Hoogstraten VV en KVK Tienen houden elkaar in evenwicht na intense topper in Eerste Afdeling

Zaterdagavond vond in de Eerste Afdeling een intenste wedstrijd plaats tussen Hoogstraten en Tienen, respectievelijk de nummer vier en vijf in het klassement. Beide teams hielden elkaar in evenwicht en kwamen niet tot scoren. Zondag kan u exclusief op HLN de voetbalwedstrijd tussen KVV Zelzate en KSV Oudenaarde volgen. Nog geen abonnee? Via deze link kan u daar verandering in brengen. 

Meer krantenkoppen in België

In de maak: het noordelijkste kunstwerk van België aan de Maas in Kinrooi 

De komende maanden wordt een monumentaal bronzen beeldhouwwerk van Laure Prouvost geïnstalleerd aan de Maas in Kinrooi, in het uiterste noordoosten van ons land. Het wordt een soort speelse ‘Moeder Maas’, half vrouw, half octopus. VRT NWS kon het werk nu al bekijken in de bronsgieterij en sprak met de kunstenares, de bronsgieter en de partners uit Kinrooi.

Lees meer »

Snelheidsverlaging op viaduct A10 in Oudenburg om veiligheid te verzekeren

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert een snelheidsverlaging in op het viaduct van de A10 in Oudenburg. Vanaf vrijdag 20 september rijden auto’s er maximaal 90 km/u en vrachtwagens maximaal 70 km/u. De snelheidsverlaging is een preventieve maatregel om de veiligheid op het viaduct te verzekeren.
The post Snelheidsverlaging op viaduct A10 in Oudenburg om veiligheid te verzekeren appeared

Lees meer »

Torhoutse kinderboerderij krijgt nieuw, inclusief speelplein

De Torhoutse gemeenteraad heeft groen licht gegeven voor het volledig vernieuwen van het speelplein op de stedelijke kinderboerderij. De geraamde kostprijs is niet gering: ruim 183.000 euro.
The post Torhoutse kinderboerderij krijgt nieuw, inclusief speelplein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wim Feys ziet Koolskamp Koerse vanuit volgwagen VolkerWessels: “We willen ons graag tonen”

Het ziet ernaar uit dat het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp op een koninklijke sprint uitdraait. Tim Merlier, Jonathan Milan, Dylan Groenewegen, Arnaud Démare, Jordi Meeus, Pascal Ackermann en Gerben Thijssen staan op de voorlopige deelnemerslijst van vrijdag 20 september.
The post Wim Feys ziet Koolskamp Koerse vanuit volgwagen VolkerWessels: “We willen ons graag tonen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee wellicht minderjarigen gaan aan de haal met witte Volvo in Wervik, laten wagen wat verderop achter en slaan op de vlucht: politie start onderzoek

De lokale politie is op zoek naar twee wellicht minderjarigen die maandagmorgen in de Hellestraat in Wervik aan de haal gingen met een witte personenauto Volvo. Een paar honderd meter verder in het begin van de Menensesteenweg lieten ze de wagen achter en liepen weg.
The post Twee wellicht minderjarigen gaan aan de haal met witte Volvo in Wervik,

Lees meer »

KIJK. Nieuwe beelden van Titan-wrak verklaren mogelijk oorzaak van crash

Wetenschappers hebben nieuwe details ontdekt over het dodelijke ongeluk met de Titan-duikboot. Volgens eerdere vaststellingen zou de duikboot geïmplodeerd zijn omdat de buitenkant niet bestand was tegen de extreme druk van de oceaan. Maar aan de hand van nieuwe beelden beweren wetenschappers nu dat er mogelijk een andere oorzaak is voor de crash.

Lees meer »

Petanqueclub viert kermiskampioenen

Onlangs vond het open petanquekermistornooi van PC Kortemark plaats. Algemeen kampioen van het tornooi werd Johan Rondelez. Bij de dames behaalde Marijke Coudenys de eerste plaats, Noella Degryse werd tweede en Karien Derynck werd verdienstelijk derde. Bij de heren werd Johan Rondelez de primus, gevolgd door Dennis Berteloot op de tweede en Martin Somers op
The post Petanqueclub viert

Lees meer »

Liveblog – 9 doden en meer dan 300 gewonden bij nieuwe aanval op Libanese Hezbollah, Israëlische minister Gallant spreekt over “nieuwe fase van oorlog”

In Libanon zijn opnieuw communicatietoestellen van leden van Hezbollah ontploft. Ditmaal zou het gaan om walkietalkies. Er zouden volgens het ministerie van Gezondheid 9 doden en meer dan 300 gewonden zijn. De nieuwe aanval volgt daags nadat Libanon was opgeschrikt door een ongeziene aanval met ontploffende ‘biepers’. De Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant stelt dat een "nieuwe fase van

Lees meer »

Busrit naar school is ware lijdensweg voor Marie (13): “In drie weken nog maar één keer gelukt om school te bereiken met bus”

De 13-jarige Marie uit Wijnendale houdt elke ochtend haar hart vast voor haar busrit naar school in Kortemark. Aan de eerste halte rijdt de bus veelal gewoon door en de weinige keren dat ze tóch kan opstappen, maakt de chauffeur een omweg, waardoor ze haar aansluiting in Torhout mist. “Telkens als het misloopt moeten wij ons werk laten vallen om

Lees meer »