“Dit is een grap”: Standard woedend nadat Union-verdediger Burgess aan rood ontsnapt in gelijkspel

Geen winnaar op Sclessin. Union maakte het meeste aanspraak op de drie punten, maar voor de vierde wedstrijd op rij kwamen de Brusselaars niet tot scoren. Bij Standard waren ze dan weer ‘not amused’ omdat Christian Burgess ontsnapte aan een rode kaart. “Dit was drie keer rood in één actie.” 

Meer krantenkoppen in België

“Gaatje” in de ozonlaag is dit jaar kleiner dan normaal

Het gat in de ozonlaag is zich pas begin deze maand beginnen vormen, later dan normaal. Dat meldt de Europese aardobservatiedienst Copernicus. Het gat is daardoor ook kleiner dan de voorgaande jaren. Dat heeft vooral te maken met de temperatuur van de stratosfeer boven Antarctica, die deze zomer bokkensprongen maakte.

Lees meer »

Geen openlijke ruzie en verbod op verslavend gedrag: het opvallende ‘relatiecontract’ van Real-wonderboy Endrick, die op z’n 18de getrouwd is

Wat goed is, komt snel. De Braziliaanse voetballer Endrick (18), één van de grootste talenten ter wereld, is in het huwelijksbootje gestapt. De aanvaller van Real Madrid is nog geen jaar samen met het drie jaar oudere Braziliaanse model Gabriely Miranda (21), en onthulde een paar opvallende afspraken uit hun ‘relatiecontract’.

Lees meer »

Zondag gaat Ronde van Lara officieel van start: “Met dank aan de gemeenten die hun medewerking verlenen!”

Komende zondag 22 september wordt in hartje Nokere de permanente fietsroute Ronde van Lara officieel geopend. De schilderachtige route loopt door Anzegem, Avelgem, Kruisem, Wortegem-Petegem, Maarkedal en Oudenaarde. “We hebben ons met de familie erbij neergelegd dat de gemeente Kluisbergen weigert de route op haar grondgebied te laten passeren” stelt Pieter Demeulemeester, de vader van de vorig jaar overleden driejarige

Lees meer »

Duitse minister roept Volkswagen op om geen fabrieken te sluiten

De Duitse minister van Economie Robert Habeck heeft het autoconcern Volkswagen vrijdag opgeroepen om geen fabrieken te sluiten in Duitsland. “De vestigingen moeten behouden blijven”, zei hij tijdens een bezoek aan de VW-fabriek in Emden, in het noordwesten van het land. De minister wil ook bekijken hoe de overheid de markt voor elektrische wagens kan ondersteunen.

Lees meer »

Grote zorgen in VS om geheime Russische militaire eenheid die onderzeese kabels viseert

De VS hebben een toename van Russische militaire activiteit gedetecteerd rond belangrijke onderzeese kabels en achten de kans nu nog groter dat Rusland zal overgaan tot de sabotage van cruciale communicatie-infrastructuur. Een geheime militaire Russische eenheid zou zich bovendien focussen op het onklaar maken van onderzeese (internet)kabels, zo hebben Amerikaanse functionarissen verklaard aan ‘CNN’.

Lees meer »

Izegem huldigt bolletjestrui Justine Ghekiere

Izegem heeft wielrenster Justine Ghekiere in de bloemetjes gezet. Ghekiere won afgelopen zomer als eerste Belgische ooit het bergklassement in de Tour De France Femmes en ze mocht ook de bergtrui in de Ronde van Italië meenemen. "Ze is een echte ambassadeur voor onze stad", klinkt het.

Lees meer »

Ooit bijna uitgewezen uit Nederland, vandaag succesvol ondernemer: Mauro Manuel bezoekt parlement “om statement te maken”

Mauro Manuel, die in 2011 bijna uitgewezen werd uit Nederland, maar door het zogenoemde kinderpardon toch mocht blijven, is vandaag kledingontwerper bij onze noorderburen. Naar aanleiding van Prinsjesdag trok hij deze week naar het parlement in Den Haag om de politici te tonen dat migratie ook positieve verhalen oplevert. "Om een statement te maken", zei hij in ‘Café Kockelmann’, op

Lees meer »

“Hij heeft twee jaar lang op mij gewacht”: zangeres Trisha vindt nieuw liefdesgeluk bij Orlando

Zangeres Trisha (41), de ex-partner van Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé zaliger, heeft opnieuw de liefde gevonden. Bij Orlando (33) uit Izegem. “We kennen elkaar al twee jaar.” Maar het was absoluut geen liefde op het eerste gezicht, verklapt Trisha in ‘TV Familie’. “Telkens ik iets te veel had gedronken, belde ik naar hem.” Ondertussen laait de passie wel hoog

Lees meer »