Franky en Jean-Pierre zijn mooiste snordragers

Tijdens de Brugse Mosselfeesten, een organisatie van de West-Vlaamse Snorrenclub, werden naar traditie opnieuw de betere snorren bekroond. De Brugse Mosselsnor is voor Franky Depiere en de West-Vlaamse Snor van het Jaar is Jean-Pierre Vandewiele.

De West-Vlaamse Snorrenclub, met vaste stek in café De Hollandse Vismijn, organiseerde in het weekend van 14 en 15 september voor de tiende keer de Brugse Mosselfeesten op het binnenplein van de Vismarkt.

Het initiatief vond voor het eerst plaats in 2012 maar door corona en de nasleep ervan kon het enkele keren niet plaatsvinden. Er werden opnieuw heel wat mosselen en oesters verkocht en verorberd maar een belangrijk onderdeel van het evenement is toch ook wel het in de kijker zetten van de betere of meer indrukwekkende aanwezige snorren.

De prijs De Brugse Mosselsnor ging naar Bruggeling Franky Depiere (64). Het was voor het eerst dat daarvoor ter plaatse door het publiek kon worden gestemd. “Samen met een dertigtal andere kandidaten moest ik een nummer voor me houden en het publiek kon gedurende een half uurtje kiezen door hun favoriete nummer en dus snor op een blaadje te noteren”, lacht Franky, die drager is van een grote snor met dubbele krul.

“En blijkbaar kreeg ik dus de meeste stemmen achter mijn naam.” Franky is intussen dertien jaar lid van de West-Vlaamse snorrenclub en draagt al een snor van toen hij in het leger ging voor de dienstplicht. Hij werkte achttien jaar op scheepswerven en daarna ook een hele tijd bij treinproducent BN Bombardier.

Lang in badkamer

“Intussen ben ik met pensioen en ga ik met plezier naar de bijeenkomsten van de West-Vlaamse Snorrenclub. Het was alvast een heel geslaagde editie van de Brugse Mosselfeesten; ik kijk er echt met plezier op terug”, zegt Franky, die toegeeft dat hij heel wat tijd besteedt aan de dagelijkse verzorging van zijn snor. “Ik sta langer in de badkamer dan mijn vrouw!”, lacht Franky. De prijs West-Vlaamse Snor van Jaar, die door het bestuur wordt gekozen en naar een verdienstelijk lid van de club gaat met uiteraard ook een mooie snor, ging dit jaar overigens naar Jean-Pierre Vandewiele. (PDV)

The post Franky en Jean-Pierre zijn mooiste snordragers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gratis vierdelige cursus EHBO bij Rode Kruis Bredene

Rode Kruis Bredene organiseert in oktober opnieuw een gratis cursus EHBO. “Kan jij iemand helpen die een ernstig verwonding oploopt of bloeding heeft?”, vraagt Johan Lambersy, communicatieverantwoordelijke bij de afdeling, zich af.
The post Gratis vierdelige cursus EHBO bij Rode Kruis Bredene appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Jens Dendoncker verklaart voor het eerst waarom Karen Damen niet meer meespeurt in ‘The Masked Singer’

Vanavond is het eindelijk zover: het nieuwe seizoen van ‘The Masked Singer’ begint. In de aflevering maken we kennis met Giraf, Boom, Mister Withlove, Medusa, Tik & Tok en Zeeduivel, die voor het eerst hun echte stem aan de jury en het publiek laten horen. Reporter Jarne mocht enkele maanden geleden die allereerste opname bijwonen. Hij sprak er met de

Lees meer »

Tientallen gewonden en drie doden na nieuwe ontploffingen van walkietalkies van Hezbollah

Op verschillende plaatsen in de Libanese hoofdstad Beiroet zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zouden zeker honderd gewonden zijn gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je

Lees meer »

CD&V Beringen maakt kunstwerk van bekladde verkiezingsaffiches

De lokale lijst van CD&V in Beringen heeft ludiek gereageerd op het bekladden van hun verkiezingsaffiches. Geïnspireerd door hun slogan "Vlammen voor Beringen" besloten de leden de bekladde affiches te overschilderen. Burgemeester Vints nodigt de vandalen ook uit voor een gesprek, maar benadrukt dat dit soort gedrag niet thuishoort in de gemeente.

Lees meer »

Rolstoelgebruikers krijgen boete ondanks parkeerkaart: “Er is al schaamte om naar buiten te gaan, en dan komt dit systeem erbij”

Patrick (63) en Carine (62) hebben net zoals een half miljoen Belgen een parkeerkaart voor personen met een handicap. Daarmee mogen ze gratis parkeren, maar toch kregen ze in Oostende onverwacht een parkeerboete, zeggen ze aan HLN-consumentenexperte Safia Yachou. Zij heeft al weet van tientallen boetes en onderzocht hoe dat mogelijk is en wat je eraan kan doen. “Ze maken

Lees meer »

“Mama, waar ga je heen met dat ondergoed in je tas?” Deelname ‘The Masked Singer’ zorgde voor pijnlijke misverstanden voor deze BV’s

‘Wie ben jij écht?’ Jens Dendoncker mag het vanaf vanavond opnieuw vragen in ‘The Masked Singer’. Op tv zorgt de zoektocht naar de identiteit van de BV’s in de pakken voor vrolijk giswerk, maar achter de schermen ook voor dichtgeknepen billen. Een rondvraag bij deze ex-deelnemers leert dat het geheimhoudingscontract – met torenhoge boetes – voor veel stress, maar ook

Lees meer »