Frankrijk heeft een nieuwe regering: “Terugkeer van het macronisme via de achterdeur”

De nieuwe premier Michel Barnier heeft de nieuwe Franse regering voorgesteld. Die helt duidelijk naar rechts en telt heel wat Macron-getrouwen.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Met of zonder de fiets naar het werk, maakt dat nu zo’n verschil?
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Succesvolle Sneaker Expo in museum Eperon d’Or in Izegem afgesloten, maar niet helemaal

Vorig weekend werd met een slotevenement, dat nog eens honderden bezoekers lokte, de Sneaker Expo in Eperon d’Or in Izegem afgesloten. “Maar de sneakers verdwijnen niet uit het museum. Een wisselende collectie van een 25-tal exclusieve sneakers zal opgesteld blijven”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.
The post Succesvolle Sneaker Expo in museum Eperon d’Or in Izegem afgesloten, maar

Lees meer »

Proces over Fransman die zijn vrouw drogeerde en liet verkrachten opnieuw uitgesteld

Het proces over de Franse zeventiger die zijn vrouw jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen is uitgesteld naar dinsdag. Hoofdbeklaagde Dominique Pelicot was maandagochtend niet op hoorzitting, waarna de zitting zonder hem van start ging. Maar even later werd die zitting dan toch tijdelijk opgeschort nadat de burgerlijke partijen de “abnormale” situatie aan de kaak stelden.

Lees meer »

Een op de tien Belgen blijft werken na pensioen

Bijna 40 procent van de 50- tot 74-jarigen in België ontvangt een rustpensioen. Bijna een op de tien van hen is blijven werken na de eerste ontvangst van een rustpensioen en de daaropvolgende zes maanden, zo blijkt maandag uit een bevraging van Statbel, het Belgische statistiekbureau, bij bijna 14.000 mensen in 2023.

Lees meer »

Italië roept noodtoestand uit voor twee overstroomde regio’s

Na dagenlange regenval in het noorden van het land heeft Italië de noodtoestand afgekondigd voor twee regio’s die geteisterd worden door overstromingen. De regering van premier Giorgia Meloni stelde de regio’s Emilia-Romagna en Marken ook 20 miljoen euro directe steun ter beschikking. Door de regen staan er al vele straten onder water.

Lees meer »

Bakatelier Flavie opent de deuren in de Delaerestraat: “Dit concept verdient zeker en vast een plaatsje in Roeselare”

Vrijdag 27 september opent Liesbeth Dewilde (33) de deuren van haar bakkerij Flavie in de Delaerestraat in Roeselare. Het wordt geen alledaagse bakkerij, maar eerder een vernieuwend concept voor de stad. “Mensen kunnen hier terecht voor patisserie op bestelling, maar uiteraard ook voor dagaanbod”, klinkt het.
The post Bakatelier Flavie opent de deuren in de Delaerestraat: “Dit concept verdient

Lees meer »

Dief veroordeeld voor diefstal elektrische steps in Kortrijk: “Pleegde diefstallen door financiële moeilijkheden”

70 tot 110 euro. Zo veel – of liever zo weinig – betaalde je aan een 32-jarige Algerijn die elektrische steps in Kortrijk stal en in Frankrijk verkocht. Hij kon op heterdaad worden betrapt en zit al zes maanden inde cel.
The post Dief veroordeeld voor diefstal elektrische steps in Kortrijk: “Pleegde diefstallen door financiële moeilijkheden” appeared first on

Lees meer »