Jan (71) heeft dementie en wil nog veel tijd doorbrengen met kleinzoon Boris (10): “Samen een lied gemaakt met boenke-boenke-muziek”

Dat een kleinzoon en een grootvader een unieke band hebben, bewijzen Jan Maes (71) en Boris (10) met het liedje dat ze samen gemaakt hebben: ‘Dimentie’. Jan heeft al 7 jaar dementie, maar wil nog zoveel mogelijk tijd doorbrengen met zijn (klein)kinderen. Samen met Boris delen ze dezelfde passie voor muziek en daarom besloten ze om samen een lied te maken. Het resultaat lieten ze horen op Studio Brussel. 

Meer krantenkoppen in België

Primeurs Achiel is al 95 jaar gevestigde waarde in Oostende en is nu Handelaar van het jaar: “Opa zei altijd: eerst dienen, dan verdienen!”

Primeurs Achiel, al vier generaties lang een gevestigde waarde in Oostende, won maandagavond een Oostende Award als Handelaar van het jaar. Al 95 jaar houden ze het hoofd boven water, ondanks de druk van de grootwarenhuizen die kleine zelfstandigen alsmaar meer wegdrukt. “Managers van grootwarenhuizen hebben vak een andere denkwijze en dat onderscheidt ons daarvan”, zegt Igor Luypaert (33).

Lees meer »

Waar halen gemeenten hun geld vandaan? En hoe hoog is de belastingdruk in jouw woonplaats? Wij lichten alles door

Lokaal beleid kost de belastingbetaler jaarlijks miljarden. In de laatste rechte lijn naar de gemeenteraadsverkiezingen kijkt Gazet van Antwerpen in de portemonnee van de Antwerpse steden en gemeenten. Waar halen ze hun inkomsten vandaan? Hoeveel gemeentebelasting betaal je concreet? Waar geven ze hun centen aan uit, en hoeveel subsidies krijgen lokale verenigingen? In dit eerste deel nemen we de inkomsten

Lees meer »

Na beide ouders verliest Hilde Crevits nu ook inwonende schoonpapa Roger (88)

Hilde Crevits en haar familie moeten een nieuwe klap verwerken. Nadat het CD&V-boegbeeld in amper één week tijd afscheid moest nemen van haar mama én papa, is nu ook haar schoonvader Roger overleden. Hij woonde al heel wat jaren mee in de kangoeroewoning van het gezin in Torhout.
The post Na beide ouders verliest Hilde Crevits nu ook inwonende

Lees meer »

Barsten in stadslijst na ophef over bericht van Bernard Van Isacker op sociale media: “Maar geen sprake van racisme”

In volle verkiezingsstrijd ontstaat ophef over berichten van Team Ieper-kandidaat Bernard Van Isacker op sociale media. “Niks te maken met racisme”, verdedigt de N-VA’er zich. “Dit mag zich niet herhalen”, waarschuwt CD&V.
The post Barsten in stadslijst na ophef over bericht van Bernard Van Isacker op sociale media: “Maar geen sprake van racisme” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stedenbouw is onverbiddelijk en regularisatie is quasi onmogelijk: bouwfirma Vulsteke moet Albert Heijn in Ruiselede afbreken

We schreven het al zo’n twee weken geleden: ‘De regularisatie van Albert Heijn in Ruiselede wordt een klus.’ Een blijkbaar onmogelijke klus, want zowel burgemeester De Roo als Stedenbouw bevestigen inmiddels dat de verantwoordelijke bouwfirma Vulsteke de huidige constructie volledig moet opbreken omdat er hoger en groter werd gebouwd dan de omgevingsvergunning toelaat. Voor de aannemer zit er niets anders

Lees meer »

“Laat die andere ploegen maar komen”: onze analisten vinden dat Club vertrouwen moet hebben getankt (al wordt komende match al heel belangrijk)

Het strookt op het eerste gezicht niet met de cijfers – de 0-3-nederlaag tegen Borussia Dortmund. Maar onze analisten vinden wel degelijk dat bij Club Brugge het geloof mag zijn toegenomen. “Want ze hebben gewoon een goeie partij gespeeld.” En dat geeft vertrouwen voor de resterende (thuis)wedstrijden in de Champions League. “Want als de fans hier achter hun ploeg gaan

Lees meer »

Lindsey (31) verloor haar man na ongeluk en werd nu opgelicht voor 53.000 euro: “Ik heb het gevoel dat ik in een nachtmerrie leef”

Eind december verloor ze haar man tijdens een noodlottig ongeval aan boord van het vissersschip waar hij mee voer. Zondag zag ze alle geld van haar rekeningen verdwijnen na fraude. “Ik bood een artikel te koop aan via Marketplace, ik stuurde een QR-code voor de betaling en korte tijd later was mijn geld weg”, zegt Lindsey uit Bredene aangeslagen. Ze

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Israël voert opnieuw “grootschalige” luchtaanvallen uit in Libanon, VS roepen landgenoten op daar te vertrekken

Bij een Israëlisch bombardement op een school waarin Palestijnse ontheemden opgevangen werden in de stad Gaza zijn 21 mensen gedood. Het Israëlische leger lanceerde vandaag ook nieuwe aanvallen op doelwitten van de militante Libanese beweging Hezbollah. Op vrijdag voerde het al dodelijke bombardementen uit in Beiroet, waarbij twee belangrijke Hezbollahcommandanten omkwamen, maar ook vele burgers, onder wie kinderen. Volg alle

Lees meer »

CD&V Anzegem neemt niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen: “Nieuwe start in 2030 met nieuwe mensen en nieuwe kansen”

Voor het eerst sinds oktober 1982 zullen de Anzegemse christendemocraten niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. “Gedurende die 42 jaar is CD&V Anzegem nagenoeg altijd naar de kiezer getrokken in samenwerking met een politieke partner”, zegt voorzitter CD&V Anzegem Filip Vandemoortele (52). “Dat was een bewuste strategie om de versnippering van partijen in de gemeenteraad te beperken en tegelijkertijd de CD&V-waarden

Lees meer »