“Drugs in auto waren niet van mij”: jonge drugskoerier opnieuw in cel na twee eerdere veroordelingen

Een 22-jarige Fransman zit al ruim 6 maanden in de cel op verdenking van drugstrafiek. Hij kon bij een controle in Menen met heroïne en cocaïne onder de bestuurderszetel gevat worden. Twee recente veroordelingen voor drugstrafiek spreken in zijn nadeel maar hij vroeg de vrijspraak.

Tijdens een actie van de politie kon Abderrahmane D. (22) langs de kant gezet worden. Onder de bestuurderszetel van de Citroën kon 36 gram heroïne en 8 gram cocaïne gevonden worden. De dagen voordien passeerde de auto ook al dagelijks de grens. “Maar ik wist niets van die drugs af. De auto leende ik van een vriend”, houdt D. vol.

Geen lessen getrokken

Twee recente veroordelingen voor drugstrafiek spraken in zijn nadeel. “Hij is duidelijk niet aan zijn proefstuk toe en heeft geen lessen getrokken”, aldus de openbare aanklager, die de rechter vroeg de jongeman tot een celstraf van 15 maanden te veroordelen. Zelf vroeg D. de vrijspraak. “Had ik geweten dat er drugs in de auto lag, dan had ik wel de controle ontweken”, vertrouwde hij de rechter toe. Die sprak hem vrij voor drugsverkoop maar veroordeelde hem wel tot 1 jaar effectieve celstraf voor drugsbezit. (LSi)

The post “Drugs in auto waren niet van mij”: jonge drugskoerier opnieuw in cel na twee eerdere veroordelingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Journalist beschrijft angst na scènes in Libanon die op horrorfilm lijken: “Wat is het volgende dat gaat ontploffen? Mijn koelkast? Of ander toestel?”

Duizenden Hezbollah-biepers en walkietalkies zijn de afgelopen dagen ontploft in Libanon. Daarop haalden doodsbange bewoners de batterijen uit hun walkietalkies en gooiden andere toestellen in paniek de straat op uit angst voor meer explosies. Hassan Harfoush, een lokale journalist, beschrijft hoe het dagelijkse leven veranderd is in een horrorfilm.

Lees meer »

KIJK. Jens Dendoncker verklaart voor het eerst waarom Karen Damen niet meer meespeurt in ‘The Masked Singer’

Vanavond is het eindelijk zover: het nieuwe seizoen van ‘The Masked Singer’ begint. In de aflevering maken we kennis met Giraf, Boom, Mister Withlove, Medusa, Tik & Tok en Zeeduivel, die voor het eerst hun echte stem aan de jury en het publiek laten horen. Reporter Jarne mocht enkele maanden geleden die allereerste opname bijwonen. Hij sprak er met de

Lees meer »

Jelle Cleymans brengt ‘Spring’-hits terug tot leven met concert in AB

Jelle Cleymans viert volgend jaar zijn veertigste verjaardag en hij wil deze mijlpaal op een speciale manier markeren. Voor de gelegenheid duikt hij terug in zijn eigen repertoire en brengt hij de hits van ‘Spring’ opnieuw tot leven. “Met ‘Cleymans zingt Spring’ sta ik op 14 mei 2025 in de AB in Brussel”, zegt hij enthousiast op MNM.

Lees meer »

“Ik begrijp de commotie niet”: waarom Dina Tersago volgens opvoedingsexpert perfect in de auto mag wachten tot kinderen slapen

Tv-presentatrice Dina Tersago bleef gisteren op honderd meter van haar huis in de auto zitten, wachtend tot haar twee kinderen sliepen, en plaatste dat ook eerlijk op Instagram. Gevolg: een golf van commotie in haar inbox. “Hoezo, je wil niet bij je kinderen zijn?” Opvoedingsexpert Steven Gielis legt uit waarom hij vindt dat Tersago eigenlijk groot gelijk heeft. “Zo’n klein

Lees meer »

Gloednieuw Krekelpark van twee hectare feestelijk geopend in Meulebeke

Zondag knipte de Meulebeekse schepen van Natuur, Danny Bossuyt officieel het lint aan het Krekelpark door. Het park werd daarmee feestelijk geopend en ook meteen in gebruik genomen. “Wandelen in dit park is voedsel voor de geest”, klinkt het enthousiast.
The post Gloednieuw Krekelpark van twee hectare feestelijk geopend in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van dé sensatie in de Champions League tot een helft warmlopen in Kortrijk: waarom Club-spits Ferran Jutglà alweer op zijspoor zit

In 2022 behoorde hij zelfs tot de Spaanse voorselectie van Luis Enrique voor het WK, vandaag doet hij voornamelijk aan warmlopen bij Club Brugge. Het extreem hobbelige parcours van Ferran Jutglà (25), die bij de start van de Champions League een nieuwe low heeft bereikt. Of hoe een statement op zijn Instagram vandaag andermaal van toepassing is.

Lees meer »

Traditionele openingsstoet UGent onderbroken door heftig protest: “Beslissingen rond Israëlische samenwerkingen worden niet teruggedraaid”

De traditionele openingsstoet aan het begin van het academiejaar is op vrijdagmiddag verstoord door Pro-Palestijnse protesterende studenten. Zij legden zich neer voor de ingang, waarna de stoet rechtsomkeer maakte en langs de achterkant het UFO binnen ging. De ceremonie kon zonder veel vertraging van start gaan. Het belooft wel meteen een heet academiejaar te worden.

Lees meer »

Nieuwe details bekend over de arrestatie van Sean ‘Diddy’ Combs: “Enkele uren daarvoor liep hij nog vrolijk door New York”

Er zijn inmiddels al iets meer details naar buiten gekomen over de arrestatie van Sean ‘Diddy’ Combs (54). De rapper werd maandagavond in New York gearresteerd, hoewel volgens bronnen van ‘TMZ’ en ‘DailyMail’ de politie hem oorspronkelijk pas dinsdagochtend in de boeien zou slaan. “De rapper maakte uren vooraf nog selfies met fans en wandelde vrolijk door de straten van

Lees meer »

Burgemeesters van Limburgse grensgemeenten geen voorstander van mogelijke Nederlandse grenscontroles: “Onzalig, om niet te zeggen dom idee”

Burgemeesters van Limburgse grensgemeenten stellen zich vragen bij het voorstel van de Nederlandse regeringspartijen PVV en VVD om grenscontroles in te voeren, ook aan de grens met ons land. Dat schrijft het Nederlandse medium L1 Limburg en het nieuws wordt bevestigd aan onze redactie. De Nederlanders willen strenger controleren op migratie en ook terrorisme en criminaliteit tegengaan. Maar volgens de

Lees meer »