Festival Stemvork serveert a capella van hoog niveau

Stemvork, het befaamde, tweejaarlijkse, internationale festival voor a-capellamuziek, kent op zaterdagavond 28 september zijn zesde editie. Vanaf 18 uur treden vier groepen op die knappe a capella zingen: Aora uit Zweden, Ardú uit Ierland, Just Vox uit België en Rock4 uit Nederland. Net als in 2022 heeft het festival plaats in de stijlvol aangeklede bedrijfsgebouwen van Voestalpine Sadef aan de Bruggestraat in Gits.

Van een hoog niveau

“De eerste keer dat we met ons Torhoutse festival bij Sadef te gast waren, wisten we niet echt wat we ervan moesten verwachten”, zegt Bart Van Synghel (66), die in de Seinestraat in Torhout woont en de spil van het organisatiecomité is. “Maar het werd top. De nieuwe locatie beviel ons enorm en de samenwerking met Sadef was fantastisch. Toen het bedrijf zich voor 2024 opnieuw als gastheer aanbood, hebben we niet geaarzeld.”

Elk van de vier optredende groepen heeft al ruimschoots zijn strepen verdiend in de wereld van de a capella. “We zijn heel tevreden met de line-up”, vervolgt Bart. “De zang staat centraal tijdens Stemvork, maar er zal ook monumentale kunst te zien zijn van Sylvie De Meerleer en Bart Gielen. Dat wordt mogelijk gemaakt door de medewerking van de Torhoutse galerie Stek-art van Carlen Claeys.”

Ook voor kinderen

Een ticket kost 30 euro voor alle concerten samen. Kinderen jonger dan 12 jaar komen er gratis in. Voor de kleinsten is er trouwens kinderopvang voorzien. De jongens en meisjes kunnen knutselen rond het thema zingen, er hebben doeactiviteiten plaats en er is een prijskamp.

“Er moet dus geen tekeningetje bij dat je probleemloos met het hele gezin naar Stemvork kunt komen”, besluit Bart. “De vork van stemvork mag je trouwens ook als onderdeel van je bestek beschouwen, want we serveren de volledige avond tal van verzorgde hapjes en drankjes.” (JS)

Voor alle verdere info en voor tickets: www.stemvork.eu

The post Festival Stemvork serveert a capella van hoog niveau is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vernieuwde winkelwandelgebied werd feestelijk geopend op Grote Kring

“In 1974 werd het winkelwandelgebied geopend, we vieren dus een gouden jubileum in een groen jasje”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne op 20 september tijdens de feestelijke opening. 850 m² beton maakte plaats voor bomen, planten en speelzones. Met het principe van slow shopping wil de stad het winkelwandelgebied nog aantrekkelijker maken.
The post Vernieuwde winkelwandelgebied werd feestelijk geopend

Lees meer »

“Eén persoon als schuldige aanduiden, daar ga ik niet in mee”: Coosemans, die in opvallend overleg ging met Fredberg, Rits en Vertonghen, steunt Riemer

Anderlecht zit in de hoek waar de klappen vallen. Na de eerste nederlaag van het seizoen tegen Racing Genk lieten heel wat fans opnieuw hun ongenoegen blijken over het geleverde spel. Na affluiten ging CEO Sports Jesper Fredberg in conclaaf met drie leiders in zijn kleedkamer. Colin Coosemans benadrukte echter meteen dat “er niets achter gezocht moest worden” en sprak,

Lees meer »

Productie van soap ‘Thuis’ rapporteert valse advertentie met ‘Eddy’ als Vlaams Belanger in Aalst: “We overwegen officiële klacht” 

De productie van de Eén-soap ‘Thuis’ heeft een valse verkiezingsadvertentie gerapporteerd bij Meta, het moederbedrijf van Facebook. Op sociale media verscheen een bericht waarin het personage ‘Eddy’ voorgesteld werd als een kandidaat voor Vlaams Belang in Aalst. "We distantiëren ons hiervan en overwegen verdere stappen", klinkt het bij Thuis. Ook acteur Daan Hugaert uit Gent, die het personage vertolkt, neemt

Lees meer »

Olympisch atlete Helena Ponette steunt goede doel tijdens Ostend Night Run: “Mensen aanzetten om zich vroeger te laten screenen op prostaatkanker”

Zaterdagavond verschenen duizenden sportievelingen aan de start van de Metarelax Ostend Night Run in Oostende. Een van hen was topatlete Helena Ponette, in augustus nog aan het werk op de Olympische Spelen. Ze speelde een eerder sensibiliserende rol in de strijd rond prostaatkanker. “Ik wil met deze actie mensen aanzetten om zich vroeger te laten screenen”, zegt de atlete.

Lees meer »

LIVE. Volg hier ‘The Masked Singer’. “Wat een rockbitch”: speurders proberen te raden wie Zeeduivel is

Vanavond barst ‘The Masked Singer’-gekte weer helemaal los, met in totaal 14 nieuwe gemaskerde bekendheden die hun échte identiteit zo lang mogelijk verborgen willen houden. De eerste zes figuren trappen het vierde seizoen met héél veel goesting af: Giraf, Mister Withlove, Medusa, Tik & Tok, Zeeduivel en Boom. Jens Dendoncker (34) mag voor de tweede keer de show hosten. Speur

Lees meer »

Dorianne Aussems verandert van tactiek in ‘De verraders’: vindt ze bondgenoten om Lotte te ontmaskeren?

Dorianne Aussems (31) wantrouwt goede vriendin Lotte Vanwezemael (32) al vanaf dag één in ‘De verraders’. Initieel hield de MNM-stem dat geheim voor de rest van de groep, al komt daar zondagavond verandering in. Na de verbanning van Sofie Dumont (50) vindt Dorianne dat het tijd is voor actie. Ze zoekt steun bij andere bondgenoten om haar slag te slaan

Lees meer »