Dodental in Myanmar stijgt tot bijna 400 na doortocht tyfoon Yagi

In Myanmar zijn zeker 384 mensen om het leven gekomen door tyfoon Yagi, en vooral door overstromingen die de storm veroorzaakte. Dat meldt de militaire leiding van het land in Zuidoost-Azië. Nog 89 anderen zijn vermist.

 

Meer krantenkoppen in België

“Geen economisch levensvatbare alternatieven gevonden voor Audi Brussels”

Er is momenteel geen geschikt voertuigproject, noch een economisch haalbaar alternatief gebruik voor Audi Brussels gevonden. Dat heeft de directie dinsdag te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Er wordt nu de volledige focus gelegd op de zoektocht naar potentiële investeerders. Maar het ziet er dus niet goed uit voor de werknemers van Audi.

Lees meer »

LIVE BAYERN-DINAMO ZAGREB. Musiala meteen gevaarlijk in CL-debuut Kompany

Met een thuiswedstrijd tegen Dinamo Zagreb opent Bayern München vanavond zijn vernieuwde campagne van de Champions League. Voor Vincent Kompany wordt het zijn debuut als trainer op het kampioenenbal. “In principe is dit voor mij niets nieuw, maar we dromen van de finale”, vertelde hij in een gesprek met VTM NIEUWS-analist Gilles De Bilde.

Lees meer »

Goud voor Willy Waeyaert en Francyn Jongbloet

Het gouden huwelijksjubileum van Willy Waeyaert en Francyn Jongbloet werd op 1 september gevierd in Bar Bulot in Sint-Michiels. Willy (70) en Francyn (72) gaven elkaar destijds op 30 augustus 1974 hun jawoord voor de wet en op 4 oktober voor de kerk. Ze leerden elkaar kennen tijdens een feestje in Koekelare en samen hebben
The post Goud voor

Lees meer »

De afgrijselijke schreeuw van Courtois na het scheuren van kruisband: “Ik heb hem nog nooit zo kapot gezien”

In de gisteravond voorgestelde ‘Courtois: The Return of the Number One’, de documentaire rond de revalidatie van de keeper van Real Madrid, is te zien hoe onze landgenoot (32) op training de kruisbanden van de linkerknie scheurt. En vooral ook te horen. Courtois schreeuwt het uit van de pijn. Vandaag komt de vierdelige reeks op ‘Amazon Prime’ uit.

Lees meer »

Pas geopend Bikepark in Zwevegem is liefst 8.000 vierkante meter groot: “Geschikt voor elke biker”

Het bikepark in Sint-Denijs bij Zwevegem werd feestelijk geopend. Het fietsparadijs moest eigenlijk al veel eerder open zijn, maar slecht weer zorgde voor vertraging. Het bikepark is 8.000 vierkante meter groot en biedt voor zowel de beginnende als de gevorderde biker plezier. Meteen werd ook het sportcentrum uitgeroepen tot volksspelencentrum.
The post Pas geopend Bikepark in Zwevegem is liefst

Lees meer »

Win een interieurcheque van €1.000

Nood aan nieuwe meubels? Of zin om je huis te decoreren met nieuwe items? Doe dan snel onze woonquiz en maak kans op een interieurcheque van Gaverzicht ter waarde van €1.000. Onze redactie stelde een quiz samen aan de hand van de artikels in de KW Vastgoedgidspecial van 19 september. Bekijk de vragen online, zoek …
The post Win

Lees meer »

Liveblog – 9 doden en meer dan 300 gewonden bij nieuwe aanval op Libanese Hezbollah, Israëlische minister Gallant spreekt over “nieuwe fase van oorlog”

In Libanon zijn opnieuw communicatietoestellen van leden van Hezbollah ontploft. Ditmaal zou het gaan om walkietalkies. Er zouden volgens het ministerie van Gezondheid 9 doden en meer dan 300 gewonden zijn. De nieuwe aanval volgt daags nadat Libanon was opgeschrikt door een ongeziene aanval met ontploffende ‘biepers’. De Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant stelt dat een "nieuwe fase van

Lees meer »

REO Speedwagon stopt na vijftig jaar door “onoverkomelijke verschillen”

De legendarische rockband REO Speedwagon heeft aangekondigd na vijftig jaar te stoppen met optreden vanwege “onoverkomelijke verschillen” tussen zanger Kevin Cronin en bassist Bruce Hall. Dit maakte de groep bekend via sociale media. De geplande concertreeks in de VS zal nog wel worden afgemaakt, maar aan het einde van het jaar gooit de band de handdoek in de ring.

Lees meer »

“Het wordt niet makkelijk om nog iets te vinden”: Harelbeekse belofte Maxim Delrue zit ondanks eerste zege zonder ploeg

Net nadat hij het bij de ploegleider van Basso Team Flanders verkorven had, boekte Maxim Delrue (21) z’n eerste zege sedert zijn overstap naar de beloften. In Hulste zette hij in de slotkilometer met succes alles op alles.
The post “Het wordt niet makkelijk om nog iets te vinden”: Harelbeekse belofte Maxim Delrue zit ondanks eerste zege zonder ploeg

Lees meer »

Oliver (24) koopt eiland voor een prikje, maar moet hard werken om er te kunnen wonen: “Er is niets te zien, alleen bomen, mos en gras”

Oliver Russel (24) droomt van zijn eigen eiland. Maar daar moet twintiger met dubbele nationaliteit – hij is Amerikaans en Fins – hard voor werken. Het eiland heeft hij al: in maart 2024 kocht hij samen met zijn vriendin een eigen stukje paradijs op zo’n twee uur rijden van Helsinki. “Voor minder dan een voorschot voor een huis”, aldus de

Lees meer »

Noodpomp moet wateroverlast vermijden in polder Sinaai-Daknam

Het polderbestuur van Sinaai-Daknam heeft een noodpomp aangekocht die bijna 2 miljoen liter water kan overpompen. De afwatering van het poldergebied wordt geregeld via 5 pompgemalen, maar die durven het al eens te begeven. "De noodpomp kost ons zo’n 20.000 euro, maar kan bijna 2 miljoen liter water overpompen en kan ook aangesloten worden op een landbouwtrekker", klinkt het bij

Lees meer »