Duitsland noemt grenscontroles een succes: “Illegalen direct teruggestuurd naar België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk”

Bij de veelbesproken grenscontroles die Duitsland opnieuw heeft ingevoerd om illegale immigratie tegen te gaan, zijn volgens de autoriteiten aan de westgrens in vier dagen tijd al 182 mensen betrapt die Duitsland binnenkwamen zonder daar het recht toe te hebben. De krant ‘Welt am Sonntag’ meldt dat van maandag tot en met donderdag honderd illegalen onmiddellijk zijn teruggestuurd langs de grens met Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. 

Meer krantenkoppen in België

Verschillende doden bij nieuw kartelgeweld in Mexico

Bij geweld in de Mexicaanse deelstaat Sinaloa, in het noordwesten van het land, zijn zaterdag een tiental mensen gedood. Het gebied wordt verscheurd door geweld tussen twee rivaliserende drugskartels. In totaal hebben de gevechten de afgelopen twaalf dagen aan zeventig personen het leven gekost.

Lees meer »

“Stop met onveiligheidsgevoel aan te wakkeren”: Uitbaters willen ‘t Straatje nieuw leven inblazen

Dieter De Clercq (37) van Café 56 is niet opgezet met hoe Kortrijk als onveilige drugsstad wordt weggezet door bepaalde politici. “Het is een hot topic waar mensen graag over spreken, maar stop met het te voeden. Op den duur zien mensen enkel nog een gemarginaliseerde stationsomgeving in plaats van een volwaardige uitgaansbuurt met gepassioneerde horecaondernemers.”
The post “Stop

Lees meer »

Binnenschip botst tegen spoorbrug in Luik

In Luik is een binnenschip gebotst tegen een spoorbrug. Het incident gebeurde vrijdagavond rond 22 uur ter hoogte van de Banning-kaai, in het zuiden van de stad. Dat heeft de brandweer zaterdagochtend bekendgemaakt.

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Vrees voor nieuwe dambreuken in Oostenrijk – Tsjechië en Polen sturen militairen naar rampgebied om plunderingen tegen te gaan

In het oosten van Oostenrijk wordt gevreesd voor nieuwe dambreuken als gevolg van cycloon Boris. “Dat risico is groot”, stellen de autoriteiten. De regeringen van Polen en Tsjechië sturen het leger naar het rampgebied om plunderingen tegen te gaan. Op sommige plekken, zoals in de Poolse stad Paczków, is de situatie nog altijd kritiek. Het dodental is intussen opgelopen tot

Lees meer »

Geschorste burgemeester Ward Vergote wordt niet vervangen op lijst van Visie Moorslede: “Toch vol vertrouwen voor verkiezingen”

Gewezen burgemeester Ward Vergote zal op de lijst van Visie voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober niet worden vervangen. Het hoofdbureau nam die beslissing donderdag. “We zijn echter strijdvaardig om de verkiezingen met veel vertrouwen tegemoet te gaan”, zegt lijsttrekker Nessim Ben Driss. “We blijven ervan overtuigd dat onze lijst weerbaar en sterk genoeg is om een mooi resultaat

Lees meer »