Grote Romeinse muntschat gevonden in Nederlands Limburg

In de Nederlandse provincie Limburg is een enorme Romeinse muntschat gevonden. Het gaat om zo’n 3.600 munten en daarmee is het, voor zover bekend, de grootste vondst ooit gedaan in de provincie, meldt de regionale omroep L1. Waar de munten precies gevonden zijn, wil de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed niet bekendmaken.

 

Meer krantenkoppen in België

Nee, Eddy van ‘Thuis’ komt niet op voor Vlaams Belang in Aalst: “We overwegen verdere stappen”

De productie van Thuis heeft een valse verkiezingsadvertentie die verscheen op sociale media gerapporteerd bij Meta, het moederbedrijf van onder meer Facebook. Dat schrijft VRT NWS. In de advertentie wordt het personage Eddy voorgesteld als een kandidaat voor de lijst van Vlaams Belang in Aalst. Zowel de productie als acteur Daan Hugaert distantiëren zich ervan en “overwegen verdere stappen”.

Lees meer »

Rik De Mil herleeft in het Zwarte Land en doet ook Charleroi herleven: “Luisteren is het moeilijkste wat er is voor een coach”

Opgestaan uit de doden: Sporting Charleroi. Met dank aan Rik De Mil (43), die zelf herleeft nadat Westerlo hem een halfjaar terug in de nasleep van die salonremise ineens bij het huisvuil zette. “In het voetbal heb je weinig vrienden, zeggen ze, maar ik heb mogen ondervinden dat veel mensen me appreciëren omwille van wie ik ben.”

Lees meer »

Opnieuw temperaturen boven de twintig graden, maar zwemmen in zee is sinds deze week verboden: “Pootjebaden kan gelukkig wél nog”

Het kwik klimt vanaf vandaag (woensdag, red.) opnieuw boven de twintig graden, maar een frisse duik in de zee is er niet meer bij: sinds deze week staan er geen redders meer op het strand en is zwemmen in de zee verboden. In Blankenberge lijken de meeste strandgangers zich daar vooralsnog aan te houden.
The post Opnieuw temperaturen boven

Lees meer »

Domien op de valreep met éénmanslijst SVD naar verkiezingen

Opvallende nieuwkomer bij de verkiezingen in Oostende is Samen voor Democratie (SVD). Het gaat om een éénmanslijst. “We hebben over Oostendse thema’s wel degelijk duidelijke standpunten”, zegt Domien Ballegeer (30).
The post Domien op de valreep met éénmanslijst SVD naar verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Straffe beelden: auto speelbal van kolkende rivier in Polen – “In de voorbije uren tien dambreuken in Neder-Oostenrijk”

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk worden de dammen scherp in de gaten gehouden. “We hebben de afgelopen uren tien dambreuken gehad. Die moeten nauwgezet weer hersteld worden”, aldus het hoofd van het crisisteam. Vanuit het Poolse grensdorpje L?dek-Zdró komen intussen beelden die de kracht van het water aantonen. Een auto werd daar meegesleurd door een kolkende rivier en belandde met

Lees meer »

Lichtpuntje tijdens donkere dagen? Deze topshows fleuren het najaar op

Nu de zon zich steeds minder vaak laat zien, kunnen we gelukkig volop vertrouwen op de theaterlichten om de nakende duisternis in ons leven te bestrijden. Het nieuwe theaterseizoen belooft er een van formaat te zijn, met voor ieder wat wils om zich dit najaar aan te verwarmen. HLN Shop pikt vijf vrolijke voorstellingen uit die je de grauwe periode

Lees meer »

Oud Radio Rolariusmedewerkers richten productiehuis op

Tijdens de uitzendingen van Radio Vandewalle in juli kwam ook Radio Rolarius weer een dagje in de ether. Dat lokte zoveel reacties uit dat de medewerkers en deejays van toen nu een productiehuis oprichten. “Het moet een online te raadplegen audio-archief worden.”
The post Oud Radio Rolariusmedewerkers richten productiehuis op appeared first on KW.be.

Lees meer »