KIJK. Renée (7) kroont zich tot winnares op kampioenschap ‘hangjongeren’: “Ik had een trucje en het heeft gewerkt”

Cultuurhuis De Grote Post in Oostende heeft zaterdag een bijzondere wedstrijd georganiseerd: de deelnemers streden in verschillende ronden om de kampioenstitel ‘hangjongere’. “Via deze ludieke actie willen we ons familieprogramma nog eens extra onder de aandacht brengen”, zegt directeur Lieve Moermans. Bij de jongste deelnemers haalde Renée Deseyne uit Gentbrugge het. “Ik ben heel blij met de prijs die ik heb gewonnen.” 

Meer krantenkoppen in België

Noord-Korea vuurt twee ballistische raketten af

Noord-Korea heeft woensdag zeker twee ballistische korteafstandsraketten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap, verwijzend naar bronnen uit het Zuid-Koreaanse leger. Ook het Japanse ministerie van Defensie bevestigt de lancering van de raketten.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De wagen wat vaker laten staan, da’s niet altijd een goed idee.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Derde garageverkoop op de Bosmolens op 6 oktober

De afgelopen twee jaar organiseerde Curieus Izegem een garageverkoop op de Bosmolens, maar dit jaar zouden ze dat niet meer doen. Christine Witdouck maakte gebruik van sociaal netwerk Hoplr om helpende handen te zoeken én te vinden. Op zondag 6 oktober hopen ze veel deelnemers en bezoekers te zien.
The post Derde garageverkoop op de Bosmolens op 6 oktober

Lees meer »

Oorsprong coronapandemie hoogstwaarschijnlijk te vinden op markt in Wuhan, zelfs in specifieke kramen, zegt nieuwe studie

Het is zeer waarschijnlijk dat de coronapandemie begon op de markt in de Chinese stad Wuhan, waar vermoedelijk besmette dieren verhandeld werden. Dat blijkt uit diepgaand genetisch onderzoek van stalen die meteen na de eerste besmettingen op de markt genomen werden. "Alles wijst op de markt als het eerste echte epicentrum, zelfs specifieke kramen op die markt", zeggen westerse wetenschappers.

Lees meer »

Cafébazen willen opnieuw een fontein op ‘t Zand in Brugge: “Plein is een eentonige, defecte en onveilige vlakte”

“’t Zand in Brugge heeft een nieuwe fontein nodig. De grote, eentonige vlakte nodigt niet uit om van de binnenstad naar West-Brugge en omgekeerd te wandelen, ze gaat haar doel voorbij”, zegt Francis Vandendorpe, voorzitter van de handelskring Pluzand.
The post Cafébazen willen opnieuw een fontein op ‘t Zand in Brugge: “Plein is een eentonige, defecte en onveilige vlakte”

Lees meer »

“Mama, waar ga je heen met dat ondergoed in je tas?” Deelname ‘The Masked Singer’ zorgde voor pijnlijke misverstanden voor deze BV’s

‘Wie ben jij écht?’ Jens Dendoncker mag het vanaf vanavond opnieuw vragen in ‘The Masked Singer’. Op tv zorgt de zoektocht naar de identiteit van de BV’s in de pakken voor vrolijk giswerk, maar achter de schermen ook voor dichtgeknepen billen. Een rondvraag bij deze ex-deelnemers leert dat het geheimhoudingscontract – met torenhoge boetes – voor veel stress, maar ook

Lees meer »

Succesvolle Sneaker Expo in museum Eperon d’Or in Izegem afgesloten, maar niet helemaal

Vorig weekend werd met een slotevenement, dat nog eens honderden bezoekers lokte, de Sneaker Expo in Eperon d’Or in Izegem afgesloten. “Maar de sneakers verdwijnen niet uit het museum. Een wisselende collectie van een 25-tal exclusieve sneakers zal opgesteld blijven”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.
The post Succesvolle Sneaker Expo in museum Eperon d’Or in Izegem afgesloten, maar

Lees meer »

LIVE. Het speuren kan beginnen: volg hier ‘The Masked Singer’ op de voet

Vanavond barst ‘The Masked Singer’-gekte weer helemaal los, met in totaal 14 nieuwe gemaskerde bekendheden die hun échte identiteit zo lang mogelijk verborgen willen houden. De eerste zes figuren trappen het vierde seizoen met héél veel goesting af: Giraf, Mister Withlove, Medusa, Tik & Tok, Zeeduivel en Boom. Jens Dendoncker (34) mag voor de tweede keer de show hosten. Speur

Lees meer »

Pas geopend Bikepark in Zwevegem is liefst 8.000 vierkante meter groot: “Geschikt voor elke biker”

Het bikepark in Sint-Denijs bij Zwevegem werd feestelijk geopend. Het fietsparadijs moest eigenlijk al veel eerder open zijn, maar slecht weer zorgde voor vertraging. Het bikepark is 8.000 vierkante meter groot en biedt voor zowel de beginnende als de gevorderde biker plezier. Meteen werd ook het sportcentrum uitgeroepen tot volksspelencentrum.
The post Pas geopend Bikepark in Zwevegem is liefst

Lees meer »

Verschillende doden bij nieuw kartelgeweld in Mexico

Bij geweld in de Mexicaanse deelstaat Sinaloa, in het noordwesten van het land, zijn zaterdag een tiental mensen gedood. Het gebied wordt verscheurd door geweld tussen twee rivaliserende drugskartels. In totaal hebben de gevechten de afgelopen twaalf dagen aan zeventig personen het leven gekost.

Lees meer »

Kustgemeenten ontsnapten maar nipt aan overstromingen: houdt ex-sluismeester onschuld staande in zaak rond sabotage aan sluizen?

Met kennis van zaken werden in de nacht van 19 op 20 juni 2022 op zes locaties in het poldergebied de sluizen opengedraaid. Het gebied tussen Bredene en Zeebrugge ontsnapte maar nipt aan een catastrofe. Volgens het gerecht was de sabotage een wraakactie van ex-sluismeester S.D. (42), maar die hield zijn onschuld altijd staande. Of hij alsnog tot bekentenissen overgaat,

Lees meer »

Oude, verkrotte textielfabriek in Hemiksem moet groengebied worden

Hemiksem wil op de terreinen van een oude, verkrotte textiefabriek een groengebied realiseren. De fabriek, bekend als de ‘Bloemmolens van Hemiksem’ werd in 2010 grotendeels verwoest door een zware brand. Sindsdien staat het gebouw te verkrotten. De gemeente werkt voor het project samen met de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), die eigenaar van het groengebied zou worden.

Lees meer »