“De gevangenis schrikt hem niet af”: net veroordeeld, maar fietsendief meteen weer op pad in Kortrijkse stationsomgeving

Een 36-jarige man uit Kortrijk schrok zich op 11 maart nog een hoedje toen hij veroordeeld werd tot 15 maanden effectieve celstraf voor de diefstal van een twintigtal fietsen en steps in Kortrijk. Toch pleegde hij vijf dagen later opnieuw een fietsdiefstal. “Blijkbaar schrikt de gevangenis hem toch niet zo heel erg af”, stelde de openbare aanklager vast.

Begin april vloog Ibrahim J. al opnieuw in de cel, zo’n drie weken nadat hij was vrijgelaten. Prompt begon hij opnieuw fietsen te stelen in de Kortrijkse stationsomgeving. Op 3 april waarschuwde de politie hem nog nadat hij zich verdacht gedroeg. Hij ontkende opnieuw op dievenpad te zijn maar stal enkele minuten later toch opnieuw een fiets.

10 maanden effectief

De openbare aanklager eiste een nieuwe celstraf van 1 jaar; hij kreeg uiteindelijk 10 maanden effectieve celstraf en 320 euro boete. (LSi)

The post “De gevangenis schrikt hem niet af”: net veroordeeld, maar fietsendief meteen weer op pad in Kortrijkse stationsomgeving is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoogstraten VV en KVK Tienen houden elkaar in evenwicht na intense topper in Eerste Afdeling

Zaterdagavond vond in de Eerste Afdeling een intenste wedstrijd plaats tussen Hoogstraten en Tienen, respectievelijk de nummer vier en vijf in het klassement. Beide teams hielden elkaar in evenwicht en kwamen niet tot scoren. Zondag kan u exclusief op HLN de voetbalwedstrijd tussen KVV Zelzate en KSV Oudenaarde volgen. Nog geen abonnee? Via deze link kan u daar verandering in

Lees meer »

VS zien toenemend risico op sabotage van onderzeese kabels door geheime Russische eenheid

De VS hebben een toename van Russische militaire activiteit gedetecteerd rond belangrijke onderzeese kabels en achten de kans nu nog groter dat Rusland zal overgaan tot de sabotage van cruciale communicatie-infrastructuur. Een geheime militaire Russische eenheid zou zich bovendien focussen op het onklaar maken van onderzeese (internet)kabels, zo hebben Amerikaanse functionarissen verklaard aan ‘CNN’.

Lees meer »

Kuurne hijst de vredesvlag en laat uniek vredesgedicht voordragen

Zaterdag staat Kuurne in het teken van de vrede. Zaterdagmorgen werd de aftrap gegeven op de pui van het gemeentehuis, waar samen met de Mondiale Raad van Kuurne en diverse leden van het gemeentebestuur de vredesvlag werd gehesen aan een van de vlaggenmasten.
The post Kuurne hijst de vredesvlag en laat uniek vredesgedicht voordragen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu ontploffen ook de walkietalkies van Hezbollah: dag na bieperaanval opnieuw negen doden en 300 gewonden

Op verschillende plaatsen in de Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zijn volgens de Libanese autoriteiten 300 gewonden en negen doden gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. De machtige Libanese militie gebruikt die

Lees meer »

Rik De Mil herleeft bij Charleroi: “Dat Anderlecht Riemer heeft ontslagen, bewijst dat het bij topclubs niet alleen om punten draait”

Opgestaan uit de doden: Sporting Charleroi. Met dank aan Rik De Mil (43), die zelf herleeft nadat Westerlo hem een halfjaar terug in de nasleep van die salonremise ineens bij het huisvuil zette. “In het voetbal heb je weinig vrienden, zeggen ze, maar ik heb mogen ondervinden dat veel mensen me appreciëren omwille van wie ik ben.”

Lees meer »

Rousseau: “Klaar om laatste etappe in te gaan”

De crisis in de Vlaams formatie lijkt vergeven en vergeten te zijn. Volgens de onderhandelaars van Vooruit, N-VA en CD&V is een akkoord vóór de lokale verkiezingen van 13 oktober nog altijd mogelijk. Volg de laatste updates over de formatie en de lokale verkiezingen in onze liveblog.

Lees meer »

KIJK. Vlak voor de start even in de problemen: Evenepoel sukkelt net voor tijdrit met ketting

Een alles behalve ideale start voor Remco Evenepoel. Vlak voor de start van zijn tijdrit op het WK wielrennen, sukkelt de uittredende wereldkampioen en olympische kampioen tijdrijden met een probleem aan de ketting. Terwijl de seconden wegtikken, moet er nog vlug gesleuteld worden aan de ketting van Evenepoels gouden fiets. Hij krijgt zelfs als een tweede fiets aangeboden, maar gelukkig

Lees meer »