De stand van Limburg: tekort aan rusthuisbedden loopt op, plaatsen in kinderopvang stabiel

Hoe is het gesteld met de ouderenzorg en kinderopvang in Limburg? Door de vergrijzing komt er een enorme uitdaging op ons af. Sinds 2018 steeg het aantal rusthuisbedden wel, maar minder snel dan het aantal 65-plussers. In de kinderopvang stabiliseerde het aanbod.

 

Meer krantenkoppen in België

De ontvoering van nazikopstuk Adolf Eichmann, een gestolen MIG en België misleid: ook dit waren opmerkelijke operaties van de Mossad

De aanslagen met biepers en walkietalkies in Libanon zijn nog niet opgeëist, maar volgens analisten lijkt het erop dat ze het werk zijn van de Israëlische inlichtingendienst Mossad. Ook de Amerikaanse en Libanese inlichtingendiensten vermoeden dat de Mossad er in elk geval bij betrokken was. Die heeft in het verleden al vaker opmerkelijke operaties uitgevoerd. We pikken er enkele uit.

Lees meer »

Opnieuw roept een fietsfabrikant bakfietsen terug om breekbare frames

De Nederlandse fietsfabrikant Vogue roept twee typen bakfietsen terug om veiligheidsrisico’s. Het gaat om de Vogue Troy en de Vogue Journey. De fabrikant roept eigenaren op de fietsen niet meer te gebruiken en ze gratis te laten aanpassen. Vogue moet per direct stoppen met de verkoop van al zijn bakfietsen van toezichthouder de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Lees meer »

Nike krijgt nieuwe topman

Het Amerikaanse sportartikelenmerk Nike krijgt volgende maand een nieuwe topman. Elliott Hill keert op 14 oktober terug naar het bedrijf en neemt het stokje dan over van John Donahoe. Voor Hill in 2020 bij Nike vertrok, bekleedde hij dertig jaar lang verschillende topposities binnen het Amerikaanse bedrijf.

Lees meer »

Italië in de ban van Caso Open Arms

19:17 Het Openbaar Ministerie in Italië eist zes jaar cel voor minister Matteo Salvini, die in 2019 een schip met migranten wekenlang de toegang tot een veilige haven weigerde. Vrijdag komt het proces in ee…

Lees meer »

Koppel riskeert monsterboete van maar liefst 528.000 euro voor het onderbrengen van gastarbeiders in ongeschikte kamers: “Nooite onze bedoeling”

Een bouwbedrijf uit Kortemark riskeert een monsterboete van maar liefst 528.000 euro omdat de zaakvoerders gastarbeiders onderbrachten in kamers die daar niet voor geschikt waren. Het koppel achter het bedrijf was zich naar eigen zeggen van geen kwaad bewust. “Het was nooit onze bedoeling om mensen in ongeschikte panden onder te brengen.”
The post Koppel riskeert monsterboete van maar

Lees meer »

Burgemeester Dirk De fauw grijpt in: “Musea Brugge dachten: geef geld en laat ons doen”

De Stad Brugge moet volgende zomer opnieuw een gratis festival krijgen, de Triënnale miste een blikvanger en Musea Brugge moet opletten met al te activistische projecten. Dat onthouden we na ons lijsttrekkersdebat over cultuur en evenementen bij D’s Deldycke traiteurs. De derde babbel in een reeks van zeven gesprekken aan de vooravond van de Brugse gemeenteraadsverkiezingen. Hoe luid de ‘Klinkende

Lees meer »