Brand aan Carrefour warenhuis: politie sluit kwaad opzet niet uit

In de Carrefour supermarkt aan de Tweebruggenstraat in Lokeren is vrijdagavond rond 21 uur brand ontstaan. De zaak maakt deel uit van aan groter winkelcomplex waarin nog meerdere panden gevestigd zijn. Hoe de brand kon ontstaan is nog niet helemaal duidelijk, maar kwaad opzet zou niet worden uitgesloten.

 

Meer krantenkoppen in België

Oliver (24) koopt eiland voor een prikje, maar moet hard werken om er te kunnen wonen: “Er is niets te zien, alleen bomen, mos en gras”

Oliver Russel (24) droomt van zijn eigen eiland. Maar daar moet twintiger met dubbele nationaliteit – hij is Amerikaans en Fins – hard voor werken. Het eiland heeft hij al: in maart 2024 kocht hij samen met zijn vriendin een eigen stukje paradijs op zo’n twee uur rijden van Helsinki. “Voor minder dan een voorschot voor een huis”, aldus de

Lees meer »

Italië roept noodtoestand uit voor twee overstroomde regio’s

Na dagenlange regenval in het noorden van het land heeft Italië de noodtoestand afgekondigd voor twee regio’s die geteisterd worden door overstromingen. De regering van premier Giorgia Meloni stelde de regio’s Emilia-Romagna en Marken ook 20 miljoen euro directe steun ter beschikking. Door de regen staan er al vele straten onder water.

Lees meer »

“Wilde geld verzamelen voor mijn kankerbehandeling”: drie Roemenen veroordeeld voor diefstallen in ZEB-winkels

Ze waren die dag nog maar pas in Charleroi met het vliegtuig geland of twee Roemenen pleegden in de ZEB-kledingwinkel in Wevelgem al een winkeldiefstal. Samen met een derde kompaan stonden ze voor de rechter in Kortrijk terecht. “Ik kwam naar het westen om geld te verzamelen voor mijn kankerbehandeling”, klonk het bij één van hen.
The post “Wilde

Lees meer »

“Ik koop maximaal één zak chips per winkelbezoek, anders zijn die meteen op”: de eetgewoontes van Celine Van Ouytsel

Het kroontje van Miss België paste ooit mooi op haar hoofd, maar een keukenprinses is Celine Van Ouytsel (28) – naar eigen zeggen – allesbehalve. “Al kan ik wel een béétje koken hoor”, zegt ze. “Al ga ik dan voor eenvoudige dingen.” Wat schaft de pot bij de ex-Miss België? Welke speciale eetgewoontes heeft ze? En waar gaat ze liefst

Lees meer »

Verdachte beweert Gisèle Pelicot enkel gestreeld te hebben, maar dan toont rechter expliciete beelden van verkrachting: “In de zaal werd het muisstil”

Met Jacques C. (72) is een derde verdachte in het Franse verkrachtingsproces aan het woord gekomen. De gepensioneerde man gaf toe dat hij Gisèle Pelicot aanraakte, maar ontkende haar gepenetreerd te hebben. Om de waarheid aan het licht te brengen, liet de rechter voor het eerst expliciete beelden van het misbruik zien. Die spraken de versie van C. duidelijk tegen.

Lees meer »

Stad gaat voor uitgebreide restauratie Preetjes Molen

Stad Kortrijk zet het licht op groen voor een volledige restauratie van Preetjes Molen in Heule. De totale kost wordt geraamd op 163.000 euro, waarvan de stad maximaal 80.000 euro kan recupereren via een erfgoedpremie van het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed. In 2025 wordt de molen hersteld, waarna hij weer zal kunnen draaien.
The post Stad gaat voor uitgebreide

Lees meer »

Mark (72) vermist tijdens bergtocht in Albanië: “Papa is nooit aangekomen op zijn volgende checkpoint”

“Papa zou om de zoveel dagen contact opnemen. Er moet iets gebeurd zijn, alleen weten we niet wat.” De familie van Mark Joris (72) uit Mortsel trekt aan de alarmbel, nadat de man vermist raakte tijdens een trektocht in Albanië. De hulpdiensten in Albanië en Macedonië houden een grote zoekactie, maar worden daarbij niet geholpen door de slechte weersomstandigheden.

Lees meer »

Fietsclub De Violetten sluit mooi seizoen af

Als afsluit van een schitterend fietsseizoen van de fietsclub De Violetten met 70 leden, werd genoten van een heerlijke maaltijd in het clublokaal Old Fiddler.
The post Fietsclub De Violetten sluit mooi seizoen af appeared first on KW.be.

Lees meer »