Gewonde bij steekpartij in Sint-Jans-Molenbeek: slachtoffer in levensgevaar naar ziekenhuis

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is afgelopen nacht een man gewond geraakt bij een steekpartij. Dat meldt de lokale politie Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Jans-Molenbeek/Sint-Agatha-Berchem). Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Meer krantenkoppen in België

Flitsen gemeenten zich rijk? Recordbedrag van 124 miljoen euro aan boetes: “Sommigen zien het als melkkoe en dat moet stoppen”

Op vijf jaar tijd is het bedrag dat gemeenten ophalen aan boetes bijna verdrievoudigd van 43 miljoen euro tot 124 miljoen euro. Een record. En dat heeft alles te maken met de vloedgolf aan lokale trajectcontroles die over Vlaanderen is gerold. “Het loopt uit de hand”, zegt Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde (Open VLD), die een concreet idee heeft om

Lees meer »

“Ik dacht dat het geen kwaad kon om een QR-code door te sturen”: Lindsey verloor pas haar man en werd nu voor 53.000 euro opgelicht

Nog geen jaar nadat Lindsey Steyaert haar man verloor bij ongeval op een vissersschip wordt ze slachtoffer van fraude, die haar tienduizenden euro’s kost. Zondag zag ze alle geld van haar rekeningen verdwijnen. “Ik bood een artikel te koop aan via Marketplace, ik stuurde een QR-code voor de betaling en korte tijd later was mijn geld weg.”

Lees meer »

“Schoonste plek langs de autostrade”: Iepers straattheaterduo Kartje Kilo lost muzikale ode aan Nazareth

Kartje Kilo loste vrijdag hun nieuwste single Nazareth. De video werd opgenomen aan hun favoriete tankstation langs de E17. “Dit keer geen feesthit, maar een chill cruisenummer om af te spelen in de auto en te stoppen op de mooiste plek langs de E17”, zegt Johan Feys, de helft van het Ieperse straattheaterduo.
The post “Schoonste plek langs de

Lees meer »

Nieuwe voetgangers- en fietsersbrug over Leie geïnstalleerd in Menen

Menen is een nieuwe brug rijker. Onder grote belangstelling van zowel voorbijgangers als lokale politici, werd de gloednieuwe fietser- en voetgangersbrug over de Leie geïnstalleerd. Een eerste hoofdstuk wordt hiermee afgesloten, al moet het grote werk nog beginnen. “De Menenaars zien nu in het echt dat de werken wel degelijk vooruit gaan.”
The post Nieuwe voetgangers- en fietsersbrug over

Lees meer »

“Men schrikt ervan hoe mooi Kortrijk is geworden”: Kortrijk verder ontharden of even op de pauzeknop duwen?

“De stad is een stuk groener geworden, dat kan niemand ontkennen”, klinkt het bij Ruth Vandenberghe. De lijsttrekker van Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk is trots op het Groeningepark, het Sint-Michielsplein, de Leietuin, de Vlasakker enzovoort. Maar waar kan een volgende bestuursploeg verder ontharden en tegen welke kost?
The post “Men schrikt ervan hoe mooi Kortrijk is geworden”: Kortrijk

Lees meer »

Expo in Waasten werpt licht op bevrijding WO II: “Al 80 jaar geleden, maar we mogen het nooit vergeten”

Nog tot en met 30 september kunnen bezoekers terecht in het voormalige gemeentehuis van Waasten. Een gratis expositie, met unieke foto’s, werpt een licht op de bevrijding van 1944. “Het betekende het einde van een bloederige periode, waar twee conflicten ons bestaan voor altijd hadden gewijzigd.”
The post Expo in Waasten werpt licht op bevrijding WO II: “Al 80

Lees meer »

“Wilde geld verzamelen voor mijn kankerbehandeling”: drie Roemenen veroordeeld voor diefstallen in ZEB-winkels

Ze waren die dag nog maar pas in Charleroi met het vliegtuig geland of twee Roemenen pleegden in de ZEB-kledingwinkel in Wevelgem al een winkeldiefstal. Samen met een derde kompaan stonden ze voor de rechter in Kortrijk terecht. “Ik kwam naar het westen om geld te verzamelen voor mijn kankerbehandeling”, klonk het bij één van hen.
The post “Wilde

Lees meer »