Bart Tommelein weert zich na slechte peilingen in Oostende: “De oppositie vertelt dingen die gewoon niet waar zijn”

Enkele jaren geleden was hij hot als Vlaams minister, ondertussen is hij een van de minst geliefde burgemeesters van Vlaanderen. Maar ondanks slechte peilingen en zelfs doodsbedreigingen wil Bart Tommelein (Open VLD), burgervader van Oostende, doorgaan. “Als je enkel burgemeester wordt om populair te zijn, dan kun je beter schlagerzanger worden.”

 

Meer krantenkoppen in België

Amerika-expert na tweede moordpoging op Trump: “Hij heeft vijanden die het op zijn leven hebben gemunt, daar kunnen z’n marketeers mee aan de slag”

Negen weken nadat een 20-jarige man tijdens een campagnebijeenkomst een mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump pleegde, werd een 58-jarige gewapende man aangehouden die de golfspelende Trump nabij zijn huis in Florida in het vizier nam. Wat betekent dit voor Trumps kansen om het Witte Huis te heroveren? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (VUB): “Zijn campagneteam zal dit zeker uitspelen.”

Lees meer »

Sheriff schiet rechter dood in Kentucky

Sheriff Shawn Stines, het hoofd van de lokale politie in het Amerikaanse Letcher County in de staat Kentucky, is donderdag gearresteerd voor de moord op een rechter. De lokale gemeenschap reageert geschokt. “Er is veel te veel geweld in deze wereld.”

Lees meer »

“Dit had ik nooit verwacht van een Open Vld-minister”: ophef over oproepingsbrieven in Sint-Genesius-Rode

De Nederlandstalige oproepingsbrief die in faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode is verstuurd zorgt voor beroering. Nadat DéFI-voorzitter Sophie Rohonyi de inwoners aanspoorde om de brief te verscheuren omdat hij illegaal zou zijn, zegt nu ook burgemeester Pierre Rolin dat de manier van werken “niet wettelijk” is. Dat zei hij vrijdag in het VRT-radioprogramma De Ochtend.

Lees meer »

Opnieuw inbraak bij apotheek in Wervik: “Al het geld uit onze kassa’s is weg”

De criminaliteit in Wervik houdt maar aan. Dinsdagnacht is ingebroken bij apotheek Deleu in de Magdalenastraat. Naast een aanzienlijke som geld zijn ook een laptop en fototoestel gestolen. De daders haalden aan de zijkant een ruit uit. Professioneel blijkbaar, want het glas is niet gebroken.
The post Opnieuw inbraak bij apotheek in Wervik: “Al het geld uit onze kassa’s

Lees meer »

Vakbonden trekken door Brussel uit solidariteit met werknemers in industriesector: “Dit gaat niet alleen om Audi, het is een domino-effect”

Vandaag betogen meer dan 5.000 vakbondsmilitanten in Brussel onder het motto ‘De industrie is van ons’. Ze steunen het personeel van Audi en andere werknemers in de Belgische industrie waarvan de banen bedreigd zijn. De vakbonden eisen een sterk en duidelijk industrieel beleid. Ook enkele werknemers van Audi trokken mee door de straten van Brussel. “Ik werk al 34 jaar

Lees meer »

Hockeyclub Koksijde blaast tien kaarsjes uit

Hockeyclub Koksijde, die tien jaar geleden van start ging als HC Sporkin Veurne, mocht eind augustus tien kaarsjes uitblazen. In september vierde de sportclub dit jubileum feestelijk in Het Liefoord 2.0 in Koksijde.
The post Hockeyclub Koksijde blaast tien kaarsjes uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fijn weerzien tijdens kleuterklasreünie

Er vond onlangs een klasreünie plaats voor een groep oud-klasgenootjes van het derde kleuterklasje van 1965 uit De Mokker. Aan de hand van een klasfoto ging Marina Vancraeynest samen met toenmalig klasgenootje Gerda Desloover aan de slag om iedereen op te speuren en samen te komen na bijna zestig jaar. Van de oorspronkelijke 25 kleuters
The post Fijn weerzien

Lees meer »

Banken winnen strijd om staatsbon-centen

Van de 22,6 miljard euro die vrijkwam na de succesvolle staatsbon van vorig jaar, is slechts 400 miljoen opnieuw naar de staatsbon gevloeid. Stel dat al de rest opnieuw is belegd, dan hebben de banken 98 procent van het bedrag kunnen binnenhalen.

Lees meer »

Lode Hullebusch wordt volgend seizoen nieuwe voorzitter van Zulte Waregem

Lode Hullebusch wordt volgend seizoen de nieuwe voorzitter van Zulte Waregem, zo bevestigt de tweedeklasser woensdag via sociale media. De 44-jarige Hullebusch neemt de fakkel over van Carl Ballière, die meer dan tien jaar aan het roer stond bij Essevee.
The post Lode Hullebusch wordt volgend seizoen nieuwe voorzitter van Zulte Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »