Koppel Sabrina en Tom in de prijzen in Loopcriterium van de Kust: “Voor de sfeer en sociaal contact doen we ook volgend jaar mee”

In Blankenberge had de prijsuitreiking van het voorbije Loopcriterium van de Kust plaats. Sabrina Samaey werd tweede in het eindklassement. Haar partner Tom Blancke liep zich naar een plaats in de top tien.

Sabrina Samaey (42) werkt in Delhaize in De Haan, Tom Blancke (43) in een Oostkamps bedrijf dat bodemonderzoek doet. Het koppel uit De Haan is lid van Team Fischer in Oostende. “Ik ben destijds met lopen begonnen om de zwangerschapskilo’s na de geboorte van onze zoon kwijt te geraken. Na een tussenpauze ben ik nadien opnieuw begonnen”, vertelt Sabrina.

Tom wilde hierbij graag zijn echtgenote vergezellen. Af en toe loopt hij met Sabrina mee, staat hij haar bij en pikt hij als het kan een training of een wedstrijd mee. “Ik voetbal zelf nog bij De Haan. Daar ligt mijn focus nu vooral. Na een periode van vier jaar ben ik opnieuw begonnen, met het idee om ooit nog samen met onze zoon Milan te voetballen. Hij is nu 16 jaar en speelt bij de U17 van De Haan. Het kan dus nog bij de beloften”, aldus Tom.

Sabrina deed in de zomermaanden negen van de tien strandlopen van het Loopcriterium van de Kust. Met als eindresultaat tweede vrouw algemeen en tweede master na een sterke Eva Soetemans. “Eigenlijk wilde ik niet meedoen. Ik zit in voorbereiding op de marathon van Valencia en wilde niet geblesseerd geraken. Maar onze coach Benny Fischer zei: doe maar. Mijn lieve man staat mij altijd bij als haas. Hierdoor heb ik toch wel acht keer in mijn negen deelnames op het podium gestaan.”

Tom eindigde als zevende bij de masters. “Ik ben wel trots op mezelf, want traag loopt Sabrina niet”, glimlacht hij.

Het koppel heeft zich alvast goed geamuseerd en denkt eraan, ook omwille van de sfeer en het sociale contact dat er is, om volgend jaar opnieuw mee te doen. “In Wenduine was voor ons het mooiste parcours. Zeer gevarieerd”, besluit Sabrina die tevens zo goed als zeker eindwinnaar is bij de masters in het Oostendse Movement Criterium. (ACR)

The post Koppel Sabrina en Tom in de prijzen in Loopcriterium van de Kust: “Voor de sfeer en sociaal contact doen we ook volgend jaar mee” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Het Kortrijks Kunstenoverleg roept alle Kortrijkzanen op om te gaan stemmen

Het Kortrijks Kunstenoverleg (KKO) doet een warme oproep aan alle Kortrijkzanen om op 13 oktober hun stem uit te brengen tijdens de lokale verkiezingen. “Na de recente afschaffing van de opkomstplicht ligt de toekomst van onze mooie stad en haar culturele bloei nu meer dan ooit in de handen van de inwoners”, zegt Kristof Jonckheere.
The post Het Kortrijks

Lees meer »

Italië in de ban van Caso Open Arms

19:17 Het Openbaar Ministerie in Italië eist zes jaar cel voor minister Matteo Salvini, die in 2019 een schip met migranten wekenlang de toegang tot een veilige haven weigerde. Vrijdag komt het proces in ee…

Lees meer »

De ontvoering van nazikopstuk Adolf Eichmann, een gestolen MIG en België misleid: ook dit waren opmerkelijke operaties van de Mossad

De aanslagen met biepers en walkietalkies in Libanon zijn nog niet opgeëist, maar volgens analisten lijkt het erop dat ze het werk zijn van de Israëlische inlichtingendienst Mossad. Ook de Amerikaanse en Libanese inlichtingendiensten vermoeden dat de Mossad er in elk geval bij betrokken was. Die heeft in het verleden al vaker opmerkelijke operaties uitgevoerd. We pikken er enkele uit.

Lees meer »

Binnenschip botst tegen spoorbrug in Luik

In Luik is een binnenschip gebotst tegen een spoorbrug. Het incident gebeurde vrijdagavond rond 22 uur ter hoogte van de Banning-kaai, in het zuiden van de stad. Dat heeft de brandweer zaterdagochtend bekendgemaakt.

Lees meer »

Mooi weer en de beloofde kip aan ‘t spit op eerste markt in Beveren: “Het is nu aan de Bevernaars”

De wekelijkse zaterdagmarkt die afwisselend in Krottegem en Beveren wordt georganiseerd, is vandaag voor het eerst te gast in Beveren. “We hebben nu ook een kippenkraam, er zijn ook de pizza’s van Carillon… Van groenten tot vis, alles kun je hier verkrijgen. Het is nu aan de Bevernaars,” zegt Filip Lievens, voorzitter van het organiserend Bevers Komitee. Voor de Dag

Lees meer »