Komt het nog goed met Brussel? Voor het eerst twijfel ik: Bart Eeckhout analyseert de staat van zijn stad

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Tientallen Israëlische bombardementen in zuiden en oosten van Libanon

Israëlisch president Isaac Herzog heeft in een interview met ‘Sky News’ ontkend dat zijn land betrokken is bij de ontploffing van duizenden biepers en walkietalkies van Hezbollah afgelopen week. Israël heeft zaterdagavond en zondagochtend grootschalige bombardementen uitgevoerd op Libanon. Sinds zaterdagnamiddag hebben Israëlische straaljagers zo’n vierhonderd doelwitten bestookt van de militante Libanese beweging Hezbollah, aldus het Israëlische leger. Hezbollah meldde

Lees meer »

CD&V Beringen maakt kunstwerk van bekladde verkiezingsaffiches

De lokale lijst van CD&V in Beringen heeft ludiek gereageerd op het bekladden van hun verkiezingsaffiches. Geïnspireerd door hun slogan "Vlammen voor Beringen" besloten de leden de bekladde affiches te overschilderen. Burgemeester Vints nodigt de vandalen ook uit voor een gesprek, maar benadrukt dat dit soort gedrag niet thuishoort in de gemeente.

Lees meer »

Berno en Christa vieren gouden huwelijksjubileum

Op 4 januari 1974 stapten Berno Devriendt en Christa Vandenbulcke uit de Roeselarestraat in Rollegem-Kapelle in het huwelijksbootje. Het gouden echtpaar werd op zondag 8 september gehuldigd door het gemeentebestuur van Ledegem.
The post Berno en Christa vieren gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mister Withlove is eerste afvaller van ‘The Masked Singer’

Vanavond barst ‘The Masked Singer’-gekte weer helemaal los, met in totaal 14 nieuwe gemaskerde bekendheden die hun échte identiteit zo lang mogelijk verborgen willen houden. De eerste zes figuren trappen het vierde seizoen met héél veel goesting af: Giraf, Mister Withlove, Medusa, Tik & Tok, Zeeduivel en Boom. Jens Dendoncker (34) mag voor de tweede keer de show hosten. Speur

Lees meer »

43 bomen van 100 jaar oud gekapt, ondanks vast geketende buren: “Alsof onze oudste en liefste buurvrouwen overleden zijn”

De bewoners van de André Ullenslei in Schoten probeerden gisteren de 43 lindebomen in hun straat te redden van de kaalslag. Oud-schooljuf Judith (73) van huisnummer 34 ketende zich zelfs vast aan één van de honderdjarige reuzen, vergeefs. “Ik ben geen huiler, maar vandaag heb ik als een kind staan jánken, midden op straat. Oude bomen voelen als goeie buren.”

Lees meer »

Christine trof haar zoon (14) met downsyndroom zonder kleren aan op school: “Cedric zat in het gras. Volledig naakt. Geen kousen, geen pamper”

Christin Van Den Steen uit Aalst trekt aan de alarmbel: er is dringend nood aan meer aangepaste opvangmogelijkheden voor kinderen met een beperking. Toen ze haar 14-jarige zoon op de naschoolse opvang ging oppikken, vond ze haar kind helemaal naakt op een afgesloten stuk weide van de school. Cedric, een jongen met het downsyndroom, doet regelmatig zijn kleren uit. “Maar

Lees meer »

Mooi weer en de beloofde kip aan ‘t spit op eerste markt in Beveren: “Het is nu aan de Bevernaars”

De wekelijkse zaterdagmarkt die afwisselend in Krottegem en Beveren wordt georganiseerd, is vandaag voor het eerst te gast in Beveren. “We hebben nu ook een kippenkraam, er zijn ook de pizza’s van Carillon… Van groenten tot vis, alles kun je hier verkrijgen. Het is nu aan de Bevernaars,” zegt Filip Lievens, voorzitter van het organiserend Bevers Komitee. Voor de Dag

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) na de uitspraak over de home-invasion: “Mama heeft weer veel mosselen gegeten zoals vroeger, ook daaraan merk ik: ze komt hier door”

“We doen er nu alles aan om de joie de vivre van ons mama vollenbak terug te krijgen.” Zo reageert Kelly Pfaff — zowat de spreekbuis van de familie — bij HLN nadat de twee voortvluchtige mannen die haar mama Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen in haar villa in Brasschaat, vanochtend veroordeeld werden tot 8 jaar celstraf.

Lees meer »