EXCLUSIEF. “Na 40 jaar doe je me nog steeds blozen”: thuis bij prinses Astrid en prins Lorenz, nog even verliefd als op hun huwelijk

Prinses Astrid (62) en prins Lorenz (68) vieren zondag hun veertigste huwelijksverjaardag en daarom mocht onze royalty-expert bij hen thuis mee op de sofa schuiven voor een exclusief dubbelgesprek. Samen bladeren ze door het trouwalbum, vertellen ze hoe ze hun jubileum vieren en hoe de koosnaampjes die hun kleinkinderen hen geven een hartverwarmende knipoog zijn naar Albert en Paola. “Op ons huwelijk had oom Boudewijn de bof, en papa was de dag voordien gevallen.” 

Meer krantenkoppen in België

Oververhitte batterijen of explosieven: hoe werden honderden biepers van Hezbollah gelijktijdig tot ontploffing gebracht? “Dit is een nooit geziene operatie”

In Libanon en Syrië zijn elf doden en duizenden gewonden gevallen, nadat de biepers van leden van de sjiitische groepering Hezbollah tegelijkertijd ontploften. Hoe werden de toestellen tot ontploffing gebracht en wie zit achter die operatie? “Er werden eerder al mensen vanop afstand uitgeschakeld, weliswaar met ontploffende telefoons in plaats van semafoons. Maar nog nooit eerder op dergelijke schaal”, zegt

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) na de uitspraak over de home-invasion: “Mama heeft weer veel mosselen gegeten zoals vroeger, ook daaraan merk ik: ze komt hier door”

“We doen er nu alles aan om de joie de vivre van ons mama vollenbak terug te krijgen.” Zo reageert Kelly Pfaff — zowat de spreekbuis van de familie — bij HLN nadat de twee voortvluchtige mannen die haar mama Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen in haar villa in Brasschaat, vanochtend veroordeeld werden tot 8 jaar celstraf.

Lees meer »

Glennis Grace brengt fenomenale Whitney Houston-tribute op 30 mei 2025 in Trixxo Theater Hasselt

Nadat de Nederlandse nachtegaal Glennis Grace eerder al aankondigde op zaterdag 8 maart 2025 met haar onder superlatieven bedolven Whitney Houston-tribute terug te keren naar Antwerpen (Stadsschouwburg), mag ook Limburg zich vanaf nu opmaken voor een avondje ‘WHITNEY, a tribute by Glennis Grace’. Op vrijdag 30 mei 2025 strijkt de ‘America’s Got Talent’-finaliste (2018) met dit unieke muzikale eerbetoon neer

Lees meer »

Eric Ciotti stapt op als voorzitter van tradioneel rechts in Frankrijk en verlaat zijn partij

In Frankrijk heeft Eric Ciotti aangekondigd dat hij de traditioneel-rechtse partij Les Républicains verlaat. Ciotti kwam enkele maanden geleden in opspraak in zijn eigen partij omdat hij een alliantie wilde met het radicaal-rechtse Rassemblement National. Zijn partijgenoten probeerden hem uit de partij te werken, maar slaagden daar niet in omdat Ciotti zich letterlijk in het partijhoofdkwartier had gebarricadeerd.

Lees meer »

Eerste thuiswedstrijd voor Kortrijk Spurs A

Balti Kortrijk Spurs A kon op de eerste speeldag niet winnen op het veld van Vamos Stekene – Sint-Gillis-Waas A. Toch graaide de ploeg van voorzitter Jurgen Demolie een puntje mee na de 3-2 eindstand (25/17, 11/25, 26/24, 19/25, 15/13). Zondag staat de eerste thuiswedstrijd in eerste nationale op de kalender.
The post Eerste thuiswedstrijd voor Kortrijk Spurs A

Lees meer »

“Mogelijk kan hij spelen”: Guardiola komt met (kleine) update over blessure De Bruyne, die “zich al beetje beter voelt”

Nog maar de vijfde speeldag in de Premier League, maar meteen een absolute kraker. De titelverdediger Manchester City, in eigen huis tegen zijn grootste uitdager Arsenal. Guardiola versus Arteta. De Bruyne en Doku versus Trossard. City is met 12 op 12 perfect gestart, Arsenal telt na een draw thuis tegen Brighton slechts twee punten minder.

Lees meer »

Brandhoek Vlamertinge rouwt om het heengaan van ‘Meester’ Luc Nouwynck

Op dinsdagnamiddag 17 september is Luc Nouwynck in het UZ Gent rustig en gesteund door zijn familie overleden. Luc werd geboren in Poperinge op 19 mei 1958. Hij laat zijn echtgenote Marleen Arnout, zijn kinderen Pieter, Nele en Sander en zijn vijf kleinkinderen Lara, Kaat, Pim, Fien en Daan achter. Luc was jarenlang onderwijzer in de Vrije School De Vlam

Lees meer »