van de verongelukte Titan

Op de hoorzitting over de ramp met de Titan zijn voor het eerst beelden getoond van het wrak van de experimentele onderzeeër. “Hier is alles in orde”, waren de laatste woorden van de bemanning aan het basisschip. Kort nadien implodeerde het vaartuig. Niemand van de vijf opvarenden overleefde het.

Lees meer »

Laure (14) stapte vier jaar geleden uit het leven, haar ouders eren haar nu met opvallend kunstwerk: “Als we ook maar één ander kind kunnen redden, is dat fantastisch”

De vrolijke gele kleur, in schril contrast met de droevige houding. Nog tot 1 oktober staat het beeld ‘Stille Strijd’ in Hasselt. De ouders van Laure, die op veertienjarige leeftijd uit het leven stapte, haalden het kunstwerk naar ons land om haar te gedenken. “Laure wou impact hebben, wij realiseren dat nu voor haar.”

Lees meer »

Lesbisch personage trok Joke Devynck over de streep voor ‘#LikeMe’: “Enorm belangrijk voor de beeldvorming van kinderen”

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt in 2025 een doorstart, met een gloednieuwe cast. Nieuw talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. De opnames zijn volop bezig en vinden plaats aan de kust in Middelkerke. Reporter Jarne ging een kijkje nemen en sprak

Lees meer »