Boeing ontslaat hoofd ruimtevaarttak na problemen met Starliner

Boeing heeft zijn hoofd van de defensie- en ruimtevaarttak ontslagen na de problemen met het Starliner-ruimtevaartuig en forse kostenoverschrijdingen op andere projecten. Ted Colbert vertrekt per direct bij de vliegtuigfabrikant, zo kondigde de recent aangetreden Boeing-baas Kelly Ortberg aan in een e-mail aan het personeel.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mogelijk kan hij spelen”: Guardiola komt met (kleine) update over blessure De Bruyne, die “zich al beetje beter voelt”

Nog maar de vijfde speeldag in de Premier League, maar meteen een absolute kraker. De titelverdediger Manchester City, in eigen huis tegen zijn grootste uitdager Arsenal. Guardiola versus Arteta. De Bruyne en Doku versus Trossard. City is met 12 op 12 perfect gestart, Arsenal telt na een draw thuis tegen Brighton slechts twee punten minder.

Lees meer »

Jairon (14) lag twee maanden dood in bed: “Hij zou verrijzen, als we maar lang genoeg zouden bidden”

Jairon, een jongen van 14, lag maar liefst twee maanden dood in het huis van zijn vader. De extreem gelovige man ging ervan uit dat ‘God hem weer tot leven zou wekken’. De vader en enkele huisgenoten verschijnen vandaag voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling. De vraag: wordt het de correctionele rechtbank voor schuldig verzuim of het hof van assisen voor

Lees meer »

Sint-Bernarduscollege heeft de wind in de zeilen: “De groei is de verdienste van ons volledig team”

Sinds de komst van directeur Geert Barbry, ruim twee jaar geleden, waait er een frisse wind door het Sint-Bernarduscollege in Nieuwpoort. Het college onderging onder zijn leiding een opmerkelijke transformatie. Waar er op 1 september 2022 nog 232 leerlingen de weg naar het college vonden, waren er dit schooljaar maar liefst 330, onder wie bijna 100 eerstejaars. Dit is een

Lees meer »

Ervaren Angelo Lucas (Sparta Dikkebus – 3A) kijkt uit naar match tegen VKLP

De Spartanen van Dikkebus kregen een zwaar openingsprogramma met achtereenvolgens Proven, KV Koksijde-Oostduinkerke en KFC Poperinge, toch wel drie eindrondekandidaten. Met 6 op 9 om te starten kan het team van Pascal Dermaux zeker niet klagen. “Tegen de Hoppeplukkers was een gelijkspel misschien wel rechtvaardiger geweest want na de pauze hadden ook wij enkele mooie
The post Ervaren Angelo

Lees meer »

Laure Lapanne wil betreurde vader Pascal opvolgen in gemeenteraad Poperinge: “Ik wil meewerken aan vernieuwing”

Op plaats acht op de lijst van het liberale project Bewust, vinden we Laure Lapanne uit Abele. Zij wil als gemeenteraadslid haar betreurde vader Pascal Lapanne opvolgen, die stierf op 8 januari 2022, na complicaties van een ongelukkige val. “Ik wil mij onder meer inzetten voor de punten waarvoor hij streed”, zegt Laure Lapanne.
The post Laure Lapanne wil

Lees meer »

Veertiger vecht tevergeefs celstraf aan na belaging Brugs advocaten- en Blankenbergs vastgoedkantoor

Een 46-jarige man uit Malle heeft voor de Brugse strafrechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor belaging van een Brugs advocatenkantoor en een Blankenbergs vastgoedkantoor. T.K. kreeg die straf eerder al opgelegd bij verstek, maar hij tekende verzet aan. Tevergeefs, zo blijkt.
The post Veertiger vecht tevergeefs celstraf aan na belaging Brugs advocaten- en Blankenbergs vastgoedkantoor appeared first on

Lees meer »

DE GROTE PEILING. Leuven lijkt meer dan ooit ‘Mee met Mo’

Een maand voor de verkiezingen lijken de Leuvenaars meer dan ooit achter burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) te staan. In geen enkele centrumstad is men meer tevreden over het gevoerde beleid dan in Leuven. We lijken dan ook aan de vooravond te staan van een ruime overwinning voor ‘Mo’. Maar in de achterhoede wordt het voor velen bang afwachten.

Lees meer »

Stefan Vandewalle nieuwe voorzitter van VT Merlo Lendelede: “Familiale club blijven en verder investeren in de jeugd”

VT Merlo Lendelede heeft een nieuwe voorzitter. Stefan Vandewalle, bekend als fietsenhandelaar in het dorp, rolde door zijn kinderen in de volleybalwereld en was ook al drie jaar actief binnen het bestuur. “We willen een familiale club blijven waar iedereen zich amuseert. En we trekken volop verder de kaart van de jeugd.”
The post Stefan Vandewalle nieuwe voorzitter van

Lees meer »