“De herfst start niet vandaag maar morgen pas”: waarom astronomische seizoenen niet altijd op de 21ste beginnen

De herfst start op 21 september, of dat hebben velen van ons zo geleerd. Maar klopt dat wel? “Het is een misverstand dat nog heel vaak de ronde doet”, vertelt Martijn Peters. “Onze seizoenen beginnen immers niét altijd op de 21ste van de maand. De astronomische herfst begint dit jaar niet vandaag maar morgen pas, op 22 september.” Onze HLN-wetenschapsexpert legt uit hoe dit komt. 

Meer krantenkoppen in België

Kevser-moskee krijgt ongelijk in zaak tegen stad Aalst

De stad Aalst heeft in de zaak tegen de vertegenwoordigers van de Turkse Diyanet moskee gelijk gekregen van de rechtbank van eerste aanleg. Vorig jaar werd de Kevser-moskee door de stad gesloten omdat er bouwovertredingen werden vastgesteld. De moskee vond de sluiting onterecht en eiste daarom een schadevergoeding van 571.000 euro. Eerder dit jaar werd erkenning van de moskee al

Lees meer »

Bewoners Rollegemkapelsestraat genieten van buurtfeest

De voorbije zomer werden er in de gemeente weer tal van buurt-en straatfeesten georganiseerd. Zo ook in de Rollegemkapelsestraat, de verbindingsweg tussen het centrum van Sint-Eloois-Winkel en Rollegem-Kapelle. De bewoners genoten van een gezellig buurtfeest. Een grote groep bewoners kwam samen om er bij een hapje en een drankje bij te praten en te vertellen
The post Bewoners Rollegemkapelsestraat

Lees meer »

Bestuurders lappen massaal verbod om vanop Centrumbrug over de Korenmarkt te rijden aan hun laars (maar er staat een camera…)

Sinds woensdag is de Centrumbrug weer helemaal open voor het verkeer, inclusief de speciaal voor de hulpdiensten gereserveerde rijstrook. Daar mag geen ander verkeer over, maar dat lappen de bestuurders massaal aan hun laars. “Maar er staat een camera en die werkt”, zegt schepen Caroline Maertens. “Er zijn overigens meer dan voldoende verkeersborden die duidelijk maken dat je er niet

Lees meer »

Oliebollenkraam (en nog veel meer) op de septemberkermis in Lichtervelde

Vanaf vrijdag 20 september opent de kermis op de markt. In de feesttent worden tal van activiteiten georganiseerd, en aan het Gildhofplein start op zaterdag de Gildhofkoersen. Nieuw dit jaar is de lambada en uiteraard, een oliebollenkraam. KFCL Festival In de feesttent wordt het startschot gegeven door de Seniorenadviesraad, die om 14 uur een kaarting
The post Oliebollenkraam (en

Lees meer »

“Even erg als Jeffrey Epstein”: agenten onthullen verontrustende details over sekskamers van Sean ‘Diddy’ Combs

Er zijn inmiddels meer details bekend over de zogenaamde sekskamers in het huis van Sean ‘Diddy’ Combs. Volgens een federale bron waren de kamers in zijn huis in Miami gevuld met seksspeeltjes, bondage-uitrusting, verborgen camera’s en lingerie. “Het was te vergelijken met de zaak van Jeffrey Epstein”, vertelt een agent aan ‘The New York Post’.

Lees meer »

Eutraco start bouw van enorm logistiek centrum van 30 miljoen euro in Hooglede: “Eerste klimaatneutraal logistiek gebouw in Hooglede”

Logistieke speler Eutraco en Vulsteke Bedrijfsgebouwen gaven maandag in de Roger Deceuninckstraat in Hooglede het startschot van de bouw van een enorm klimaatneutraal magazijn van 30.000 m². De ene helft van die oppervlakte is voor Eutraco zelf, de andere helft zal verhuurd worden aan PostNL. Het gaat om een investering van liefst 30 miljoen euro.
The post Eutraco start

Lees meer »

Goud voor André Mollet en Rita Bulcke

Rita Bulcke (°1954 in Veurne) werkte een tijdje als zorgkundige in het toenmalige Sint-Augustinusziekenhuis in Veurne, toen André Mollet (°1951 in Diksmuide) haar daar toevallig voor de eerste keer ontmoette aan het ziekbed van een familielid. Deze ontmoeting zou later in een dancing in Diksmuide een vervolg kennen. Ze trouwden op 13 september 1974. Hun
The post Goud voor

Lees meer »

Bobcat Wielsbeke One: “Tandje bijsteken”

Bobcat Wielsbeke One boekte vorig weekend zijn eerste zege van het nog prille seizoen. Mibac Middelkerke werd met een veertiger opzij gezet. Dit weekend komt B-Ballers Diksmuide op bezoek in Sporthal Hernieuwenburg.
The post Bobcat Wielsbeke One: “Tandje bijsteken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gevarieerd kermisprogramma op en rond Lindeplein: Danceformatie Sylver headliner op Barrio Tilo

In het weekend van 20 tot 22 september heeft de zesde editie van Barrio Tilo plaats op en rond het Lindeplein in Sijsele. Er is opnieuw een gevarieerd kermisprogramma met modeshow, een varkentje aan ’t spit én danceformatie Sylver als grote headliner op zaterdagavond.
The post Gevarieerd kermisprogramma op en rond Lindeplein: Danceformatie Sylver headliner op Barrio Tilo appeared

Lees meer »

Ex-Europees marathonkampioen mountainbike Wout Alleman naar WK in VS: “Hopelijk opnieuw superdag”

Wout Alleman (28) verschijnt zondag aan de start van het wereldkampioenschap mountainbike op de marathonafstand. In Snowshoe, in de Verenigde Staten, ambieert de Otegemnaar, die vorig jaar de Europese titel veroverde, een mooie uitslag. “Na een mindere zomer voel ik me net op tijd weer goed.”
The post Ex-Europees marathonkampioen mountainbike Wout Alleman naar WK in VS: “Hopelijk opnieuw

Lees meer »