“Blaffende pandahonden” in Chinese zoo gaan viraal op sociale media: “Nooit beweerd dat het echte panda’s zijn”

Op sociale media gaan enkele beelden rond van "pandahonden" uit de Chinese dierentuin Shanwei Zoo. De dierentuin voldeed niet aan de criteria om reuzenpanda’s te krijgen en schilderde dan maar enkele chowchow-honden in zwart-witte kleuren. De zoo krijgt veel kritiek, maar volgens de directeur heeft het nooit beweerd dat het echte panda’s zijn. Het is al de tweede keer in korte tijd dat een Chinese dierentuin honden verkleedt als panda’s. 

Meer krantenkoppen in België

Royaltyfans ontdekken pijnlijk detail in verjaardagsfoto van prins Harry: “Meghan werd uit beeld geknipt”

Voor het eerst in jaren ontving prins Harry felicitaties voor zijn veertigste verjaardag van de Britse koninklijke familie. Bij een foto van de prins klonk het: “We wensen hem een hele fijne verjaardag.” Oplettende royaltyfans ontdekten echter een addertje onder het gras. Op de oorspronkelijke foto stond namelijk ook zijn vrouw Meghan Markle (43), maar zij is in de recente

Lees meer »

Politie blijft zoeken naar Franse Lina (15), maar vreest dat er grote vragen zullen blijven na dood hoofdverdachte: “Alles wijst erop dat hij betrokken is”

In de zaak van de vermiste Lina, het Franse tienermeisje dat in september 2023 in de Elzas verdween, wijst alles “in de richting van de betrokkenheid van hoofdverdachte Samuel Gonin”. Dat heeft interim-procureur van Straatsburg Alexandre Chevrier donderdag gezegd op een persconferentie. In de auto van de man, die zelfmoord heeft gepleegd, werd DNA van Lina gevonden. Op touwen, zo

Lees meer »

KLJ Wijtschate krijgt nieuw dak

Recent werd op het lokaal van KLJ Wijtschate een nieuw dak gelegd door de gemeente. Ook Jeugdhuis Westouterik in Westouter kreeg in de afgelopen legislatuur een nieuw dak.
The post KLJ Wijtschate krijgt nieuw dak appeared first on KW.be.

Lees meer »

DE INSIDER. Zorgt bieperaanval van Israël voor escalatie in Midden-Oosten? “Amerika ziet het met leed in de ogen aan”

Hier zijn ze gedateerd, maar in Libanon gebruikte Hezbollah biepers om te communiceren. Veel veiliger dan gsm’s, dachten ze. Tot dinsdag duizenden biepers ontploften, waardoor er meerdere doden vielen en duizenden mensen gewond raakten. Waarom werd die aanval net nu uitgevoerd? En welke gevolgen kan dit hebben? Professor Peter Malcontent legt uit.

Lees meer »

Lesbisch personage trok Joke Devynck over de streep voor ‘#LikeMe’: “Enorm belangrijk voor de beeldvorming van kinderen”

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt in 2025 een doorstart, met een gloednieuwe cast. Nieuw talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. De opnames zijn volop bezig en vinden plaats aan de kust in Middelkerke. Reporter Jarne ging een kijkje nemen en sprak

Lees meer »

Bewoners Westhoek houden hart vast voor een nat najaar: “Als ik terugdenk aan vorig jaar, krijg ik kippenvel”

De beelden van de verwoestende kracht van storm Boris roepen nare herinneringen op bij slachtoffers van de wateroverlast in de Westhoek vorige herfst. Ze houden hun hart vast voor wat het najaar brengt. “We hebben geen flauw idee van wat er al ondernomen is om ons beter te beschermen.”
The post Bewoners Westhoek houden hart vast voor een nat

Lees meer »

Waar halen gemeenten hun geld vandaan? En hoe hoog is de belastingdruk in jouw woonplaats? Wij lichten alles door

Lokaal beleid kost de belastingbetaler jaarlijks miljarden. In de laatste rechte lijn naar de gemeenteraadsverkiezingen kijkt Gazet van Antwerpen in de portemonnee van de Antwerpse steden en gemeenten. Waar halen ze hun inkomsten vandaan? Hoeveel gemeentebelasting betaal je concreet? Waar geven ze hun centen aan uit, en hoeveel subsidies krijgen lokale verenigingen? In dit eerste deel nemen we de inkomsten

Lees meer »

“‘Niet schieten’, smeekte hij, met zijn broek op de enkels. Maar een andere vuurde ongenadig”: dorpje Otegem beleeft helse nacht

Bewoners van de Zwevegemstraat in Otegem zijn zaterdagavond opgeschrikt door een botsing én een schietpartij waarbij zo’n vijf mensen betrokken waren. Daarbij viel minstens één gewonde. “Het was hallucinant”, getuigen mensen uit de buurt. Alle betrokkenen sloegen op de vlucht voor de politie er was, maar enkele verdachten werden gearresteerd in Wortegem-Petegem.

Lees meer »

Zulte Waregem tekent tegen Luik voor derde zege op rij

Zulte Waregem heeft zondagnamiddag op de vijfde speeldag in de Challenger Pro League een 3-1-overwinning behaald tegen RFC Luik. Essevee wordt voorlopig tweede in de stand.
The post Zulte Waregem tekent tegen Luik voor derde zege op rij appeared first on KW.be.

Lees meer »