Duitse wegpiraat die zich ongrijpbaar waande toch gepakt, en zijn straf is niet min

De politie is er in de Duitse stad Rüsselsheim in geslaagd om een motorrijder te pakken die al maanden de ene verkeersovertreding na de andere beging. Hij moet een boete van liefst 17.000 euro betalen.

 

Meer krantenkoppen in België

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »

Opnieuw krijgt Brugse school te maken met verontrustende beelden op sociale media: “Leerlinge meegenomen ter verhoor”

De politie rukte maandag uit naar de middelbare school Maricolen in centrum Brugge. Eerder die dag werden enkele verontrustende berichten onderschept. “De minderjarige leerling werd meegenomen ter verhoor”, zegt Lien Depoorter. Opvallend: afgelopen vrijdag kwam de politie nog ter plaatse in een andere Brugse school nadat een ex-leerling ook daar verontrustende berichten deelde op sociale media.

Lees meer »

Nieuwe voetgangers- en fietsersbrug over Leie geïnstalleerd in Menen

Menen is een nieuwe brug rijker. Onder grote belangstelling van zowel voorbijgangers als lokale politici, werd de gloednieuwe fietser- en voetgangersbrug over de Leie geïnstalleerd. Een eerste hoofdstuk wordt hiermee afgesloten, al moet het grote werk nog beginnen. “De Menenaars zien nu in het echt dat de werken wel degelijk vooruit gaan.”
The post Nieuwe voetgangers- en fietsersbrug over

Lees meer »

Belgian Cat Kyara Linskens maakt overstap naar Russische Dinamo Koersk

Kyara Linskens gaat aan de slag bij Dinamo Koersk, zo maakte de Russische basketbalclub zaterdag bekend. De 27-jarige center speelde de laatste twee jaar voor het Franse Lattes-Montpellier, waar ze 9,1 punten, 5,2 rebounds en 2 assists per match liet optekenen.
The post Belgian Cat Kyara Linskens maakt overstap naar Russische Dinamo Koersk appeared first on KW.be.

Lees meer »

X opnieuw ontoegankelijk in Brazilië

Het sociaal netwerk X heeft het platform opnieuw ontoegankelijk gemaakt voor zijn gebruikers in Brazilië. Daarmee voegt het bedrijf van Elon Musk zich naar een vonnis van het Braziliaanse Hooggerechtshof. Dat legde een boete van 5 miljoen réais (omgerekend 820.000 euro) per dag op als X de vorige maand opgelegde blokkade niet respecteert.

Lees meer »

Zita Wauters, Helmut Lotti en vier andere BV’s wagen zich aan ‘Een echte job’: “Maar ik kan niet tegen bloed”

Zita Wauters (19) en Helmut Lotti (54) zetten samen met Ruth Beeckmans (42), Manu Van Acker (25) en Tine Embrechts (49) hun eerste stappen in de zorgsector. Ze volgen momenteel een snelcursus verpleegkunde voor het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’, dat volgend jaar op VTM wordt uitgezonden. “Ik heb enorm veel respect en bewondering voor verpleegkundigen”, aldus Zita Wauters.

Lees meer »