Gekidnapte piloot uit Nieuw-Zeeland Phillip Mehrtens vrijgelaten op Papoea

Phillip Mehrtens, de Nieuw-Zeelandse piloot die was ontvoerd door rebellen in de Indonesische regio Papoea, is vrijgelaten na anderhalf jaar in gevangenschap. Dat heeft de Indonesische politie zaterdag bekendgemaakt. 

Meer krantenkoppen in België

“We hadden veel verwacht, maar dit neigt naar softporno”: Katy Perry alweer onder vuur na nieuwe video op Instagram

Na enkele jaren stilte is Katy Perry (39) weer helemaal terug, hoewel haar comeback niet zonder uitdagingen verloopt. Zo blijft de zangeres kritiek zaaien met haar videoclips en “ongepaste” danspasjes. “Ze promoot feminisme en wil dat haar licht niet wordt uitgebuit, maar dan gaat ze zo dansen tijdens een optreden en in haar videoclips?”, klinkt het op sociale media.

Lees meer »

Biden ontvangt buitenlandse regeringsleiders bij hem thuis in Delaware, maar begaat blunder tegenover China

De Amerikaanse president Joe Biden heeft voor zijn waarschijnlijk laatste ontmoeting met buitenlandse regeringsleiders in het kader van de zogenaamde Quad-alliantie gekozen voor een onconventionele locatie. Hij ontving de Japanse premier Fumio Kishida, diens Australische ambtgenoot Anthony Albanese en de Indiase minister-president Narendra Modi zaterdag namelijk in zijn privéwoning in Wilmington, in de Amerikaanse staat Delaware.

Lees meer »

44ste editie van International Sanicole Airshow trekt tienduizenden bezoekers voor wervelende vliegshow

De International Sanicole Airshow is een publiekstrekker van formaat en ook het voorbije weekend was dat niet anders. Zaterdagavond was het verzamelen geblazen voor de Sanicole Sunset Airshow waar de toeschouwers genoten van acrobatiek, lichtflairs en rookpluimen van de vliegtuigen bij valavond als aanzet naar de vliegshow op zondag. Dat leverde alvast het nodige spektakel op. De 44ste editie van

Lees meer »

Liveblog – 9 doden en meer dan 300 gewonden bij nieuwe aanval op Libanese Hezbollah : verschillende walkietalkies ontploft

In Libanon zijn opnieuw communicatietoestellen van leden van Hezbollah ontploft. Ditmaal zou het gaan om walkietalkies. Er zouden volgens het ministerie van Gezondheid 9 doden en meer dan 300 gewonden zijn. De nieuwe aanval volgt daags nadat Libanon was opgeschrikt door een ongeziene aanval met ontploffende ‘biepers’. Hezbollah heeft een eerste raketsalvo afgevuurd op militaire doelen in Israël, dat het

Lees meer »

Iran laat Oostenrijkse gevangene vrij

Een Oostenrijker die in Iran om onbekende redenen in de gevangenis zat, is vrijgelaten. Dat meldt Mizan Online, het mediabureau van de rechterlijke macht, en de Oostenrijkse autoriteiten bevestigen het nieuws.

Lees meer »

In de maak: het noordelijkste kunstwerk van België aan de Maas in Kinrooi 

De komende maanden wordt een monumentaal bronzen beeldhouwwerk van Laure Prouvost geïnstalleerd aan de Maas in Kinrooi, in het uiterste noordoosten van ons land. Het wordt een soort speelse ‘Moeder Maas’, half vrouw, half octopus. VRT NWS kon het werk nu al bekijken in de bronsgieterij en sprak met de kunstenares, de bronsgieter en de partners uit Kinrooi.

Lees meer »

Waterpeil Donau blijft stijgen: Slovakije en Hongarije bereiden zich voor op overstromingen – Dodentol opgelopen tot 12

Het waterpeil in de Donau blijft stijgen. In de Slovaakse hoofdstad Bratislava en de Hongaarse hoofdstad Boedapest worden maatregelen genomen om de dreigende wateroverlast in te perken. Het dodental na de passage van cycloon Boris is intussen opgelopen tot twaalf: in Roemenië kwamen zes slachtoffers om het leven, in Oostenrijk drie, in Polen twee en in Tsjechië één. Heel wat

Lees meer »

Award dankzij Bert Seurynck

Het schoolrestaurant De Brug heeft een Gault & Millau Award gewonnen (zie onze krant van vorige week), maar er is onrechtstreeks nog een tweede Torhoutse laureaat. Ook IT-specialist Bert Seurynck (41) uit de Heidestraat mag een Gault & Millau-pluim op zijn hoed steken via een zaak uit Kuurne.
The post Award dankzij Bert Seurynck appeared first on KW.be.

Lees meer »

Snelheidsverlaging op viaduct A10 in Oudenburg om veiligheid te verzekeren

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert een snelheidsverlaging in op het viaduct van de A10 in Oudenburg. Vanaf vrijdag 20 september rijden auto’s er maximaal 90 km/u en vrachtwagens maximaal 70 km/u. De snelheidsverlaging is een preventieve maatregel om de veiligheid op het viaduct te verzekeren.
The post Snelheidsverlaging op viaduct A10 in Oudenburg om veiligheid te verzekeren appeared

Lees meer »